ASAYİŞ - 12 Ocak 2025 Pazar 17:49

Feci kaza anı kamerada: Metrelerce savrulan kadın hayatını kaybetti

A
A
A
Feci kaza anı kamerada: Metrelerce savrulan kadın hayatını kaybetti

Tekirdağ’ın Saray ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan 66 yaşındaki Satiye Esenlikçi, süratle gelen B.K. yönetimindeki 59 AGY 691 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanarak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Feci kaza anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.


Tekirdağ’ın Saray ilçesinde 23 Aralık 2024 Pazartesi sabahı İsmet İnönü Caddesi’nde meydana gelen kazada güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yolun karşısına geçen Satiye Esenlikçi’ye emniyet şeridine vardığı sırada otomobilin hızını kesmeden çarptığı görüldü. Ağır yaralanan kadın, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde iki gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.



Sürücünün serbest bırakılmasına tepki


Kazaya ilişkin açıklamalarda bulunan Satiye Esenlikçi’nin kızı Fikriye Karışan, güvenlik kamerası görüntülerinde kazanın açıkça görüldüğünü ve annesinin ölümüne neden olan sürücünün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Karışan, “Adalet yerini bulana kadar bu olayın peşini bırakmayacağım” dedi.


Daha önce de birçok ölümlü kazanın yaşandığı İsmet İnönü Caddesi’nde mahalle sakinleri yeterli önlem alınmadığını belirterek yetkililere seslendi. Mahalle sakinleri, hız kesici kasisler ve trafik ışıkları konulmadığı sürece kazaların devam edeceğini vurguladı.



Feci kaza anı kamerada: Metrelerce savrulan kadın hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.