GENEL - 28 Temmuz 2020 Salı 11:58

Başkan Yüksel işçilerin hakkını teslim etti

A
A
A
Başkan Yüksel işçilerin hakkını teslim etti

Ergene Belediyesi iştiraki olan EBSAN A.

Ergene Belediyesi iştiraki olan EBSAN A.Ş. ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imza altına alındı. İşçilere tüm haklarını teslim ettiklerini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediyesi’nin sosyal bir belediye olduğunun altını çizerek, yeni sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını diledi.


Yapılan görüşmeler ve imza altına alınan sözleşmenin işçilere kazandırdıkları ile ilgili olarak bilgiler veren Belediye-İş Sendikası Trakya Bölge Başkan Yardımcısı İbrahim Özçelik, EBSAN çalışanlarının sözleşmesinin 30 Haziran 2020 tarihi itibariyle sona ermesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen yetki çerçevesinde Ergene Belediyesi ve EBSAN A.Ş. yöneticileri ile beraber geç saatlere kadar yoğun mesailer harcayarak güzel bir sözleşme hazırladık. Hazırlanan sözleşme üzerinde Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile uzlaşma sağlayarak imza altına aldık. Günümüz şartları göz önünde bulundurulduğunda, 2018 yılından beri yüzde 4 + 4 zamlarla enflasyonun altında bırakılan işçi lehine güzel bir sözleşme imzaladığımıza inanıyor, emeğin ve emekçinin yanında olan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkür ediyorum” dedi.


Yapılan sözleşme ile en düşük maaşa ilk altı ay içinde yüzde 35 zam uygulandığını da kaydeden Özçelik, “Sosyal hak ve izinlerde düzenlemeler yapıldı. KHK ile yayınlanan çerçeve sözleşmede olmayan haklar ilave edildi. Parasal Sosyal Yardımlarda da yüzde 60 ile yüzde 150 arasında 6 aylık zam uygulandı. Yine KHK ile yayınlanan çerçeve sözleşmede olmayan parasal haklar ilave edildi. Ücret ve parasal tüm yardımlara 6 aylık periyodlarda 2 yıl süre ile enflasyon oranında artış sağlandı. Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Yönetim Kurulu olarak; bu Toplu İş Sözleşmesinin tüm EBSAN A.Ş. emekçilerine hayırlı olmasını temenni ederiz” diye konuştu.


İşçilere hakkını teslim ettiklerini dile getiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise, "Pandemi süreci nedeniyle yürütülen çalışmalar başta olmak üzere tüm belediyecilik faaliyetlerimizde rutin belediyecilik işlerinde emek ortaya koyan tüm işçilerimize Ergene halkı adına teşekkür ediyor, imza altına alınan sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çalışan emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Emek en yüce değerdir. İşçilerimizin haklarına sahip çıkıyoruz sahip çıkmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.