EKONOMİ - 20 Mart 2019 Çarşamba 14:03

Çerkezköy TSO’dan istihdam seferberliği çağrısı

A
A
A
Çerkezköy TSO’dan istihdam seferberliği çağrısı

Tekirdağ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ SMMMO, İŞKUR ve SGK iş birliğinde “Burası Çerkezköy Burada İş Var” temasıyla İstihdam Seferberliği 2019 toplantısını gerçekleştirdi.

Tekirdağ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ SMMMO, İŞKUR ve SGK iş birliğinde “Burası Çerkezköy Burada İş Var” temasıyla İstihdam Seferberliği 2019 toplantısını gerçekleştirdi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğinde başlatılan "İstihdam Seferberliği 2019" projesi kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Seçkin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Tekirdağ SMMMO Başkanı Nedim Arslan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Arslan, Tekirdağ SMMMO Başkanı Nedim Arslan katıldı.



"Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz"


Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Arslan "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ocak’ta iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. İlgili bakanlıklarımız yoğun bir çalışmayla istihdam teşviklerini hazırladılar. Bunlara yönelik yasal düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 25 Şubat’ta TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı. İstihdam Seferberliği kapsamında iş dünyamıza ve girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor. Devletimiz sıkıntılı günümüzde yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de ilgili kuruluşlar ve üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Biz Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz ve burada iş var, burada aş var, burada gelecek var şiarıyla bu toplantımızı açıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve hepinize saygılar sunuyorum" ifadelerini kaydetti.



"Teşviklere önem veriyoruz"


Tekirdağ SMMMO Başkanı Nedim Arslan ise "Ben Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na çok teşekkür ediyorum. Her zamanki gibi eğitim konularında bizlerle birlikte olduklarını, sürekli eğitim yapabileceklerini belirterek yine bize ulaştılar. Bu sefer hep beraber bu eğitimi yapalım dedik. Çünkü teşvikler gerçekten bizim için önemli. Teşviklerin bir tarafında işverenlerimiz ama uygulayıcı olarak bizleriz. Mali müşavirleriz. Bu konuda hem işverenlerimiz burada hem mali müşavirlerimiz burada; inşallah bunu çok iyi bir şekilde uygulayıp işverenlerimize bu konunun hayırlı olmasını, iyi kazançlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.



Katılımcıların soruları yanıtlandı


İŞKUR Çerkezköy İş ve Meslek Danışmanı Gonca Yılmaz’ın İŞKUR’un 2019 Teşvikleri hakkındaki sunumunun ardından Çerkezköy SGK Merkez Müdürü Ruhan Aslan, Çerkezköy SGK Merkez Müdür Yardımcısı Zeyni Sayın, İŞKUR Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Arzu Keskin Mısır ve İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Müstecep Koş katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 yaşındaki erkek çocuğun kulağından 2 adet kurtçuk çıkarıldı. Dış kulak yolunda kanama ve şiddetli ağrı şikâyeti ile ailesi tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen çocuk hastanede görevli Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hakkı Caner İnan tarafından muayene edildi. Endoskop yöntemi ile kulağı incelenen çocuğun dış kulak yolunda iki adet canlı kurtçuk tespit edildi. Hızlıca tedaviye alınan çocuk, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Yürütülen tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hakkı Caner İnan, “13 yaşında hastamız ailesiyle birlikte dış kulak yolundan kanlı akıntı şikâyetiyle başvurdu. Aile de evde dışarı doğru çıkan kurtçukları görmüştü. Biz de muayenesinde dış kulak yolunda hareket eden iki adet kurtçuk tespit ettik ve endoskop yardımı ile kurtçukları canlı bir şekilde dışarı aldık. Daha sonra incelenmesi adına mikrobiyoloji bölümü ile temasa geçerek gönderdik” dedi. Dış kulak yolunda kurtçuk bulunmasının oldukça nadir görülen bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İnan, “Özellikle bu gibi hareketli, canlı kurtçukları görmek nadir olarak gördüğümüz bir durum. Hasta şu an normal tedavisini almakta. Herhangi bir enfeksiyon görülmesin diye kulak damlaları, antibiyotik verildi. Takip edilmekte şu an herhangi bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.