YEREL HABERLER - 17 Ağustos 2017 Perşembe 12:37

Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyelerine okula hazırlık testi yapıldı

A
A
A
Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyelerine okula hazırlık testi yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü, okula başlama yaşına gelen üyelerine yönelik okul olgunluğu testi gerçekleştirdi.

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü, okula başlama yaşına gelen üyelerine yönelik okul olgunluğu testi gerçekleştirdi. Testte çocukların bilişsel yetenekleri, algılama becerileri ve öğrendiklerini uygulama yetileri değerlendirildi.


Çalışma, Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi’nde Psikolog Müge Başol Fırat gözetiminde gerçekleştirildi. Testlerde okula yeni başlayacak olan çocuklara altı farklı test uygulandı. 100 maddeden oluşan testler, görsel algı, sayı bilgisi, kelime bilgisi, cümle kavrama, benzerlikleri tanıma gibi alt başlıklarda yapıldı.


Çalışma, teste katılan her çocuk için bire bir olarak uygulandı. Testlerle çocukların bilişsel becerileri, matematik gibi soyut kavramları zihninde canlandırabilme anlamına gelen çoklu zekaları, algılama yetileri gibi özellikler değerlendirildi.


Testler 20 çocuğa uygulandı


Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyesi olup Eylül ayında ilkokula başlayacak çocuklara uygulanan testte, çocukların verilen yönergeleri anlama ve takip edebilme, uygulama becerilerinin seviyesi ölçüldü. Çocukların birinci sınıfta karşılaşacakları talimatları anlamaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak özellikleri ve başarı düzeyleri ortaya çıkarılmaya çalışıldı.


İki hafta süren testler sonucunda 20 çocuk testten geçirildi. Testlerin şu an için sona erdiği ancak talep olması durumunda tekrarlanabileceği ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kayıp koyunlarını aramak için gitti, cansız bedeni bulundu Aydın’ın Nazilli ilçesinde kayıp koyunlarını aramak için evden çıkan ve haber alınamayan Hilmi Gülsevgi’nin 10 saatlik arama kurtarma çalışmasının sonunda cansız bedenine ulaşıldı. Olay, Nazilli ilçesi Uzunçam Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kayıp koyunlarını bulmak için motoruyla evden çıkan Hilmi Gülsevgi’den bir daha haber alınamadı. KOAH hastası olan ve Gülsevgi’nin hayatından endişe eden yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen jandarma, AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Nazilli Belediyesi Afet ve Acil Durum Birimi (NAFAD), Nazilli Amatör Telsizciler Derneği (NATDER), Aydın Afet Arama Kurtarma Derneği (AFAR) ekipleri, köylülerle birlikte arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 saatlik arama kurtarma çalışmalarına Aydın Filo Komutanlığı’na bağlı İnsansız Hava Araçları da (İHA) destek verdi. Yapılan çalışmalarda Gülsevgi’nin motosikletine ulaşan ekipler, çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı. Sabaha kadar devam eden çalışmalar sonunda motosikletine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki mesafede Gülsevgi’nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.