EKONOMİ - 02 Aralık 2024 Pazartesi 11:17

Türkiye’nin ilk raylı OSB’sinde fabrikalar yükseliyor

A
A
A
Türkiye’nin ilk raylı OSB’sinde fabrikalar yükseliyor

Sivas’ta 2020’de altyapı çalışmaları başlayan, 225 parselin 181’inin tahsis edildiği Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) fabrikalar hızla yükseliyor. Cazibe Merkezi Programı kapsamına alınan Demirağ OSB’yi ziyaret eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Zeki Özdemir, “Biz umuyoruz ki Cazibe Merkezi Programı yalnızca Demirağ OSB’yi değil, tüm OSB’lerimizi kapsar” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2020 yılında altyapı çalışmaları başlayan Demirağ OSB, her geçen gün büyüyor. Türkiye’nin ilk ve tek demiryolu hattına sahip olan Demirağ OSB, ana hatta bağlı parsel makaslarıyla yatırımcılara büyük avantaj sağlıyor. İmzalanan kararname ile 6. bölge teşviklerinden yararlanan Demirağ OSB, yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi. 814 hektar kurulu alanda 225 farklı parselden oluşan OSB’de şimdiye kadar 181 parsel firmalara tahsis edildi. OSB’de 10 firma aktif üretim yaparken 27 firmanın inşaatı hızla devam ediyor.


Demirağ OSB’yi ziyaret eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, 6. bölge teşviklerinin yeni yılda devam ettirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Biz umuyoruz ki Cazibe Merkezi Programı yalnızca Demirağ OSB’yi değil, tüm OSB’lerimizi kapsar. Bu sayede Sivas’ımız bir bütün halinde sanayi şehri olma yolunda hızlı adımlar atar” dedi.



“Demirağ OSB bizim için Kızılelma”


Demirağ OSB’deki çalışmaları ve gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Zeki Özdemir, “Buradaki üyelerimizi ve firmalarımızı bir an evvel üretime geçmelerini sağlamak birinci vazifemiz. Bu konuda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Çok şükür inşaatların hızlı bir şekilde devam etmesi, mensuplarımızın ve üyelerimizin sanayiye olan gayretlerini ön plana çıkarıyor. Bu da dediğim gibi ziyadesiyle bizi memnun ediyor. Biz de bunların karşılığında üretim yapan firmalarımızın eksikleri, ihtiyaçları, eleştirileri, neler varsa zaman zaman bunları dinleyerek bunlara ilaç olmaya çalışıyoruz. Aralık ayı sonunda cazibe merkezi kapsamı süresinin uzatılması konusuyla ilgili de siyasilerimizle bu konuları paylaşarak Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin hepimizin nezdinde bir Kızılelma olduğunu ve bunu yaşatmak, en iyi şekilde devam ettirmek için hepimize görev düştüğünün farkındayız” ifadelerine yer verdi.



“Umuyoruz ki tüm OSB’lerimiz bu kapsama alınır”


Teşvik destek kapsamına bütün OSB’lerin alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Özdemir, “Demirağ ile beraber 5 adet organize sanayi bölgemiz var. Biz umuyoruz ki 6. bölge destek programı yalnızca Demirağ OSB’yi değil, tüm OSB’lerimizi kapsar. Bu sayede Sivas’ımız bir bütün halinde sanayi şehri olma yolunda hızlı adımlar atar. Devam eden 26, 27 tane fabrika inşaatımız var. 2025 yılında sıkça açılışlara geleceğimizi ümit ve arzu ediyoruz. Bu vesile ile buradaki çalışmalarını hızla devam ettiren mensuplarımıza ve OSB ailesine çok teşekkür ediyoruz. Bizlere de düşen ne görev varsa elimizden gelen her şeyi yerine getirip yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu çalışmalar bizi çok mutlu ediyor. Bu çalışmalar içerisinde olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Türkiye’nin ilk raylı OSB’sinde fabrikalar yükseliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.