ÇEVRE - 28 Kasım 2024 Perşembe 12:35

Türkiye’nin en ekonomik Kayak Merkezi, sezonu açıyor

A
A
A

Türkiye’nin en genç ve en ekonomik kayak merkezi olan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi, 2024-25 kayak sezonunu Cumartesi günü açıyor.

Sivas kent merkezine 58 kilometre uzaklıkta olan ve 2 bin 550 metre yükseklikte bulunan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi, kayak sezonunu açıyor. Tüm ihtiyaçlara cevap veren konaklama ve günübirlik tesisleri, gece kayağı, buz pateni pisti, teleski ve telesiyej hizmetleri sunan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Cumartesi gününden itibaren misafirlerini konuk etmeye başlayacak. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk ve Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun’dan bilgi alan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas’ın en önemli önemli marka değerlerinden birisi olan Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin Cumartesi günü sezonu açacağını ifade etti.

Türkiye’nin en ekonomik Kayak Merkezi, sezonu açıyor

Kayak sezonu açılıyor

Vali Şimşek, “Sezon öncesi son hazırlıkları yerinde görüyoruz. Çok şükür ki son günlerde yağan kardan bölge de nasibini almış. Kayak anlamında da yeterli seviyeye ulaşmış durumda. Yaklaşık 50 cm yağış söz konusu. İnşallah son hazırlıklarımızı da yaparak hafta sonu kayak merkezimizi kayak severlerin hizmetine sunmuş ve sezonu açmış olacağız” dedi.

“200 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz”

Karın erken yağması ile sezonun erken başlayacağını ifade eden Vali Şimşek, “Tabii bu yıl karın erken gelmesiyle birlikte sezonu da erken açmış olduk, böylece bizlerin de beklentisi yükseldi. Şöyle ifade edeyim. Geçtiğimiz sezon yaklaşık 60 günlük bir kayak sezonu yaşamıştık. Bu sezon beklentimiz yaklaşık 120 gün civarında inşallah daha uzun ve verimli bir sezon bizleri bekliyor. Aynı şekilde ziyaretçi beklentimiz de artmış durumda. Geçtiğimiz sezon 145 bin civarında bir ziyaretçiyi ağırlamıştık. Bu sezonki beklentimiz ile 200 bin ziyareti hatta bunun da üstünde. Ben buradan Tüm kayak severleri Yıldız Dağı Kayak Merkezine davet ediyorum. Sadece Sivas’tan değil, bölge illerinden de tüm kayak severleri merkezimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en ekonomik Kayak Merkezi, sezonu açıyor

Kayak merkezinde bulunan imkanlar hakkında da bilgi veren Vali Şimşek “Kayak merkezimiz, kayak severlerin tüm beklentilerini karşılayacak bir kapasitede. Her tür kayak severe hitap edecek bir kayak merkezi. Bu anlamda 7 pistimiz var. En uzunu 3 bin 500, en kısası da 900 metre. Toplamda da 16 bin metre civarında bir kayak pisti uzunluğuna sahip. Ayrıca tesisimizde kızak ile kaymak isteyenlere yönelik olarak 400 metre uzunluğa sahip Türkiye’nin en uzun yürüyen bantı mevcut." diye konuştu.

Türkiye’nin en ekonomik Kayak Merkezi, sezonu açıyor

İki adet chalet faaliyete geçiyor

Yıldız Dağı Kayak Merkezinde bu sene ilk kez faaliyete geçecek olan 2 adet dağ evi olduğunu belirten Vali Şimşek “Tüm bunların yanında Yıldız Dağı Kayak Merkezinde 2 telesiyej, 1 t-bar ile birlikte gece kayak imkânı da sağlıyoruz misafirlerimize. Yaklaşık 300 yataklı konaklama imkânı sunan otelimiz ve 25 adet doğal yaşam evlerimiz de mevcut. Son olarak bir yenilik olarak şunu da belirtmeliyim ki bu yıl ayrıca 2 adet Chalet adı verilen oldukça konforlu ve özel konaklama imkânı sunacak olan dağ evimizi de faaliyete geçiriyoruz. Tabii kayak merkezimizin diğer kayak merkezlerine oranla ekonomik imkânlar sunan bir merkez olduğunu da vurgulamalıyız. Bu da merkezimizi cazip kılan yönlerden birisi. Kısacası burada kayak severler için her şey mevcut. İnanıyorum ki burayı tercih eden misafirlerimiz pişman olmayacak ve burada tüm beklentilerinin karşılandığı güzel bir kış tatili geçireceklerdir. Ben sezonun tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Tüm kayak severleri Yıldız Dağı Kayak Merkezi’ne beklediğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin en ekonomik Kayak Merkezi, sezonu açıyor

Yunus Çiftci

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa görenlerin ilgisini çekiyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan boğa için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.