SPOR
29 Aralık 2025 Pazartesi - 13:00 Yunusemre Belediyespor erkek judo takımı Süper Lig’e yükseldi Ankara’da düzenlenen Süper Lig’e Yükselme Müsabakalarında finale kadar yükselen Yunusemre Belediyespor Erkek Judo Takımı, turnuvayı ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Yunusemre Belediyespor Erkek Judo Takımı, Ankara’da gerçekleştirilen Süper Lig’e Yükselme Müsabakalarında ortaya koyduğu başarılı performansla adını Süper Lig’e yazdırdı. Kırmızı-beyazlı ekip, turnuvayı ikinci sırada tamamlayarak Manisa’ya kupa ve madalyayla döndü. Turnuvaya etkili bir başlangıç yapan Yunusemre Belediyespor, ilk turda Tekirdağ Hayrabolu Belediyespor’u 4-1 mağlup etti. Çeyrek finalde Karaman İl Özel İdarespor karşısında 5-0’lık net bir galibiyet alan ekip, yarı finalde ise Bilecik GSİM Spor Kulübü’nü yine 5-0 yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında Sakarya Çaybaşı Spor Kulübü’ne mağlup olan Yunusemre Belediyespor, organizasyonu ikinci sırada tamamladı. Yunusemre Belediyespor Kulüp Başkanı Bülent Kanik, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sporcularımız ve antrenörlerimiz, mindere yüreklerini koyarak Manisa’yı en iyi şekilde temsil etti. Süper Lig’e yükselmek kulübümüz adına çok önemli bir adımdır. Sayın Belediye Başkanımız Semih Balaban’ın spora ve sporcuya verdiği destek, bu başarıların en önemli yapı taşlarından biridir. Kendilerine kulübümüz ve sporcularımız adına teşekkür ediyorum" dedi. Yunusemre Belediyespor Erkek Judo Takımı, elde ettiği bu sonuçla önümüzdeki sezon Türkiye Judo Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Süper Lig’e yükselen Yunusemre Belediyespor Erkek Judo Takımı kadrosu şu isimlerden oluştu: 66 kg Mustafa Efe Barak, 73 kg Emin Levent Yelkenci, 81 kg Salih Kuzu, 90 kg Enes Pınar, +90 kg Abdülkadir Afşin.
29 Aralık 2025 Pazartesi - 12:39 Somaspor’dan kötü gidişata dair açıklama: "Bu süreci birlikte aşacağız" TFF Nesine 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Somaspor’un Kulübü Yönetim Kurulu tarafından, son haftalarda takımın sahadaki performansı ve ligdeki konumuna ilişkin kamuoyuna yazılı bir açıklama yapıldı. Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yaşanan olumsuz sürecin sorumluluğunun kabul edildiği vurgulanırken, devre arası transfer döneminde takımın güçlendirilmesi için çalışmaların başlatıldığı ifade edildi. Yapılan açıklamada Somaspor’un yalnızca bir futbol kulübü olmadığına dikkat çekilerek, "Somaspor, Soma’nın ortak değeri, sevinci ve gururudur. Yaşanan olumsuz gidişatın sorumluluğunu görmezden gelmeden tüm gerçekliğiyle kabul ediyoruz" denildi. Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, teknik ekip, futbolcular ve kulüp çalışanlarıyla birlikte sürecin en sağlıklı şekilde aşılması için yoğun bir çalışma yürütüldüğü belirtilerek, hiçbir sorunun halının altına süpürülmediği, tüm başlıkların masaya yatırılarak çözüm odaklı adımlar atıldığı kaydedildi. Devre arası transfer dönemine de değinilen açıklamada, takımın ihtiyaç duyduğu mevkilere mücadele gücü yüksek ve Somaspor formasının ağırlığını taşıyabilecek futbolcuların kadroya katılması için çalışmaların başladığı ifade edildi. Teknik heyetin raporları ve kulübün mali gerçekleri doğrultusunda nokta atışı transferlerle rekabet gücünün artırılmasının hedeflendiği bildirildi. Açıklamada ayrıca takım içi motivasyonu yükseltecek, saha içi disiplini ve oyun bütünlüğünü güçlendirecek adımların da kararlılıkla atıldığı belirtilerek, bu sürecin geçici olduğu ve Somaspor’un yeniden ayağa kalkacak güce ve karaktere sahip olduğuna olan inancın tam olduğu vurgulandı. Yerel destek konusuna da değinilen açıklamada, kulübün hak ettiği ölçüde destek göremediği ifade edilerek, "İlçemizde faaliyet gösteren birçok iş insanı ve şirketin bu zorlu süreçte Somaspor’u yalnız bırakması camiamızı derinden üzmektedir. Kulübün ayakta kalması ve güçlenmesi yalnızca yönetimin değil, kentin tüm dinamiklerinin ortak sorumluluğudur" denildi. Somaspor taraftarına da özel vurgu yapılan açıklamada, en büyük gücün her şartta takımının yanında olan taraftar olduğu belirtilerek, taraftarlardan bu süreçte de kulübe olan inançlarını korumaları ve takımlarına destek vermeye devam etmeleri istenirken, yapıcı eleştirilerin her zaman dikkate alındığı ifade edildi. Somaspor Kulübü Yönetim Kurulu açıklamasının sonunda, göreve geldikleri ilk gündeki sorumluluk ve kararlılıkla kötü gidişatı tersine çevirmek için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Soma’daki tüm iş insanları ve kurumları kulübe sahip çıkmaya davet etti.
