GENEL - 24 Şubat 2020 Pazartesi 15:07

57. Alay ve tıbbiyeliler Çorlu Devlet Hastanesi’nde ölümsüzleşecek

A
A
A
57. Alay ve tıbbiyeliler Çorlu Devlet Hastanesi’nde ölümsüzleşecek

Tekirdağ için çok büyük bir anlam ifade eden ve Çanakkale Savaşları’nda yazılan destana canları ve kanları ile katkıda bulunan 57.

Tekirdağ için çok büyük bir anlam ifade eden ve Çanakkale Savaşları’nda yazılan destana canları ve kanları ile katkıda bulunan 57. Alay ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan ’Tıbbiyeliler Taburu’ Çorlu Devlet Hastanesi’nde yapılan 15 metrekarelik rölyefle ölümsüzleşecek, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü öncesinde vatandaşların beğenisine sunulacak.


Çorlu Devlet Hastanesi’nde sürdürülen çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler veren Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay Onar, “Aslında 57. Alay’ın birden fazla özelliği var bizler için. Birincisi 57. Alay’ın Tekirdağ ilimizden yola çıkmış olması bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. İkincisi bu alayın önemli bir kısmının tıbbiyelilerden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden müteşekkil olması yine aynı bir özelliği bizim için önemli olan. Üçüncü kısmı da bunların büyük bir kısmının hiçbir savaş teçhizatı olmadan Milli Mücadele yıllarında gönüllü olarak askere yazılıp Çanakkale’de Anzak çıkarması sırasında göğüslerini milleti için siper etmiş olmaları” dedi.


"Bu intiba içerisinde bizim de ortaya koymak istediğimiz şey, aslında tıbbiyeliler ile sağlık çalışanları ile milletin ne kadar iç içe olduğunu göstermek" diyen Başhekim Onar, “Bu yaptığımız çalışmada bunu vurgulamak istedik ve tarihimizi de unutmamamız gerektiği, o tıbbiyelilerin durumunun bir kez daha toplumumuz için anlaşılmasını sağlamak bizim açımızdan çok önemli” diye konuştu.


Çorlu Devlet Hastanesine her yıl milyonlarca kişinin girip çıktığını da kaydeden Başhekim Onar, “Çorlu Devlet Hastanesi yıllık 1 milyon 700 bin poliklinik hizmeti veren bir bu kadar da hasta yakınının girip çıktığı aslında çok işlek bir yer. Trakya’nın en kalabalık hastanelerinden bir tanesi. İnsanımız buraya geldikçe bu intiba, bu ruhu her geldiğinde görsün, tecrübe etsin. Rölyefi ve rölyefteki ruhu görüp hissetsin istiyoruz. Bu çalışmayı o yüzden tasarladık” şeklinde konuştu.


Rölyefin kalıplarını hazırlayarak dökümünü gerçekleştiren ve çalışmalarını sürdüren heykel sanatçısı Erdal Kocaman ise, “Tıbbiyelilerin ve 57. Alay’ın anısına yapılması istenen bir projeydi. Bunun bütün desenlerini sil baştan onların düşündüğü şekilde hazırladık. Çalışma oldukça büyük 5 metreye 3 metrelik bir çalışma. Türkiye’de hiçbir hastanede böyle bir şey yok ve tıbbiyeliler ile ilgili hiçbir rölyef veya heykel yok. Biz bu konuya başladık. Gece gündüz çalışarak bütün desenleri ortaya çıkardık. Şu anda da kalıp aşamasını bitirdik, döküm aşamasına geldik. Allah’tan başka bir şey olmazda 14 Mart’ta biz bunu yerine koyacağız ve insanlar görmeye başlayacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Gübretaş’a ait altın madeninde ’İltimaslı işe alımları’ iddiası Bilecik’in Söğüt ilçesinde faaliyet gösteren Gübretaş’a ait altın madenine ’İltimaslı işe alımları’ olduğunu iddia eden ve ocak yolu üzerine tepki pankartları asan vatandaşlar adil ve şeffaf bir işe alım süreci istediklerini belirtti. Tarım Kredi Kooperatifi iştiraklerinden Gübretaş’a ait maden sahasına alınan işçi alımlarına tepki gösterildi. İlçe halkı maden ocağı yolu üzerine birçok bez pankart asarak, işçi alımında adil ve şeffaf olunmadığını iddia etti. İlçe halkı adına yapılan konuyla ilgili açıklamada, "Bugün burada, Bilecik’in Söğüt ilçesindeki Gübretaş Altın Madeni’nde yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve adaletli bir işe alım süreci talep etmek için pankart astık. Biz, Söğütlü gençler olarak, madenimizde yaşanan adaletsizlikleri ve iltimaslı işe alımları kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Gübretaş Altın Madeni’nde, enişteler ve kayınçoların iltimaslı olarak işe alındığı ve ayrıcalıklı muamele gördüğüne şahit oluyoruz. Bunun sonucunda, adil ve şeffaf bir işe alım sürecinin olmaması nedeniyle, yerel gençlerimiz iş bulma konusunda zorluklar yaşamaktadır. İşe giren hemşerilerimize de düşük ücret ve adaletsiz skala dağılımı ile haksızlık yapılmaktadır. Bugün burada asıl talebimiz, Gübretaş altın madeni yönetimi ve ilgili yetkililerden, adil bir işe alım politikası izlemelerini ve iltimaslı işe alımları sonlandırmalarını talep etmektir. Söğüt’ümüzde yaşayan gençler olarak, bizler de hak ettiğimiz fırsatlara erişmek istiyoruz. Ayrıca, madenimizde düşük maaşlarla çalışan Söğütlü madencilerin yanında olduğumuzu ve onların haklarını savunacağımızı da belirtmek isteriz. Adaletli bir çalışma ortamı ve adil bir ücretlendirme, herkesin hakkıdır ve bunu savunmaya devam edeceğiz. Gübretaş altın madeni yönetiminden ve ilgili yetkililerden, bizim sesimize kulak vermelerini ve toplumsal adaleti sağlamak için gerekli adımları atmalarını istiyoruz. Söğüt’ümüzün geleceği için adil bir iş ortamı ve eşit fırsatlar sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Biz gençler olarak, sesimizi duyurmak ve değişim talep etmek için buradayız. Gübretaş altın madenindeki adaletsizliklere karşı birlikte mücadele ettikleri için tüm Söğütlülere ve kamuoyuna teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.
Muğla Ukrayna Antalya Konsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Ukrayna Antalya konsolosu Oleksandr Voronin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti ve yeni süreçte bölgede bulunan Ukrayna vatandaşlarının çokluğu sebebiyle bölgesel işbirliği, ortak çalışmalarının yapılabileceği konuları konuşuldu. Ukrayna Antalya konsolosu Oleksandr Voronin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyarette Ukraynalı birçok vatandaşın yaşamak ve tatil yapmak için Muğla’yı tercih ettiğini, kültürel ve tarihi olarak iki ülkenin birbirine yakın olduğunu söyledi. Rusya ile süren savaş nedeniyle Ukrayna’da savaştan etkilenen çocuklar için neler yapılabileceği konusu da ziyarette gündeme geldi ve çocuklar için rehabilitasyon merkezi kurulması üzerinde duruldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta Ukrayna Antalya konsolosu Oleksandr Voronin’in ziyaretinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” sözünü hatırlatarak bir an önce Rusya- Ukrayna savaşının sona ermesini, bölgede barışın hakim olması gerektiğini söyledi. Muğla’da ikamet eden ya da tatile gelen Ukraynalı vatandaşların kendileri için çok kıymetli olduğunu, hepsinin hemşehrileri olduğunu belirten Başkan Aras, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Dış İlişkiler birimi kurulacağını, bu birimin tüm yabancı uyruklu dostların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapacağını sözlerine ekledi.
Diyarbakır Tanısı konulamayan hastadan kolanjiyoskop yöntemiyle dokudan biyopsi alındı Diyarbakır’da kanser şüphesi olan hastaya tanı konulamayınca kolanjiyoskop yöntemiyle dokudan biyopsi alınıp patolojik sonuca göre hastaya onkolojik veya cerrahi müdahale yapılacak. 62 yaşındaki erkek hasta, kentteki birçok hastanede hastalığına teşhis konulamayanınca Memorial Diyarbakır Hastanesine başvurdu. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nurettin Tunç, bu hastanelerde klatskin tümörü denilen (safra yolları kanseri) şüphesi ile PTK dedikleri karın bölgesinden stent takıldığını söyledi. “Ortada safra yollarının akışı sağlanmış yalnız tanısı olmadığı için hasta ne ameliyat edilebiliyor, ne de onkolojik tedavi kemoterapi alabiliyor” diyen Dr. Tunç, hastaya klanjiyoskopi dedikleri bir yöntem önerildiğini ifade etti. Kolanjioskopi denilen tetkikin ileri işlemin de ilerisi denilen bir yöntem olduğunu aktaran Dr. Tunç, “ERCP dediğimiz hortumun kanalından geçirilen küçücük bir kateter ve bu kateter (hortum) ucunda küçük bir kamera mevcut bu şekilde yapılan bir işlem. Bu cihaz ile safra kanallarına giriyoruz, kamera ile görüntülüyoruz. Safra yollarını kamera ile görüntüledikten sonra içerideki tümörü görüp kolanjiyoskop dediğimiz cihazın içinden mikro düzeyde bir forses gönderip o dokudan biyopsi alabiliyoruz. Bu şekilde hastanın tanısı konulabilir. Cerrahi veya onkolojik tedaviye uygun hale getirilebiliyor” dedi. Türkiye’de kolenjiyoskopi işlemi yapan merkez sayısının az olduğunu söyleyen Dr. Tunç, “Bu açıdan bölgemizde kolenjiyoskopi yapmamız bu hastalar için büyük bir avantaj. Kolenjiyoskopi yapılmasaydı hastanın tanısı konulmayacaktı. Hastamızın genel durumu kanser şüphesi olan bir hasta. Genel durumu çok iyi değildi. Biz, bu işlemle beraber hastanın tanısını koymayı, tanıyı koyduktan sonra en azında müdahale edilecektir. Hasta me hastalığı olduğunu bilecek, benim hastalığım budur diyecek. Kanser, iyi veya kötü bir kanser olduğunu bilecek. Ondan sonra hastanın kafasındaki soru işareti geçip ona göre tedavi yapılacak. Bu hastada safra yollarında kanser vardı. Kanser amacıyla safra yollarına girdik. O safra yollarından biopsi aldık. Patoloji sonucuna göre hasta onkolojiye veya cerrahiye verilecek” şeklinde konuştu.
Hakkari Erbakan: "Hakkari’de bir belediye almak batıdaki başka bir ilden 10 belediye almakla eş değer" Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığını kazandığı Hakkari’nin Derecik ilçesini ziyaret etti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerde partisinin kazandığı Derecik İlçe Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının ardından geldiği ilçede Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç, bölgenin kanaat önderleri ve binlerce kişi tarafından karşılandı. Burada bir konuşma yapan Erbakan, "Derecik Belediye Başkanımız Hasan Dinç beye bu ev sahipliği için teşekkür ediyoruz. Tabii kendisiyle beraber tüm Derecik halkına da teşekkür ediyoruz. Bizleri en sıcak şekilde karşılayıp, bağırlarına bastılar. Buraya 3 sene evvel bir kez daha gelmiştik ve şimdi 3 sene sonra belediye başkanlığımızı ziyaret için Yeniden Refah Partili belediyemizi ziyarete gelmek nasip oldu. Tabii ki bu sonuçta milli görüş belediyesi çok büyük bir rol oynadı. Milletimiz milli görüşü geçmiş dönemdeki hizmetlerini çok yakinen bildiği ve hatırladığı için, bu milli görüş ruhunun bu günkü temsilcisi olan Yeniden Refah Partimize bu seçimlerde yöneldi” dedi. Türkiye genelinde üçüncü parti haline geldiklerini ifade eden Erbakan, “63 belediye 3 milyon oy ve belediye meclisi Türkiye geneli ortalaması yüzde 7 olmak üzere bir önceki seçime göre oylarımızı yüzde 100’ün üzerinde fark attık. Seçimi tartışmasız bir şekilde galibi olduk. Tabi bu kapsamda 63 belediyenin içerisinde Hakkari’nin Derecik belediyemizin olması da ayrıca büyük bir mana taşıyor. Çünkü biraz evvel Yüksekova’da da ifade ettiğim gibi burada, Hakkari’de bir belediye almak batıdaki başka bir ilden Konya’dan, Kayseri’den 10 tane belediye almakla eş değer. Bu bir başarı öyle görüyorum. Hakkari merkezde il genel meclis oylarımız yüzde 8,5’a ulaştı. Buda yine de Kayseri’de, Konya’da, Kahramanmaraş’ta yüzde 20 ve yüzde 30 almakla eş değer bir başarı. Bu bakımdan tabii ki il başkanımızı ilçe başkanlarımızı burada Derecik Belediyesi kazanılmasında bütün emeği geçen kahramanlarımıza teşekkür ederim. Buradaki şartlar malum. Bu zor şartlar altında ve imkansızlıklara rağmen böyle bir başarı için Allah kendilerinden razı olsun. Tabii ki Derecik halkı teveccühü bizler için çok kıymetli. Burada bunların bu teveccühüne bu güvenine layık olmak için kolları sıvayacağız ve kıymetli belediye başkanımızla beraber Dereciği layık olduğu yere taşımak için bu önümüzdeki 5 seneyi en güzel bir şekilde değerlendireceğiz. Derecik halkına İnşallah milli görüş belediyeciliği, ahlaklı belediyelik ve yepyeni bir döneme inşallah geçmiş olacağız. Sadece klasik belediyecilik hizmetleri değil aynı zamanda Derecik halkına refah seviyesini arttıracak belediyecilik kalkınmasına vesile olacak, istihdam sağlayacak projeleri de hayata geçireceğiz. Kıymetli başkanımızın vesilesiyle ve öncülüğünde burada bir susam ekimi, susam tarımı ve bu susamların elde edilmesi ile inşallah bir tahin üretim tesisini kurulması. Bununla beraber buğday ekimi ve bu buğdayın belediye tarafından alım garantisi ile ve çiftçilerinize ektirilmesi ve alınan buğdaylar İnşallah belediyenin öncülüğünde kurulacak olan un fabrikası gibi daha ilk etapta inşallah sizlerle hayata geçireceğimiz projelerimizdir. Bu bölgenin kalkınması istihdam sağlanması için belediye başkanımız büyük bir rol üstlenecek” şeklinde konuştu. Daha sonra belediye binasına geçen Erbakan’a, Genel Başkan Yardımcıları Nureddin Gül ve Mehmet Kaderli, MKYK üyeleri Sadık Çat ve Zülküf Şeker, Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ali Özer eşlik etti.