ASAYİŞ - 24 Ocak 2026 Cumartesi 10:04

Tipide ahıra saklanan köpek kapıya sıkıştı

A
A
A
Tipide ahıra saklanan köpek kapıya sıkıştı

Sivas’ta bir köyde etkili olan tipiden kaçmak isteyen sahipsiz köpek ahıra sığındı. Ahırdan çıkmak isteyen köpek, kapıya sıkıştı.


Sivas’ta dün gün boyu kar yağışı etkili olurken, bazı kesimlerde tipi etkisini gösterdi. Altınyayla ilçesine bağlı Bayındır köyünde şiddetini artıran tipi sonrası sahipsiz bir köpek korunacak yer aradı. Mustafa Çakır’a ait ahıra giren köpek, çıkmaya çalıştığı esnada kapıya sıkıştı. Mahsur kalan köpeği sesini duyan Mustafa Çakır, vücudu parmaklığa sıkışan köpeği bulunduğu yerden çıkardı.


"Zor da olsa köpeği çıkardım"


Köpeği gördüğünde şaşırdığını söyleyen Mustafa Çakır, "Dün başlayan şiddetli fırtınanın ardından sokak köpekleri sığınacak yerler aramış. Benim ahırımın kapısında bir köpek sıkışmıştı. Köpeğin sahibini bulmak için köy grubuna attım. Köpeğin canı acıdığı için beni ısırıyordu. Köpeğin sahibi çıkmayınca zor da olsa köpeği çıkardım. Köpek de çok şükür sağ salim çıktı. Fırtına ve tipilerde halk olarak biraz daha duyarlı olmamız lazım" dedi.



Tipide ahıra saklanan köpek kapıya sıkıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum’da son binanın da yıkılmasıyla tarihi silüet gün yüzüne çıktı Çorum’un çehresini değiştiren ve şehre tarihi kimliğini yeniden kazandıran "Tarihi Şehir Meydanı" projesinde son yapının da yıkımı gerçekleştirildi. Saat Kulesi, Ulu Cami ve Velipaşa Hanı aynı meydanda buluştu. Çorum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Tarihi Şehir Meydanı" projesinin 2. etap çalışmaları kapsamında, Velipaşa Hanı’nın önünü kapatan anahtarcı dükkanının kamulaştırma ve tahliye süreci tamamlandı. Belediye ekiplerince gerçekleştirilen yıkımla birlikte, Velipaşa Hanı tüm ihtişamıyla gün yüzüne çıktı. Yıkım çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, projenin tamamlanmasıyla birlikte Saat Kulesi, tarihi belediye binası ve Velipaşa Hanı’nın artık aynı meydanda buluştuğunu söyledi. Öte yandan Ulu Cami yanında yer alan ve yıkımı tamamlanan noter binasının bulunduğu alanda Tarihi Hükümet Konağı Projesi hayata geçirilecek. Yeni yapılacak bina, geçmişte aynı bölgede yer alan ve Çorum’un idari hafızasında önemli bir yere sahip olan tarihi vilayet binasının mimarisini yansıtacak. "Son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız" Yıkılan son binayla şehrin tarihi silüetinin ortaya çıktığını ifade eden Aşgın, "Biz şunu istiyoruz. Şehrimiz kimlikli bir şehir olsun, tarihi dokusu dimdik ayakta dursun ve bu niteliğiyle varlığını sürdürsün. Nasıl ki 8 bin yıllık geçmişe sahip, Hititler’den Roma’ya, Bizans’tan Selçuklu’ya ve Osmanlı’ya uzanan binlerce yıllık büyük bir tarihin mirasçılarıysaki, şehir merkezinde de bu tarihi lokasyonların önünde engel teşkil eden yapıların kaldırılması ve bu sürecin tamamlanması bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmayı ilk kez yapmıyoruz. Daha önce de benzer uygulamaları hayata geçirdik. Şimdi ise Saat Kulesi ile Velipaşa Hanı’nı buluşturacak, bununla birlikte tarihi belediye binası ve Çöplü Arastası meydanı ile bütünleşerek şehrin tarihî dokusunu ve kimliğini daha görünür kılacak bir adım atıyoruz. Yıkılacak alan nitelik ve nicelik açısından küçük olabilir, ancak şehrin geleceği ve katacağı değer bakımından son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız" dedi.