YEREL HABERLER - 16 Mart 2017 Perşembe 15:06

Başkandan ‘Sandık’ çağrısı

A
A
A
Başkandan ‘Sandık’ çağrısı

Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Sandığa gitmeyenlerin bir söz söyleme hakları yoktur” dedi.

Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Sandığa gitmeyenlerin bir söz söyleme hakları yoktur” dedi.


Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binası’nda aylık olağan basın toplantısı kapsamında basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Ekrem Eşkinat, toplantıda 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referanduma ilişkin açıklamada bulundu.



“16’sına kadar devam ettiği gibi 17’sinde de devam edecek”


Türkiye bir referandum sürecine girdiğini İfade eden Başkan Eşkinat, “Bu referandum Süleymanpaşa Belediyesinin ne imar faaliyetlerini, ne de bayındırlık faaliyetlerini etkileyen bir şey değildir. Bu siyasi bir şeydir normal yaşam devam ediyor. 16’sına kadar devam ettiği gibi 17’sinde de devam edecek. Bizim siyasi kimliklerimiz olması nedeniyle, bu konuda bireysel olarak irade beyanımız söz konusu olmakla birlikte kurumun bu konuda herhangi bir görüşünün olması mümkün değildir. Kurum yaptığı iş itibarıyla nötrdür ve bir yerin tarafı falanda değildir. Kurumun görevi, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, onu sürdürmeye yönelik faaliyetlere devam etmektir” dedi.



“Evet yada hayır diyen bütün vatandaşları sevgiyle kucaklıyorum”


Başkan Eşkinat konuşmalarının devamında, "Burada siyasi bir partiden seçilmiş bir belediye başkanı olarak kendi siyasi partisiyle beraber, sadece mesai saatlerinin dışında bu tip çalışmalara önümüzdeki günlerde katılmaya başlayacağını da ifade ederek, “Bu durum, belediye başkanı olarak burada yaşayan 192 bin insana farklı baktığım anlamına gelmez. Bunun da burada altını çizmek istiyorum. Bizim görevimiz, vatandaşa düşüncelerimizi siyasetçiler olarak aktarmaktır. Karar vatandaşındır. Vatandaş sonuçta evet ya da hayır diyecektir. Evet yada hayır dese de bu bizim vatandaşımızdır, eşit vatandaşımızdır. Kendisine verilen bir hakkı sandığa giderek, iradesini beyan ederek kullanmaktadır. Bunun için gerek evet, gerek hayır diyecek bütün vatandaşlarımız sevgiyle kucaklıyorum” şeklinde konuştu.


Vatandaşların sandığa gitmeleri ve bu hakkı herkesin kullanması gerektiğini de ifade eden Başkan Eşkinat, sandığa gitmeyecek olan vatandaşlara seslenerek, “Sandığa gitmeme gibi eylemi olan vatandaşlarımıza da, bir çift sözümüzün olması lazım. Eğer biz vatandaşsak, en temel görevimiz vatandaşlık olan sandığa gitme işleminden imtina etmememiz lazım. Yani sandığa gidenlerin bir söz söyleme hakkı vardır. Sandığa gitmeyenlerin bir söz söyleme hakları yoktur. Kendilerine verilmiş hakkı bu toplum mutlaka kullanmalıdır. Sonucun ülkemiz için, şehrimiz için ve insanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir