EĞİTİM - 16 Haziran 2021 Çarşamba 09:54

Öğrenciler için ‘Online YKS Deneme Sınavı’

A
A
A
Öğrenciler için ‘Online YKS Deneme Sınavı’

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi üniversite sınavına girecek olan öğrenciler için ‘Online YKS Deneme Sınavı’ hazırladı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi üniversite sınavına girecek olan öğrenciler için ‘Online YKS Deneme Sınavı’ hazırladı.


Gençlere yönelik projeleriyle öne çıkan Süleymanpaşa Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Koronavirüs salgınının başlamasından bu yana ‘Çocuk Akademisi, Kod Atölyesi, Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi, Çocuk Kulübü ve Belediye Konservatuvarı’ gibi birimlerini dijital ortama taşıyan Süleymanpaşa Belediyesi hazırladığı ‘Online YKS Deneme Sınavı’ ile lise son sınıf öğrencilerine kendilerini deneme fırsatı sunacak.


Süleymanpaşa Belediyesi ile Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan deneme sınavında müfredata uygun soru tipleri yer alırken, öğrencilerin sınavda çıkabilecek soru tiplerini ve eksiklerini görmeleri hedefleniyor.



Başvurular başladı


Sınava katılmak isteyen öğrencilerin 18 Haziran 2021 tarihine kadar https://kayit.suleymanpasa.bel.tr/deneme-sinavi/ adresinde yer alan forma bilgilerini girmelerinin yeterli olduğu belirtilirken, sınav giriş şifrelerinin kısa mesaj aracılığıyla iletileceği ifade edildi.


Sınav 19-20 Haziran’da


Süleymanpaşa Belediyesi internet sitesi üzerinden girilecek olan çevrimiçi deneme sınavında TYT Oturumu 19 Haziran 2021 Cumartesi, AYT Oturumu ise 20 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleşecek.



“Başarılar diliyorum”


Düzenlenecek olan çevrimiçi sınav ile ilgili konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilerimiz için, zorlu pandemi sürecinde hazırlandıkları sınav öncesinde kendi seviyelerini test etmek üzere, Süleymanpaşa Belediyesi olarak Online YKS Deneme Sınavı düzenliyoruz. 19 ve 20 Haziran’da iki oturum halinde yapılacak olan sınava katılmak isteyen adaylar belediyemizin internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecekler. Desteklerinden dolayı Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ebubekir Atilla’ya teşekkür ediyorum. Gençlerin her zaman yanında olacağımızı belirtiyor, sınava girecek olan adaylara başarılar diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.