EĞİTİM - 10 Şubat 2025 Pazartesi 16:47

Sivas Cumhuriyet üniversitesi 51 yaşında

A
A
A
Sivas Cumhuriyet üniversitesi 51 yaşında

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), kuruluşunun 51. yıl dönümünü "Köklü geçmiş, güçlü gelecek" adlı program ile kutladı.


Kampüs içerisinde bulunan 4 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen törene; il protokolü, dekanlar, müdürler, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda tanıtım film izletildi.


"Ulusal ve Uluslararası alanda her geçen gün başarı elde etmekteyiz"


Programda konuşan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Şengönül, "Bugün burada, Üniversitemizin 51. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bundan 51 yıl önce eğitimde, bilimde ve topluma hizmette önemli bir rol üstlenme misyonuyla kurulan Üniversitemiz, bugün de aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Üniversitemiz, bir eğitim yuvası olmanın ötesinde; bilim üreten, araştıran, paydaşlar ile iş birliğini önemseyen ve yenilikçi adımlar atarak öğrencilerin akademik gelişimine katkı sağlayan bir kurumdur. Akademik kadromuzun katkılarıyla yürütülen projeler ve araştırmalar ile ulusal ve uluslararası alanda her geçen gün başarı elde etmekteyiz. Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak için altyapımızı ve akademik imkânlarımızı sürekli geliştiriyoruz. Üniversitemizde, 80’i aşkın ülkeden yaklaşık 3 bin yabancı olmak üzere toplam 50 bin 258 öğrencimize, 2 bin 275 akademik ve 3 bin 502 idari personelimiz ile hizmet vermekteyiz." ifadelerine yer verdi.


"SCÜ, şehrimize katkıda bulunan bir üniversitedir"


Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise, "Anadolu’nun köklü bilim yuvalarından biri olan Sivas Cumhuriyet Üniversitemizin 51. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin adını taşıyan bu güzide Üniversitemiz yarım asrı aşan tecrübesiyle her geçen yıl akademik başarılarını arttırmakta, bilimsel çalışmalarıyla ülkemize ve şehrimize katkılar sunmaktadır. Bu vesile ile bu başarının mimarları olan değerli akademisyenlerimizi, rektörlerimizi, idari personellerimizi ve Üniversitemizi yücelten öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bir ülke ancak aklın ve bilimin üzerinde yükselebilir ve medeniyetler içerisinde yer edinebilir. Üniversiteler gençlerimize bir eğitim yuvası olmasının yanında, bulunduğu şehrin sahip olduğu sorunları çözmeye yönelik bilimsel çalışmaların yapıldığı yerdir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bu çizgi doğrultusunda her zaman kendini geliştiren, yenileyen ve şehrimize katkıda bulunan bir üniversitedir." dedi.


Program, SCÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın konseriyle devam etti. Konserin ardından SCÜ’nün emektar personellerine Vali Şimşek ve Rektör Prof. Dr. Şengönül, plaket verdi. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Sivas Cumhuriyet üniversitesi 51 yaşında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş bir araya geldi Çorum’da düzenlenen Aile Festivali’nde, yüzlerce aile ve çocuklar bir araya geldi. Gün boyu süren programda çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Çorum’da Valilik ve Belediye tarafından düzenlenen Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. "Aileyle Köklenen, Nüfusla Güçlenen, İstikbale Yükselen Türkiye" ve "Biz Büyük Bir Aileyiz" sloganlarıyla gerçekleştirilen festival, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesi amacıyla organize edildi. Festival alanında gün boyu süren etkinliklerde renkli görüntüler oluştu. Programda çocuklara ve ailelere yönelik birçok etkinlik düzenlendi. Minikler; yüz boyama, jimnastik parkuru, mini parkur yarışmaları, saksı boyama ve fide dikimi gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklara özel hazırlanan "Çocuk Marangozluk Atölyesi" de festivalin en fazla ilgi gören alanları arasında yer aldı. Engelli çocuklar ve aileleri için oluşturulan resim atölyesinde ise çocuklar sanatla buluştu. Festivalde el sanatları atölyeleri, anı duvarı resim köşesi, balon şovları ve değerler eğitimi maskot gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu. Program kapsamında Çorum Belediyesi Gençlik Spor Oyunları’nın ödül töreni de yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. "Ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli" Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, festivalin aile bağlarının güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Bugünkü etkinlik, aile bağlarının güçlenmesi, aile bireylerinin bir araya gelip kaynaşması anlamında çok kıymetli olmuştur. Dijital dünyanın hayatın her alanına girdiği bir dönemde ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli. Bu etkinlik de ona hizmet edecek" dedi. "Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım" Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da güçlü aile yapısının güçlü toplum için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Aşgın, "Güçlü bir aileye sahip olmak, aile bağlarımızın güçlü olması, annelerimizin, babalarımızın ve evlatlarımızın huzurlu olması belki de İHA kadar, SİHA kadar, savunma sanayi kadar, belki ondan da daha kıymetli ve önemli. Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım. Güçlü olabilmemiz için yaşı gelen evlatlarımızın evlenmesi lazım. Güçlü olabilmemiz için ailemizin güçlü olması lazım. Milletimizin de devletimizin de temeli ailedir, güçlü ailedir. Onun için bu etkinlikler kıymetli ve önemli" diye konuştu. "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışı" Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın ise sağlıklı nüfus yapısına dikkat çekerek, "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışıyla hazırlanan bu vizyon belgesi; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi, sağlıklı nüfus yapısının sürdürülebilirliği ve kuşaklar arası dayanışmanın artırılmasını temel hedef olarak ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden "Kaybedeni Olmayan" turnuva Adıyaman Kahta Belediyesi’nin katkılarıyla, Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen liseler arası 2. geleneksel "Kaybedeni Olmayan" turnuva, yoğun katılım ve büyük heyecan içerisinde tamamlandı. Gençlerin sosyal, sportif ve kişisel gelişimlerine katkı sunmayı amaçlayan organizasyon, ilçedeki lise öğrencilerini ortak bir platformda buluşturdu. Turnuva kapsamında futbol ve voleybol branşlarında müsabakalar gerçekleştirilirken, bu yıl organizasyona ilk kez münazara kategorisi de dahil edilerek etkinliğin kapsamı genişletildi. Böylece gençlerin yalnızca sportif alanlarda değil; iletişim, fikir üretme, özgüven kazanma ve kendilerini ifade etme becerilerinin de desteklenmesi hedeflendi. Turnuva programına Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Bozan, Belediye Başkan Yardımcıları, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, "Kaybedeni Olmayan" anlayışıyla düzenlenen organizasyonda, turnuvaya katılım sağlayan tüm gençlerin kazandığını ifade ederek, gençlerin birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde önemli bir deneyim yaşadığını belirtti. Başkan Hallaç konuşmasında, organizasyon sonunda 500 öğrencinin Mersin kamp programına dahil edildiğini belirterek, gençlerin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Gençlerin geleceğin değil, bugünün de en önemli gücü olduğunu belirten Başkan Hallaç, "Gençlerimizin sporla, eğitimle, sanatla ve sosyal faaliyetlerle iç içe olması bizler için büyük önem taşıyor. Her gencimizin hayaline dokunan, onları geleceğe daha güçlü hazırlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü güçlü bir gelecek, bilinçli ve donanımlı gençlerle mümkündür" ifadelerini kullandı. Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.