EĞİTİM - 17 Şubat 2025 Pazartesi 17:37

Sivas’ta TEKNOFEST toplantısı yapıldı

A
A
A
Sivas’ta TEKNOFEST toplantısı yapıldı

Sivas’ta, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilere yönelik TEKNOFEST Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.


Toplantı, AR-GE Birimi TEKNOFEST Sorumlusu Ümit Şahin’in bilgilendirme sunumu ile başladı. TEKNOFEST ile ilgili önemli bilgileri paylaşan Şahin, çeşitli örnekler sunarak TEKNOFEST’e başvuru süreci hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.


Şahin’in ardından bir konuşma yapan T3 Vakfı Sivas İl Temsilcisi Abdülkadir Baygül, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in önemine değindi. Baygül, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmak ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen TEKNOFEST’in, her yıl düzenlenen yarışma ve etkinliklerle, gençlerin bu yöndeki gelişimine önemli katkılar sağladığını vurguladı.


Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan ise önemli mesajlar verdi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin nihai hedefinin yetkin ve erdemli insanlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, hızla gelişen ve değişen teknoloji çağında bu alana hakim, tasarlayan, üreten ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bir nesil yetiştirme düsturu ile hayata geçirilen TEKNOFEST’in önemine vurgu yaptı.


Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:


"Bizler, ’İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ anlayışıyla bilime ve eğitime büyük önem veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Maarif ailesi olarak geçmişten aldığımız güçle, atiye yön verecek nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bakanlığımızca hayata geçirilen; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece akademik başarının değil, üretken ve ahlaklı, bilge nesiller yetiştirme mefkûresinin en önemli yol haritalarından biridir. Bu çerçevede, medeniyet kurucusu nesiller yetiştirebilmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Çocuklarımıza teknoloji dünyasında yeni ufuklar açan, önemli tecrübeler kazandıran TEKNOFEST, tam da bu anlayışın bir yansımasıdır. O nedenle, TEKNOFEST’i çok önemsiyor, çocuklarımızı bu konuda bilgilendirmek ve desteklemek için önemli çalışmalar yürütüyoruz."


Erdoğan, konuşmasının ardından 2024 yılında TEKNOFEST’e en fazla başvuru yapan okullara T3 Vakfı’nın hediyesi olan dene-yap setlerini takdim etti.


Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, T3 Vakfı Sivas İl Temsilcisi Abdulkadir Baygül, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.



