ASAYİŞ - 19 Mart 2025 Çarşamba 13:10

2 kişiyi öldüren zanlıdan ilginç savunma: "Yapay zekayla aklımı okudular"

A
A
A

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde iki kişiyi öldürüp, biri polis üç kişiyi yaralayan sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkemede ilginç savunmalar yapan sanık, yapay zekayla aklının okunduğunu öne sürdü.

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Eren Uzuner Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, müştekiler ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Uzuner, mahkemede yaptığı savunmada, aklının yapay zeka tarafından okunduğunu, içinden geçen sözlerin şarkıcılara satıldığını iddia etti. Fatma Özdemir’e karşı hisler beslediğini belirten sanık, "Beni sürekli aşağılayıp dalga geçtiler, nedenini sorguladım ve yapay zekayla aklımı okuduklarını öğrendim. Psikolojik baskıya dayanamayarak olayı gerçekleştirdim" dedi. Mahkemede söz alan maktul Fatma Özdemir’in kardeşi Selen Özdemir, sanığın daha önce de tehditlerde bulunduğunu belirterek en ağır cezayı almasını istedi. Silahlı saldırıda yaralanan S.D., N.Ç.K. ve polis memuru Ö.K. de sanığın canavarca bir hisle hareket ettiğini söyleyerek ağır ceza talep etti.

2 kişiyi öldüren zanlıdan ilginç savunma:
OLAYDA ÖLEN BARKIN PERÇİN

Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Fırat Eren Canpolat, "Ne yazık ki Tekirdağ’da işlenen bir cinayetin davasına katılım sağladık. Sanık, iki kişiyi öldürdü, birçok kişiyi yaraladı. Mahkemede de işlediği suçları ikrar edecek beyanlarda bulundu. Kadına karşı canavarca hislerle kasten öldürme suçu işlediği açıktır. Sanığın en ağır cezayı alması için süreci takip edeceğiz" dedi. Avukat Kamil Can Yavaş ise, "Sanık eline silah alarak adeta tararcasına ateş açtı, iki kişiyi öldürdü, birçok kişiyi yaraladı. Olayı önceden tasarladığı, hiçbir pişmanlık duymadığı mahkemede de açıkça görüldü. Bu nedenle, sanığın en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Umarım böyle bir olay bir daha yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

2 kişiyi öldüren zanlıdan ilginç savunma:
OLAYDA ÖLEN FATMA ÖZDEMİR

Mahkeme heyeti, maktul Fatma Özdemir’in babasının müşteki olarak dosyaya eklenmesine, yaralanan kişilerin Adli Tıp Kurumu raporlarının incelenmesine karar vererek duruşmayı 17 Haziran 2025’e erteledi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Olay

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 4 Ekim 2024’te meydana gelen olayda, Eren Uzuner adlı şahıs, uzun süredir platonik aşk beslediği Fatma Özdemir’i çay ocağında otururken silahla hedef aldı. Önce yanında oturan Barkın Perçin’e ateş eden Uzuner, ardından Fatma Özdemir’i vurdu. Olayın ardından çalıştığı Evkur mağazasına giderek iş arkadaşlarını da silahla yaralayan sanık, kaçarken bir polisi daha yaralamıştı.

Halil Dağ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.