GENEL - 03 Haziran 2020 Çarşamba 10:41

Korona virüsle mücadelenin gizli kahramanları

A
A
A
Korona virüsle mücadelenin gizli kahramanları

Sivas’ta salgının ilk gününden itibaren işlerini özveriyle sürdüren ,136 sağlık çalışanından oluşan 43 filyasyon ekibi ve50 Covid ile mücadele timi, merkez ve 16 ilçede 7 gün 24 saat görev yapıyor.

Sivas’ta salgının ilk gününden itibaren işlerini özveriyle sürdüren ,136 sağlık çalışanından oluşan 43 filyasyon ekibi ve50 Covid ile mücadele timi, merkez ve 16 ilçede 7 gün 24 saat görev yapıyor.


Sivas’ta yeni tip Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 136 sağlık çalışanından oluşan 43 filyasyon ekibi, virüsü taşıyanların temas ettiği kişileri tespit etmek için 7/24 saat sahada görev yapıyor. Ekiplere 50 sağlık personelinden oluşan Covid ile mücadele timi de destek veriyor. Sağlık Bakanlığı koordinesinde Sağlık Müdürlüklerince oluşturulan filyasyon ekipleri Türkiye’nin pandemiyle mücadelesine sahada yürüttükleri özverili çalışmalarla büyük katkı sağlıyor. Filyasyon ekipleri merkez ve 16 ilçede 7 gün 24 saat esasıyla virüsü taşıyanlarla teması olan kişilere ulaşarak yeni tanı süreçlerini başlatıyor. Korona virüs ile mücadelede gizli kahraman olan filyasyon ekipleri salgının ilde görülmeye başladığı günden itibaren çalışmalarını özveriyle sürdürüyor. Mücadelenin en önemli boyutu olan risk altındaki kişilerin takibini de yapan ekipler, gelen çağrılar üzerine ev ve iş yerlerini de ziyaret ederek risk altındaki vatandaşların Korona virüs belirtisi taşıyıp taşıyamadığına bakıyor, genel sağlık durumlarını kayıt altına alıyor.İşlerini büyük bir titizlikle yapan filyasyon ekibi, Covid-19 PCR testi pozitif çıkan kişilerin verdiği bilgilerden yola çıkarak bu hastaların temas ettiği kişilerle irtibat kuruyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmalarını sürdüren ekipler, verilen bilgiler doğrultusunda koruyucu kıyafetlerini giyip belirlenen adreslere gidiyor ve bu kişilerden aldıkları numuneleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi laboratuvarlarına gönderiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.