Göztepe’de gözler Ibrahim Sabra’nın üzerinde
24 Eylül 2025 Çarşamba - 11:30 Göztepe’de gözler Ibrahim Sabra’nın üzerinde Göztepe’nin Beşiktaş ile oynadığı lig maçında oyuna sonradan girerek sadece 39 saniye sonra röveşata golü atan Ibrahim Sabra, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Göztepe, genç oyuncuları parlatmaya devam ediyor. Yaz transfer döneminde Romulo’yu 25 milyon Euro ve Emersonn’u da 3 milyon 200 bin Euro’ya satan İzmir ekibi, şimdi de 2005 doğumlu Ibrahim Sabra’yı vitrine çıkardı. Ürdünlü oyuncu, henüz ilk 6 hafta itibarıyla ilk 11 başlamazken oynadığı 4 karşılaşmaya da sonradan dahil oldu. 19 yaşındaki patlamasını da Beşiktaş’a karşı yaptı. 84. dakikada oyuna dahil olan Ibrahim Sabra, sadece 39 saniye sonra röveşata golüne imza attı. Böylece genç forvet, sarı-kırmızılı formayla ilk skor katkısını verdi ve dikkatleri üzerine çekti. Bulgar çalıştırıcı Stanimir Stoilov’un da Sabra’ya bundan sonraki karşılaşmalarda daha fazla süre vermesi bekleniyor. Maliyeti 150 bin Euro Yaz transfer döneminde birçok oyuncuyu kadrosuna katan Göztepe, düşük maliyetle iyi işler çıkarmaya devam ediyor. Son olarak Beşiktaş maçına damga vuran Ibrahim Sabra, Ürdün ekibi Al Wehdat’tan sadece 150 bin Euro karşılığında transfer edildi. İzmir ekibi, 19 yaşındaki oyuncuyu birkaç senede gelişimine katkı sağlayarak tıpkı Emersonn ve Romulo gibi bonservisle satarak para kazanmayı hedefliyor. Oyuncunun hırsı tam not aldı Beşiktaş’a fantastik bir gol atan Ibrahim Sabra, daha sonra yaşadığı sevinciyle dikkatleri çekti. Büyük bir coşku yaşayan ve hırsızlı bir görüntü çizen Ürdünlü oyuncu, bu istek ve arzusuyla teknik heyetten ve taraftardan tam not aldı.