Sivas’ta TEKNOFEST toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’ten casusluk ağına operasyon: 7 tutuklama Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT), Türkiye aleyhine istihbarat faaliyetleri yürüttüğü belirlenen uluslararası bir casusluk ağını çökertti. Ankara merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şebeke lideri B.E.’nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınarak tutuklandı. MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda iki farklı yabancı istihbarat servisine çalışan ajanlık ağında yer alan 9 kişi tespit edildi. MİT’in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü özel ekipleriyle koordineli yürüttüğü soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Şebekede yer aldığı belirlenen 2 kişinin ise başka suçlardan dolayı cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Casusluk suçundan yargılanmak üzere adli mercilere sevk edilen 7 kişi tutuklandı. Yürütülen soruşturmada B.E. ve ajanlık şebekesi içinde yer alan kişiler, Türkiye’de sivil toplum kuruluşları, dernekler, etnik gruplar ve kamu görevlilerine yönelik hassas bilgileri topluyor ve yabancı istihbarat servislerine aktardığı anlaşıldı. Şebeke içindeki kişilerin şüpheli aktiviteleri MİT’in dikkatini çekerken kapsamlı bir istihbarat operasyonu başlatıldı. B.E. ve örgütün diğer üyelerinin faaliyetleri, fiziki gözetim, siber izleme ve teknik dinleme yöntemleriyle sistematik bir şekilde takip edildi. Zaman içinde, şebekenin yabancı servislerle kurduğu iletişim hatları, raporlaşma yöntemleri, ödeme mekanizmaları ve görev talimatları tamamen kayıt altına alındı. B.E.ve yönettiği ağ, uzun süre kendi faaliyetlerinin gizli ve kontrol altında olduğunu sanarak casusluk faaliyetlerine devam etti. MİT’in, uzun süren istihbari çalışmaları neticesinde, Türkiye aleyhine casusluk faaliyetleri yürüten şebekenin merkezindeki B.E. başta olmak üzere şebekenin örgütsel yapısının tamamı deşifre edildi. ’MİT’ten büyük zafer’ Bu operasyonla yalnızca şebeke üyelerinin kimlikleri değil, aynı zamanda yabancı istihbarat servisinin Türkiye’deki ağ yapısı, iletişim protokolleri ve stratejik hedefleri de ortaya çıkarıldı. MİT, operasyon sürecinde elde ettiği bilgilerle hem ulusal güvenliğin korunmasını sağladı hem de yabancı servislerin yöntemlerini detaylı şekilde analiz etti.
Elazığ Akademisyenler ve özel çocuklar at terapisi etkinliğinde bir araya geldi Ulusal Kadın ve Aile Sempozyumu katılımcıları, özel çocuklar ve aileleriyle birlikte Elazığ Hipodromu’ndaki at terapisi ve kokteyl programında bir araya geldi. Elazığ’da düzenlenen ulusal düzeydeki Kadın ve Aile Sempozyumu kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler, engelli çocuklar ve aileleri Elazığ Hipodromu’ndaki sosyal sorumluluk programında bir araya geldi. Dr. Öğr. Üyesi Ayfer Hatipoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Hacer Yılmaz tarafından organize edilen "Tarih, Hukuk ve Psikoloji Perspektifinden Kadın ve Aile Sempozyumu" çerçevesinde Elazığ Hipodromu’nda özel bir etkinlik gerçekleştirildi. 14-16 Mayıs tarihlerinde yapılan akademik oturumların ardından düzenlenen programa, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen akademisyenler ile özel çocuklar ve aileleri katıldı. Hipodromda düzenlenen organizasyonda engelli çocuklar için at terapisi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Elazığ Hipodrom Müdürü Mehmet Demirçelik, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenleri, özel çocukları ve ailelerini bir arada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu buluşmanın yeni sosyal sorumluluk projelerine vesile olması temennisinde bulundu. Hipodromun kamunun yararına aktif şekilde kullanılmasından ve kurumsal destekten dolayı teşekkür eden sempozyum koordinatörlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ayfer Hatipoğlu, sempozyumun bilimsel amacına vurgu yaparak, ortak paydada buluşarak kadını her perspektiften ele almayı hedeflediklerini ve bilim insanı olarak bu amaca hizmet ettiklerini ifade etti.
Bingöl Bingöl merkezli organize suç örgütü operasyonunda 18 tutuklama Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 30 şüpheli gözaltına alınırken, toplam tutuklu sayısı 18’e ulaştı. Bingöl Genç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında İstanbul, Bingöl ve Genç ilçesinde faaliyet gösteren organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Yapılan çalışmalarda örgütün silah ve uyuşturucu ticareti yaptığı, Genç ilçesinden ağına düşürdüğü gençleri İstanbul’a götürerek uyuşturucu satışında kullandığı tespit edildi. Ayrıca örgüt üyelerinin, emirleri yerine getirmeyen şahısları kaçırarak hürriyetlerinden yoksun bıraktıkları, nitelikli cinsel saldırıda bulundukları ve suçtan elde edilen gelirleri paravan iş yerleri üzerinden akladıkları belirlendi. 13 Eylül 2025 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında farklı tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarda; 3 adet AK-47 tüfeği, 5 adet AK-47 şarjörü, 1 adet seyyar dipçik, 166 adet fişek, 3 adet tabanca ve şarjör, 185 adet tabanca fişeği, 2 adet balistik yelek, 1 kilo 979 gram kokain, çeşitli miktarlarda esrar ve skunk maddesi ile sentetik uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Operasyonların önceki aşamalarında 11 şüpheli tutuklandı. Örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü belirlenen toplam 38 şüphelinin yakalanmasına yönelik Bingöl merkezli 4 ilde 12 Mayıs 2026 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 11 şüpheli serbest bırakılırken, 12 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı, 7 şüpheli ise tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan 11 kişiyle birlikte toplam tutuklu sayısının 18’e yükseldiği bildirildi.
Şanlıurfa Polislerden çocuklara pasta sürprizi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri, rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek özel çocuklarla bir araya geldi. Ziyarette çocuklara çeşitli ikramlar sunulurken, birlikte kesilen pasta ile renkli anlar yaşandı. . Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, ilçedeki özel çocuklara yönelik anlamlı bir faaliyete imza attı. Polis halk ilişkilerini güçlendirmek ve özel çocuklara moral vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte, TDP ekipleri rehabilitasyon merkezi bünyesinde eğitim gören çocukları ziyaret etti. Emniyet personeli, yakından ilgilendikleri çocuklarla tek tek sohbet ederek sıcak bağlar kurdu. Pasta sürprizi Ziyaret kapsamında Toplum Destekli Polisler, çocuklara yanlarında getirdikleri çeşitli ikramları takdim etti. İkramlar karşısında büyük mutluluk yaşayan çocukların sevinci, hep birlikte kesilen pasta ile ikiye katlandı. Polis ağabeyleri ve ablalarıyla birlikte pasta üfleyen özel çocukların neşesi renkli görüntüler oluşturdu. Kendilerini yalnız bırakmayan Toplum Destekli Polis ekiplerinin ziyaretinden dolayı büyük mutluk duyan özel çocuklar, polis ağabey ve ablalarına sarılarak teşekkür etti. Anlamlı ziyaret, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu. Ziyaret dolayısıyla çok mutlu olduğunu söyleyen Abdullah Karaman, kendilerini unutmadıkları için teşekkür etti.