YEREL HABERLER - 25 Mart 2017 Cumartesi 10:34

Şarköy’deki arıcılara Verimliliği Arttırma Eğitimi verildi

A
A
A
Şarköy’deki arıcılara Verimliliği Arttırma Eğitimi verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca Şarköy ilçesinde arı yetiştiricilerine eğitim verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca Şarköy ilçesinde arı yetiştiricilerine eğitim verildi.


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 13 Mart tarihinde başlatılan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında, "Arıcılıkta Verimliliği Artırma Yöntemleri, Ürün Çeşitliliği ve Uygulamaları" konulu eğitim programının 2’nci etabı Şarköy ilçesinde yapıldı.


Şarköylü arı üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim programında katılımcılara eğitimciler tarafından arıcılığı geliştirebilme ve polinasyon konularında çeşitli bilgiler verildi. Proje kapsamında devam eden eğitim programının uygulamalı olan 3’üncü etabı ise 24 Nisan 2017 tarihinde Malkara ilçesinde başlayarak 8 ilçede gerçekleştirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu Kayseri’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, 21 okulda gerçekleşti. Eğitim ve maneviyatın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; öğrencilerin bu tür etkinliklerle manevi değerlere daha fazla önem vermelerinin sağlandığını belirtti. Şahin; "Siyer-i Nebi yarışması, gençlerimizin peygamberimizi daha yakından tanımalarını ve hayatını anlamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasında manevi değerlere olan ilginin artmasına ve peygamberimizin hayatının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı genişleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sınavı icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlanıyoruz. Biz bu coşkuyu ile çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Gençlerimizle faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını ele alan kitaptan girdiği sınavda büyük bir heyecanla sınavı yaptıkları görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği açıklandı.