SPOR - 05 Ekim 2025 Pazar 18:37

Osman Zeki Korkmaz: "Maçın hakeminin niyetini gördük"

A
A
A
Osman Zeki Korkmaz: "Maçın hakeminin niyetini gördük"

Özbelsan Sivasspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, hakemlerin bazı kasıtları olduğunu belirterek, "Sivasspor camiası bunu görmezden gelemez. Sivasspor’a karşı bir şeyler var. Maçın hakeminin niyetini gördük. Bütün Sivas olarak bunun sebebini sormalıyız" dedi.


Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında Serikspor ile 0-0 berabere kalan Sivasspor’da Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Korkmaz, "Mutlak 3 puan için çıkmıştık maça. Sahada niyetleri ve davranışları incelememiz gerektiğini düşünüyorum. Serikspor bu ligin tehlikeli takımlarından birisi, çok az risk alıyorlar. Maçın genelinde oynamak isteyen bir Sivasspor vardı. İlk yarı maç 7 kez Serikspor’lu futbolcuların yatması nedeniyle durduruldu. Hakemi de uyarmıştık amacın sonuna ekleyin diye, eklemediler. Kamera şakası yapılsa bundan daha iyi yapılır. Geçen hafta Sakarya maçı, önceki haftalar, VAR pozisyonları hiçbiri lehimize dönmüyor. Hakemlerin bazı kasıtları var, Sivasspor camiası bunu görmezden gelemez. Sivasspor’a karşı bir şeyler var. Maçın hakeminin niyetini gördük. Bütün Sivas olarak bunun sebebini sormalıyız. Maçta bazı pozisyonlar var ama nasip, kısmet diyoruz. Biz aynı şekilde devam edeceğiz. Öndeki dokunuşları daha iyi yapmalıyız. Sakatlarımız döndüğünde daha da üretken olacağımıza inanıyorum. Genel gidişattan memnunum. Ben burada işimin başındayım kimse gereksiz yere kendimi yormasın, maçta tepkiler oldu bana karşı. Mali ve sportif olarak bir toparlanma aşamasındayız. Ben 4 aydır sabrediyorum. Sivasspor’u çok seviyorum, çok büyük bir camia. Taraftarın her türlü tepkisini saygıyla karşılıyorum. Bu maçın yönetimiyle alakalı da tepki göstersinler. Ben burada işimin başındayım. Sivasspor’u da hak ettiği yere döndürmek için çalışıyorum" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.