KÜLTÜR SANAT - 12 Eylül 2019 Perşembe 16:29

Ergene’de yeni iş kapısı

A
A
A
Ergene’de yeni iş kapısı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde meslek eğitim kursları ile her yıl vatandaşlara yeni bir iş kapısı açmak için ücretsiz kurslar düzenleyen Ergene Belediyesi’nin kuaförlük ve berberlik kursu yeni dönem kayıtları başladı.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde meslek eğitim kursları ile her yıl vatandaşlara yeni bir iş kapısı açmak için ücretsiz kurslar düzenleyen Ergene Belediyesi’nin kuaförlük ve berberlik kursu yeni dönem kayıtları başladı.


Ergene Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ortaklığında vatandaşlara meslek edindirme adına Kuaförlük ve Berberlik kursu yeni dönem kayıtları alınmaya başlandı. Kursa başvuru tarihleri 02-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecekken, başvuru yapmak isteyen vatandaşlar temek.tekirdag.bel.tr internet adresine, 444 59 43 nolu çağrı merkezi ya da 0553 982 24 64 nolu Ergene Belediyesi Kurs Sorumlusu Sakine Öztürk’ü arayıp kayıt yaptırabilecekler. Ergene ilçesi Velimeşe Mahallesinde bulunan eğitim merkezinde uzman öğreticiler tarafından verilecek eğitimler sonucunda kursiyerlere kurs sonunda Milli Eğitim onaylı belgeleri teslim edilecek ve kursiyerlere istihdam sağlanacak. Ergene Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ortaklığında geçmiş dönemde alınan bu kurs ile birlikte birçok vatandaşın iş sahibi olduğunu ve bazılarının da kendi iş yerlerini açtığını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptığı çalışmalarla, insanımıza her alanda dokunan, faydalı olan çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Her yıl açtığımız meslek edindirme kurslarımız ile Ergene’de yaşayan vatandaşlarımıza faydalı olmaya çalışıyoruz. Biz sadece altyapı, yol, kanal, park yapmıyoruz. Biz insanımızın doğumundan ölümüne kadar her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Şükrü Deviren: “Gemlik’in iki markası var; zeytin ve Togg” Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Şen Karataş ve Durmuş Uslu, Togg Teknoloji Kampüsü’nü ziyaret ederek, Gemlik’in markası yerli otomobil Togg hakkında detaylı bilgiler aldı. Gemlik Belediyesi heyetine Togg Marka ve Kurumsal İletişimi Takım Lideri Çağ Günaçar, Medya İlişkileri Sorumlusu Hakan Özenen ve Togg Teknoloji Kampüsü Lideri Murat Akdaş eşlik etti. Togg’un kuruluşundan bugüne geldiği nokta, üretimdeki ve satış oranındaki artış hakkında bilgiler verilirken, üretimin başından sonuna kadar fabrika, yetkili heyet tarafından gezdirildi. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren Togg’un çalışma prensibini, teknolojik farklılıklarını, özellikle çevreye duyarlılıkları, Gemlik’e ve zeytine bakış açılarını çok beğendiğini, bunun gerçekten değerli olduğunu ifade etti. Deviren “Öncelikle bizleri Togg Teknoloji Kampüsü’nde misafir eden Çağ Bey’e, Murat Bey’e ve Hakan Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Araç envanter raporlarımıza ve bütçemize göre, Devlet Malzeme Ofisi desteği ile birlikte, en kısa zamanda belediyedeki pek çok aracın Togg olmasını sağlayacağız. Togg yalnız Gemlik için değil Türkiye için çok önemli bir değer ve marka. Togg ve Gemlik Belediyesi işbirliği ile çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. En kısa sürede Gemlik Belediyesi olarak belirli noktalara şarj istasyonları koyarak Gemlik’te elektrikli aracı olanlara hizmet sağlayacağız. Gemlik sadece zeytinin, barışın, huzurun değil, teknolojinin de başkenti olacak. Bunu da birlikte başaracağız.” şeklinde konuştu. Teknoloji kampüsü gezisi sonrası Togg’a binerek test sürüşü yapan Şükrü Deviren, “Gerçekten çok güçlü, çok hızlı ve çok teknolojik bir araç, en kısa zamanda Gemlik Belediyesi envanterine kazandıracağız” dedi.