ASAYİŞ - 11 Mart 2025 Salı 12:41

Tütün kaçakçılığına jandarma engeli

A
A
A
Tütün kaçakçılığına jandarma engeli

Sivas’ta kaçakçılık kanununa muhalefet eden 53 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Yapılan aramalarda binlerce kaçak sigara, makaron ve kilolarca tütün ele geçirildi.


Sivas İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, kent genelinde kaçakçılık faaliyetlerine göz açtırmıyor. 01-28 Şubat 2025 tarihleri arasında tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasının düzenlenmesine dair kanuna muhalefet suçlarına yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde; 3 bin paket badrolsüz kaçak sigara, 29 bin 620 adet içi tütün doldurulmuş makaron, 132 bin adet içi boş makaron, 279 kg kıyılmış tütün, 2 kg nargile tütünü, 15 bin paket sigara filtresi, 57 adet tütün sarma makinesi ve 3 bin 960 paket sigara sarım kâğıdı ele geçirildi. Olaya karışan 53 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.



Tütün kaçakçılığına jandarma engeli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.