EKONOMİ - 28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:02

Tekirdağ’da il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı yapıldı

A
A
A
Tekirdağ’da il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.


Tekirdağ’da istihdamı arttırmak ve mesleki eğitimi geliştirmek amacıyla yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı vali Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün okullarımızla ilgili birtakım talepleri var. Bazılarında açılış, bazılarında kapanma talepleri var. Onların hepsini burada görüşelim istedik. Ondan sonrada arkadaşlarımız da kendi fikirlerini beyan etsinler ve kararlarımızı oluşturalım diye toplandık. 1 Temmuz’da neredeyse tamamen covid-19 tedbirleri kaldırıldı. Neredeyse diyorum çünkü maske, sosyal mesafe, el hijyeni tedbirleri hiçbir zaman kaldırılmadı ama işyerlerimizi açtık okullarımızı açma hazırlıkları yapıyoruz. Son zamanda görüyoruz ki tekrar covid-19 artıyor. Onun için herkesin yine aynı şekilde tedbirli olması lazım. Yeni bir kapanma dönemi yaşamamamız için. Sizler de etrafınızda sesinizi duyurabildiğiniz yerlere lütfen söyleyin. En azından maske, sosyal mesafe konusuna herkes lütfen dikkat etsin, sayılarımız yükselmesin. Mensup olduğunuz kurumun üyelerine tedbirleri hatırlatalım” dedi.


Daha sonra İl Müdürü Yaşar Esen tarafından Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2021 yılı faaliyet ve çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı. Ardından engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerden 22.05.2003 tarih ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 101. Maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarının kullanımı hakkında karar vermeye yetkili komisyona sunulacak olan 2021 yılı 3. Dönem başvuru rehberi kapsamında Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne sunulan engelli ve eski hükümlü projeleri görüşüldü. Sonrasında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Tekirdağ ilindeki okullarca açılacak/kapatılacak olan alan dal ve talepleri görüşüldü. Dilek temennilerin ardından toplantı sona erdi. Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra İl İstihdam Kurulu Üyeleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YKS sorularını hazırlayan uzmanlar 40 günlük "dış dünyadan izole" sürecine girdi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran’da uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevkinde görev alan çalışanlar, yaklaşık 40 gün dış dünyadan izole yaşayacaklar. Bu yıl 3 milyonun üzerinde adayın başvurduğu YKS soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevki için matbaa işçileri, yemek servisi yapanlar, uzmanlar ve öğretim üyelerinden oluşan ÖSYM personeli, 40 günlük dış dünyadan izole yaşamlarına başladı. Personel, aileleri de dahil olmak üzere YKS sonuna kadar hiçbir şekilde dış dünya ile iletişim kuramayacak. Personelin tüm temel ihtiyaçları 40 gün boyunca merkezde karşılanacak. Kapalı alan üst düzey güvenlik önlemleriyle korunuyor Soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevki için Faraday kafesi ile kaplı ve sinyal karıştırıcı jammer sistemiyle korunan 20 bin metrekarelik merkezde günde 200 bin soru kitapçığı basılacak. Güvenlik, özel sistemlerin yanı sıra 7/24 emniyet güçlerinin nöbetiyle sağlanacak. Merkeze cep telefonu dahil hiçbir elektronik eşya ile girilemeyecek. Görevlilerinin tamamı X-ray cihazları ve el dedektörleriyle arandıktan sonra parmak izi okuma sistemlerinden geçirilerek merkeze alınacak. 9 Haziran saat 17.45 itibarıyla dışarı çıkabilecekler ÖSYM personeli, uzmanlar ve öğretim üyeleri, matbaa işçileri, yemek servisi yapanlardan oluşan 100’ü aşkın personel, sınavın sona ereceği 9 Haziran akşamına kadar dışarı çıkamayacak. YKS’de son oturum olan Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 9 Haziran saat 17.45 itibarıyla tamamlanmasıyla birlikte personel merkezden çıkarak aileleriyle buluşacak. Çöpler 40 gün boyunca dışarı çıkarılmayacak Merkezdeki çöp bile soru güvenliği için 40 gün boyunca dışarı çıkarılmayacak. Kapalı merkezde kullanılan her türlü müsvedde kâğıt veya baskı hatası olan soru kitapçıkları da toz haline getirilecek. Kapalı matbaada görevli personelin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için sinema, spor salonları, masaj koltukları, dinlenme alanları, yemekhane, yatakhane gibi özel alanlar hazır bulunacak. 5,5 milyona yakın soru kitapçığı basılacak Merkezde hazırlanan sorular, en az 3-4 denetimden daha geçirilecek. Bu yıl YKS sorularının basımı için bin 500 ton kâğıt kullanılacak. Matbaada bir günde 200 bin soru kitapçığı baskısı gerçekleştirilecek. 3 milyonun üzerinde adayın başvuru yaptığı YKS oturumları için bu sene 5,5 milyona yakın soru kitapçığı basılacak. Her adayın kitapçığı kendisine has olacak, birden fazla aynı içerik dağılımına sahip kitapçık olmayacak.
Erzurum Oltu’da gastronomi zirvesi Erzurum’un Oltu, Olur, Narman ve Şenkaya ilçelerinin katılımıyla "İlçeler Gastronomi Envanteri Çalıştayı" gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Oltu Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle Oltu Meslek Yüksekokulunda “İlçeler Gastronomi Envanteri Çalıştayı III (Oltu- Narman- Olur-Şenkaya)” çalıştayı düzenlendi. Çalıştay yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Çalıştayda ilgili ilçelerde yer alan yöresel yemekler, yöresel ürünler, yenilebilir yabani bitkiler ve yenilebilir mantarlar, yerel üreticiler, çiftlikler, kadın üreticiler ve emekleri, ilçelerde üretilen tarım ve gıda ürünleri, ilçelere özgü unutulmuş ürünler, kaybolan değerler ve pazarlanabilir ürünler hakkında bilgiler dile getirildi. Katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile çalıştay tamamlandı. Oltu Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirilen çalıştaya; Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk ve Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu başkanlık etti. Düzenleme kurulunda ise; Doç. Dr. Fikret Doğru, Doç. Dr. Cihat Özdemir, Doç. Dr. Mehmet Sinan Başar, Doç. Dr. Nilgün Sanalan Bilici, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Merve Kuşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Serap Açık, Arş. Gör. Kezban Selçuk Arş. Gör. İbrahim Güney, Arş. Gör. Dr. Yunus Zozik, Öğr. Gör. Efsun Ersoy, Öğr. Gör. Emrah Korkutan, Öğr. Gör. Ferdi Ayaz, Öğr. Gör. Filiz Koçak, Öğr. Gör. Hakan Has, Öğr. Gör. Kadir Okşaş, Öğr. Gör. Pınar Mezararkalı, Öğr. Gör. Sait Taşçı, Öğr. Gör. Yusuf Kalın ve Şehir Tanıtım uzmanı Canan Şimşek ile Oltu, Olur, Narman ve Şenkaya ilçelerinden vatandaşlar katıldı.