YEREL HABERLER - 24 Mart 2014 Pazartesi 15:32

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik "ak Olan Alnımıza Hiçbir Zaman Kara Çaldırmayız"

A
A
A
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik "ak Olan Alnımıza Hiçbir Zaman Kara Çaldırmayız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 17 Aralık ile birlikte yolsuzluk hikayesinin başladığını ifade ederek, "Ak olan alnımıza hiçbir zaman kara çaldırmayız" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik, partisinin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem’e destek olmak için Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesini ziyaret etti. AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi tarafından İstanbul gişelerinde karşılanan Çelik’in ilk durağı Çerkezköy Belediye Başkanlığı oldu. Burada Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret eden Çelik, ziyaret defterini imzaladı. Belediye Başkanı Ali Ertem, Çelik’e Çerkezköy’ün simgesi bir çini tabak hediye etti. Çelik, Çerkezköy Belediyesi’ndeki ziyaretin ardından Kızılpınar Vanlılar Derneği’ni ziyaret etti. Çerkezköy’ün Türkiye'nin adeta özeti olduğunu belirten Hüseyin Çelik, “Benim Kızılpınar’a üçüncü gelişim. Biz seçimden seçime vatandaşa selam veren bir ekip değiliz. İlk günden beri bize bel bağlayan halkı mahcup etmedik. Biz halka efendilik taslamak üzere bu görevlere talip olmadık. Her zaman halkın hizmetkarı olduk” dedi.
Siyasetçilerin en büyük problemlerinden birinin sözlerle icraatlarının birbirini tutmaması olduğunu söyleyen Çelik, “Bir adamın sözleri çok parlaksa fakat icraatları buna uymuyorsa annem bize derdi ki ‘Oğlum bunun sözleri Musa’nınkine, fiili ise Firavun’unkine benziyor” diye konuştu.
"UTANMADAN SIKILMADAN BİZİ YOLSUZLUKLA SUÇLUYORLAR"
Yaklaşık 6,5 yıllık Milli Eğitim Bakanlığı görevi süresince ülkenin neredeyse tüm ilçelerini ziyaret ettiğini söyleyen Çelik, “Peki bizim derdimizin adı nedir? Bu bir ekip işidir. Başbakanımız en az 20 kere Van’a gitmiştir. En az 10 kez Tekirdağ'a gelmiştir. Eskiden başbakanlar Ankara’da kuluçkaya yatardı. Yumurtalar soğumasın diye kalkmazlardı. Eğer Başbakan fellik fellik dünyanın dört bir yanını gezmeseydi 230 milyar dolar olan milli gelir, 820 milyar dolara çıkar mıydı? Utanmadan sıkılmadan bizi yolsuzlukla suçluyorlar” dedi.
17 Aralık ile birlikte ülkede yolsuzluk hikayesinin başladığını söyleyen Çelik, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim elini uzatırsa, o el kimin eli olursa olsun o eli kırmak bizim namus borcumuzdur. Adı geçen bakan arkadaşlarla ilgili bizim kendi yorumumuz, bir soruşturma önergesi verelim, soruşturma komisyonu oluşturalım. İncelesinler. Eğer hata görülürse Yüce Divan’a sevk edilsin. Biz ak olan alnımıza hiçbir zaman kara çaldırmayız” şeklinde konuştu.
17 Aralık operasyonunu yapanların amacının CHP’nin değirmenine su taşımak olduğunu kaydeden Hüseyin Çelik, “Bugün 17 Aralık operasyonu olmasaydı Kılıçdaroğlu mitinglerde ne konuşacaktı. Hadi Bahçeli Apo diyecekti, Kandil diyecekti idare edecekti. Peki Kılıçdaroğlu ne diyecekti?” dedi.
“HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEKLER”
Konuşmasında Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının getirilerinden de bahseden Çelik, “Kızılpınar Çerkezköy’e bağlandı. Çerkezköy’de ne varsa Kızılpınar’da da olacak. Büyükşehir Kanunu sayesinde Tekirdağ merkezde ne varsa köylere kadar her yerde olacak. Fakat CHP buna itiraz etti, Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Şimdi merak ediyorum. Hangi yüzle gidip Tekirdağ halkından oy isteyecekler?” ifadelerini kullandı.
2002’de asgari ücretin 184 TL olduğunu anımsatan Çelik, “Bu para 85 dolara tekabül ediyordu. Bugün asgari ücreti yaklaşık 400 dolar civarındadır. Bu durum Türkiye’nin nereden nerelere geldiğinin göstergesidir” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir