GÜNDEM - 08 Nisan 2026 Çarşamba 10:27

Kavgayı ayırmaya gelen polisleri davul ve zurnayla karşıladılar

A
A
A
Kavgayı ayırmaya gelen polisleri davul ve zurnayla karşıladılar

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde mahalle sakinleri, Polis Haftası’nı kutlamak için sahte kavga ihbarında bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri ise pasta ve alkışlarla karşılandı.


Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Polis Haftası dolayısıyla sürpriz bir kutlama yapıldı. Kale Mahallesi Muhtarı Adem Rüstem Kader, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak mahallede kavga olduğu yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine hızla polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede mahalleye ulaşan ekipler, sopalarla kavga ediyormuş gibi yapan vatandaşlarla karşılaştı. Polis ekipleri olaya müdahale etmek üzereyken, mahalle sakinleri bir anda alkışlarla karşılık vererek sürprizi ortaya çıkardı. Daha sonra ise polisler kendileri için hazırlanan pastayı keserek, polis haftasını kutladı. Polislere çiçek takdim edilen kutlama, davul ve zurna eşliğinde sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te toprağa değer katan dokunuş Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu bahçesinde, sürdürülebilir tarım ve uygulamalı eğitimi desteklemek amacıyla yaklaşık 1,5 dönümlük alanda lavanta bahçesi oluşturuldu. Dikilen 300 kök lavanta, ilerleyen süreçte uçucu yağ ve hidrolat üretiminde kullanılacak. Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Edremit Meslek Yüksekokulu, hem doğaya katkı sağlamak hem de öğrencilere uygulamalı eğitim alanı oluşturmak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı. Gönüllülük dersleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, okul bahçesindeki 1,5 dönümlük alana 300 kök lavanta fidesi dikildi. Eğitimden üretime sürdürülebilir dönüşüm Öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilen dikim etkinliği, mesleki ve sosyal gelişimi destekleyen bir platforma dönüştü. Lavanta bahçesinin sadece görsel bir güzellik sunması değil, aynı zamanda eğitim faaliyetlerinin bir parçası olması hedefleniyor. Gelecek süreçte bu bahçeden elde edilecek lavantalar, distilasyon yöntemiyle işlenerek uçucu yağ ve hidrolat üretimi kapsamında değerlendirilecek. Bu sayede öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminden işlenmesine kadar olan tüm süreçleri yerinde deneyimleme fırsatı bulacak. Kurumlar arası iş birliği ile yeşil kampüs Lavanta bahçesinin oluşturulma sürecinde bölgedeki pek çok kurum ve paydaş bir araya geldi. Edremit Belediyesi, İvrindi Belediyesi, Edremit ve İvrindi Orman İşletme Müdürlükleri, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) ile BAUN Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü projenin hayata geçmesine lojistik ve teknik destek sağladı. Yüksekokul yetkilileri, alan düzenlemesinden dikim aşamasına kadar emeği geçen idari personele, destek veren kurumlara ve öğrencilere teşekkür ederek, bu tür çevreci projelerin artarak devam edeceğini vurguladı.