GENEL - 17 Mayıs 2018 Perşembe 15:15

Kapaklı’da seçim güvenliği görüşüldü

A
A
A
Kapaklı’da seçim güvenliği görüşüldü

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde 24 Haziran tarihinde yapılacak olan “Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi”nde alınacak tedbirlere ilişkin toplantı düzenlendi.

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde 24 Haziran tarihinde yapılacak olan “Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi”nde alınacak tedbirlere ilişkin toplantı düzenlendi.


Toplantıda konuşan Kaymakam Mehmet Yüzer seçimlerin 16 Nisan referandumundaki gibi tatlı bir ortamda geçmesini temenni etti. Yüzer "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler olmadan demokrasi olmaz. Seçimlerde demokrasinin bayramıdır. Geçmiş dönemlerde hiçbir sıkıntı yaşanmamıştı, onun için hepinize teşekkür ediyorum. Bu dönemde de olumsuzluk yaşanmayacağını düşünüyorum" dedi.



"Ülkemiz için hayırlısı olsun"


Seçimin adil, tarafsız ve huzur içerisinde geçmesi için tedbirlerin alınacağını belirten Kaymakam Yüzer "Hep beraber ilçemizde seçimin huzurlu bir ortamda tamamlanması için çalışmalıyız. Seçimin 16 Nisan referandumundaki gibi tatlı bir ortamda geçmesini ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kaydetti. Yüzer, ayrıca siyasi parti başkanlarından partilerin programlarının aynı saate denk gelme olasılığına karşı güvenlik açısından sıkıntı yaşanmaması için kendilerinin bilgilendirilmesini istedi.



Ortak karar aldılar


Siyasi parti başkanları da okul, cami, kamu kurum kuruluşları gibi yerlerde seçim propagandası yapmama, seçim bayraklarını sadece parti binası ve ofislere açma konusunda ortak bir karar aldı. Tüm siyasi parti başkanları ayrıca cuma namazı sonrasında zalim İsrail’in Filistin zulmüne karşı ortak basın açıklaması yapma kararı da aldı.


Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Fevzi Bayram, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkan Vekili Serkan Genç, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Karakoç, BBP ilçe Başkanı Fatih Diler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Polis saldırganı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi... O anlar kamerada Küçükçekmece’de iki kişiyi yaraladıktan sonra polise bıçaklı saldırıda bulunan bir şahıs bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Olay, dün sabah saatlerinde Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 35 yaşındaki Süleyman G., elindeki bıçakla sokakta bulunanları tehdit etmeye başladı. Elindeki bıçakla sokaktakilere saldıran Süleyman G., o esnada sokakta bulunan Ercan Ö., ve Muhammed H.,’yı bıçakla yaraladı. Sokaktaki diğer vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri sokak üzerinde elinde bıçak olan Süleyman G.,’ye bıçağı bırakması ve teslim olması yönünde uyarılarda bulundu. Uyarıları dikkate almayan Süleyman G., elindeki bıçakla polis ekiplerinin üzerine doğru yürüdü. Polis ekiplerinin uyarılarına aldırış etmeyen şahıs daha sonra silahla bacağından vuruldu. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yaralı Ercan Ö., ve Muhammet H.,’nın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan silahla bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Süleyman G., polis ekiplerinin kontrolünde hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Süleyman G.,’nin daha önce 3 adet suç kaydının olduğu tespit edildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.