GÜNDEM - 20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:34

Halk Günü’nde vatandaşların istek ve görüşleri dinleniyor

A
A
A
Halk Günü’nde vatandaşların istek ve görüşleri dinleniyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, düzenlediği Halk Günü toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.


Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleşen toplantıda Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşların istek ve görüşlerini dinleyen Başkan Volkan Nallar, gün boyunca yüzlerce kişiyle görüşme gerçekleştirdi.


Gün sonunda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Volkan Nallar, “Seçim döneminde verdiğim en büyük sözlerden biri Süleymanpaşa Belediyesi’ni birlikte yönetmekti. Bu noktada Halk Günü etkinliğimizi hazırladık. Vatandaşlarımızın taleplerini dinledik. Yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldık. Bu noktada bazı vatandaşlarımızın da fikirlerinden yararlandık. Güzel bir çalışma oldu” dedi.



“Halk Günü etkinliklerimiz devam edecek”


Halk Günü etkinliğini devam ettirip görev süresi boyunca düzenli olarak yapmak istediğinin altını çizen Başkan Nallar, “Göreve başlayalı yaklaşık 45 gün oldu. Bu süreçte belediyemize yüklenen borçların tespitiyle mücadele ettik. Aynı zamanda devam eden hizmetlerimizin aksamaması için planlamalar yaptık. Bundan sonraki süreç adım atma süreci. Bütçemiz doğrultusunda Süleymanpaşalı hemşehrilerimin taleplerini de göz ardı etmeden önemli adımlar atacağız. Halk Günü etkinliklerimiz devam edecek. Vatandaşlarımız talep edecek, bizler de yapacağız. Bu görevi bana halk verdi, bu belediyeyi de halkla birlikte yöneteceğim” ifadelerini kullandı.



Halk Günü’nde vatandaşların istek ve görüşleri dinleniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.