Konyaaltı’nda yeni spor tesisin adını vatandaşlar seçecek
24 Eylül 2025 Çarşamba - 11:14 Konyaaltı’nda yeni spor tesisin adını vatandaşlar seçecek Konyaaltı Belediyesi tarafından halka kazandırılan yeni spor merkezinin ismini halk seçecek. Vatandaşlar, sosyal medya üzerinden öneride bulunarak tesisin adını birlikte belirleyecek. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Yeni spor tesisimizin adını halkımızın katılımıyla seçerek, tesise yeni bir kimlik kazandırmak istiyoruz" dedi Konyaaltı Belediyesi, ilçedeki spor faaliyetlerini geliştirmek ve tesisleri halkın taleplerine göre şekillendirmek için önemli bir adım attı. Konyaaltı Belediyesi, halka kazandırdığı yeni spor tesisinin ismini vatandaşlarla belirleyeceğini duyurdu. Belediyenin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar tesis için isim önerilerini yorum olarak paylaşabilecek. En çok beğeni toplayan ve önerilen üç isim belirlendikten sonra, bu isimler üzerinden bir anket yapılacak. Anket sonucunda en fazla oy alan isim, tesisin yeni adı olacak. Kotan: "Kararı halkımız verecek" Tüm vatandaşları, tesisin yeni ismi için yorum yapmaya davet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Konyaaltı’nda sporu ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek bizim en büyük önceliklerimizden biri. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden başlattığımız bu süreçte önerilen isimler içinden en çok tercih edilenleri alıp bir anket düzenleyeceğiz. Son kararı yine halkımız verecek" dedi. Tesisin adının ortak bir kararla alınacağının altını çizen Kotan, "Bu isim herkesin sahiplendiği, Konyaaltı’nın enerjisini ve spor ruhunu yansıtan bir isim olacak. Amacımız sporu sadece profesyonel bir uğraş değil, toplumun her kesimini bir araya getiren sosyal bir köprü haline getirmek. Yeni spor tesisimizi yeni ismiyle beraber çok yakında halkımızın hizmetine açacağız" ifadelerini kullandı.
Menemen FK’da Seçim Can Koç rüzgarı
24 Eylül 2025 Çarşamba - 10:24 Menemen FK’da Seçim Can Koç rüzgarı Menemen FK’nın 28 yaşındaki forvet oyuncusu Seçim Can Koç, ligin ilk 5 haftası itibarıyla 6 gol kaydederek önemli bir çıkış gerçekleştirdi. TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Menemen FK, sezonun ilk 5 haftasında sergilediği performansla başarılı bir başlangıca imza attı. Bu süreçte 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde eden İzmir temsilcisi, topladığı 10 puanla puan tablosunun 4. sırasında yer aldı. Sarı-lacivertliler, hücumdaki etkili oyunlarıyla da dikkat çekerek rakip fileleri 12 kez havalandırmayı başardı. Bu gollerin yarısı ise 28 yaşındaki forvet Seçim Can Koç’tan geldi. Deneyimli oyuncu, yeni sezonda 5 maçta forma giyerken Yeni Mersin İdmanyurdu, Adanaspor ve Isparta 32 Spor maçlarında ikişer gol kaydederek sadece 3 karşılaşmada 6 gole ulaştı. Sezonun henüz başında gösterdiği bu performansla gol krallığı yarışında iddialı bir konuma gelen Seçim Can Koç, Menemen FK’nın hücum hattında en dikkat çeken isim olmayı başardı. Seçim Can Koç atmayınca puanlar kaybedildi. Menemen FK’da sezonun ilk 5 haftasında Seçim Can Koç fırtınası esti. 28 yaşındaki golcü, attığı gollerle takımının elde ettiği galibiyetlerde kilit rol oynadı. Yeni Mersin İdmanyurdu, Adanaspor ve Isparta 32 Spor maçlarında ikişer gol kaydeden deneyimli forvet, bu üç karşılaşmada kazanılan 9 puana doğrudan katkı sağladı. Öte yandan Seçim Can Koç’un gol atamadığı iki maçta Menemen FK yalnızca 1 puan alabildi; bu karşılaşmalardan biri beraberlikle, diğeri ise mağlubiyetle sonuçlandı. Geçen sezon 13 gol kaydetti Geçtiğimiz sezon İzmir’in bir diğer temsilcisi Aliağa FK’dan Menemen FK’ya transfer olan Seçim Can Koç, 2024-2025 sezonunda da gol yollarında takımının en önemli isimlerinden biri olmayı başardı. 28 yaşındaki forvet, geçtiğimiz yıl tüm kulvarlarda 31 maça çıkarken, 13 kez rakip fileleri havalandırarak skora önemli katkı sağlamıştı. Bu sezon da formunu sürdüren deneyimli golcü, Menemen FK’nın hücum hattındaki en etkili silahlarından biri olarak öne çıkıyor.
Yozgat’ta köyde yaşayan genç sporcu Avrupa Şampiyonu oldu
24 Eylül 2025 Çarşamba - 10:05 Yozgat’ta köyde yaşayan genç sporcu Avrupa Şampiyonu oldu Yozgat’ta yaşayan kick boks sporcusu Rabia Karadaş, WAKO Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda altın madalyayı kazandı. Akdağmadeni ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Rabia Karadaş, 8 yıldır kick boks sporuyla ilgileniyor. Karadaş günlük 4 saatlik çalışmasıyla ve azim dolu öyküsüyle sayısız Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu dereceleri elde etti. Genç sporcu, son olarak 12-20 Eylül tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen WAKO Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda altın madalyayı kazandı. "Köy okulunda spor salonumuz yoktu, oralardan bugünlere geldik" Karadaş spora 10 yaşında başladığını ifade ederek, "Köy okulunda okudum. Salonumuz olmadığı için orada iki salonu birleştirerek spor salonu yaptık. Oralardan bugünlere geldik. 2025 yılında Avrupa şampiyonluğumu aldım. Şimdi hedefim dünya şampiyonluğu, bayrağımızı göndere çekmek ve İstiklal Marşımızı okutmak. Hocamızın açtığı kursa gittim ve onun yönlendirmesiyle bu spora başladım. Yapamazsın diyenler oldu. Onlara inat daha çok çalıştım, daha çok hırslandım" diye konuştu. "Şampiyonluğum bütün Yozgat’a armağan olsun" Her gün 5 kilometre yol kat ettiğini söyleyen Karadaş, "Her gün köyümden ilçe merkezine antrenmanlara bazen yürüyerek bazen de motorumla geliyorum. Bazı günler antrenmanlara babam bırakıyor. Bazen anneannemde kalıyorum. Yılmıyorum. Belediye başkanımız bize salon temin etti. Daha çok şampiyonlukları getireceğim. Avrupa şampiyonu olduktan sonra herkes gururlandığını söyledi ve tebrik etti. Çok güzel tepkiler aldım. Bütün Yozgat’a armağan olsun şampiyonluğum" ifadelerini kullandı. "Rabia’nın gücüne ulaşabilecek partneri yok" Sporcu Tuğçe Alıcı ise, "Antrenörümüz Tayfun hocamızın sayesinde başladım ve 3 yıldır bu sporu Rabia ile birlikte yapıyorum. Avrupa Şampiyonluğu hazırlık süreci çok zordu. Özellikle sıcaklarda daha da zordu. Arkadaşımın Avrupa Şampiyonu olacağından emindim. Rabia ile birlikte çalışıp spor salonumuzu birlikte işletiyoruz. Çocukları yetiştiriyoruz. Rabia’nın antrenman yapacak partneri yok çünkü çok güçlü olduğu için ona herkes dayanamıyor. Ben de elimden geldiğince destek oluyorum" diyerek şampiyonluğa uzanan süreci anlattı. "Rabia daima gurur duyduğumuz bir sporcu" Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, Rabia’nın yıllardır başarılarıyla gurur verdiğini ifade etti. Başkan Yalçın, "Katıldığı bütün müsabakalarda yüzümüzü güldüren, altın madalya getiren bir sporcumuzdu. En son Avrupa Şampiyonası’nda İtalya’da ülkemizi temsil eden milli takımımızın bir parçasıydı. Altın madalya kazanan 9 sporcumuzdan biriydi. İlçemizin ve Yozgat’ın gururu oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Bundan sonra da başarıları artarak devam edecektir. Spora ve sporcuya desteğimiz her daim devam edecek" şeklinde konuştu.
Kartepe’ye inşa edilen spor salonu birçok branşa ev sahipliği yapacak
24 Eylül 2025 Çarşamba - 10:02 Kartepe’ye inşa edilen spor salonu birçok branşa ev sahipliği yapacak Kartepe’de yapımına başlanan yeni kapalı spor salonu, tırmanma duvarından güreş ve dansa kadar birçok farklı branş için modern bir tesis olarak hizmet verecek. Kartepe Belediyesi, Acısu Mahallesi’nde fitness, tırmanma duvarı, boks ve güreş gibi birçok spor dalının yapılabileceği çok yönlü bir kapalı spor salonu inşa ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının da destekleriyle inşa edilen tesis, 3 bin 500 metrekarelik alan üzerine kuruluyor. Yaklaşık 4 metre tavan yüksekliğine sahip olacak salonun 1500 metrekaresi kapalı spor alanı olarak tasarlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, tesisin Kartepe’nin genç ve dinamik yapısına uygun olduğunu belirtti. Projenin ilçeye çok yakışacağını ifade eden Kocaman, "Sporu seven, sporda başarıya koşan bir ilçeyiz. Bu proje, hem gençlerimizin enerjisini sağlıklı bir şekilde yönlendirecek hem de spor kulüplerimizin faydalanacağı bir tesis olacak. Sporla büyüyen, sağlıklı nesiller yetiştirme yolunda güçlü bir adım atıyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Kocaman, ilçeye daha önce ilk kütüphane ve sanat merkezi gibi yatırımları kazandırdıklarını hatırlatarak, bu spor salonunun da çok yönlü yapısıyla bir ilk olacağını sözlerine ekledi. Acısu Mahallesi’ndeki merkezi konumuyla dikkati çeken spor kompleksinin, tamamlandığında ilçedeki amatör ve profesyonel sporculara hizmet vermesi hedefleniyor.
Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından
23 Eylül 2025 Salı - 23:43 Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Iğdır FK-Hatayspor maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Iğdır FK, sahasında karşılaştığı Hatayspor’u 4-2 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Iğdır FK Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ligin kolay olmadığını belirterek, "Görevimizin hayırlı olmasını diliyorum. Tabii iyi başlamak istiyorduk. Oyuncularımızla birebir yaptığımız toplantılarda bu ligin çok kolay bir lig olmadığını biliyorduk. Bugün oyuna iyi başladık. Yani 2 günlük süre içerisinde antrenmanda yaptıklarımızın birçoğunu saha içerisinde gerçekleştirdik. Tabii ki hatalarımız var. Özellikle rakibin duran toplarda ve araya atılan toplarda sezon başından itibaren yediğimiz gollerde hatalarımız vardı. O hatalar telafi etmek adına bugün oyuncularımız üstüne düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirdiler. Biz iyi bir takımız ama iyi olmak için iyi mücadele etmek lazım. Bu ligde eğer mücadele etmezseniz yetenekleriniz, kaliteniz ne kadar önemli olursa olsun rakip kadar mücadele etmezseniz maalesef sıralama olarak da geriye düşebiliyorsunuz, tıpkı bizim olduğumuz gibi. Bugün oyuncularım tebrik ediyorum. Oyuna giren oyuncularım sonuna kadar mücadele etti. Tabii 10 kişi kaldıktan sonra verdikleri özverili mücadele var ki skoru korumak için sonuna kadar mücadele eden bir oyuncu grubum vardı. Tebrik ediyorum oyuncularımı. Daha 3 puan aldık. Evet, ama yolumuz daha uzun" dedi. "Bu ligde şampiyonluklarım var" Üzülmez, konuşmasının devamında, "Daha önce bu ligde şampiyonluklarım var ve şampiyonlukların ne kadar zor olduğunu da biliyordum. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte bu oyunumuzu, coşkumuzu arttırarak camiamızı iyi yerlere taşımak istiyorum. Bundan sonraki süreçte de Hatay takımına başarılar diliyorum" dedi. Hugo Almeida: "Takımımız hastaneye döndü" Hatayspor Teknik Direktörü Hugo Almeida ise, "İlk yarı Iğdır takımı istedikleri gibi oynadı. Hızlı kanat oyuncuları vardı. Koşu yollarına topu isteyen oyunculardı. Hafta boyunca idmanlarda bunu çalışmıştık. Oyuncuların ne yapması gerektiğini biliyorlardı. Ama ilk yarı son dakikalarına doğru Rui’ye bir penaltı pozisyonu vardı. Hakem vermedi bu kararı bizim lehimize. İkinci yarı değişiklikler yaptım. Sistemi değiştirdim. Kanatları durdurma üzerine planlar yapmıştık. sonrasında rakip kırmızı kart gördü. Net bir kırmızı karttı. Ama hakem çok inceledi. Sonrasında biz 3-3’ü aradık. Pozisyonlar bulduk. Maalesef futbol böyle. 4. golü attı Iğdır takımı. Bildiğiniz gibi futbol böyledir. 2-3 oyuncum daha sakatlandı maalesef" dedi. Takımın bir hastaneye dönüştüğünü belirten Portekizli teknik adam, "Yani bildiğiniz hastaneye döndü takımımız ama devam edeceğiz. Bugün 2-3 oyuncu daha kaybettik. Puanlar kaybettik ama önümüze bakacağız. Mecburuz, futbol böyle" dedi.