EKONOMİ - 22 Ocak 2026 Perşembe 09:26

Tekirdağ İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı

A
A
A
Tekirdağ İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı

İl düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu ve geliştirici tedbirlerin belirlenmesi ile işsizliği önlemeye yönelik aktif işgücü programlarının ele alındığı Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Vali Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirildi.


Toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen tarafından kurumun 2025 yılı faaliyet ve çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirme sunumu ile başladı. Ardından, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2025 Yılı İşgücü Piyasası Raporu ile 2026 Yılı Ek Yıllık İşgücü Mesleki Eğitim Planı kurul üyelerinin görüşüne sunularak değerlendirildi.


Toplantıda ayrıca, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde 7-8 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı kapsamında yapılacak çalışmalar ele alındı.


Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2024/36 sayılı Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Genelgesi doğrultusunda yürütülen çalışmaların görüşülmesinin ardından, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mesleki eğitim verilecek alan ve dalların açılmasına ilişkin İİMEK’e sunulan teklifler değerlendirildi.


Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Vekili Arzu Çebi, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdulaziz Yeniyol, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen ile İl İstihdam Kurulu üyeleri katıldı.


Görüş ve önerilerin alınmasının ardından toplantı sona erdi.




Tekirdağ İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te olumsuz hava şartları sebebiyle önlemler alındı Kilis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşım ve kamu düzenine ilişkin tedbirler hayata geçirilirken, bazı kurumlarda yüz yüze faaliyetlere 1 gün ara verildi, kamu personeline yönelik idari izin ve motokuryelere trafik yasağı uygulandı. Meteorolojiden alınan bilgilere göre Kilis’te bugün başlayan kar yağışının yarın da etkisini sürdürmesinin beklendiği bildirildi. Kar yağışı ve muhtemel olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek riskler göz önünde bulundurularak kent genelinde çeşitli tedbirler alındı. Bu kapsamda, Kilis merkez ve ilçelerinde 23 Ocak 2026 Cuma günü; halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, e-sınav merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları, her türlü kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin, 23 Ocak 2026 Cuma günü herhangi bir talimat veya başvuruya gerek olmaksızın idari izinli sayılacağı bildirildi. Ayrıca, eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna devam eden çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli olacağı belirtildi. Sağlık, kolluk kuvvetleri ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu ise ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecek. Öte yandan, kar yağışı nedeniyle oluşabilecek buzlanma riskine karşı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 23 Ocak 2026 Cuma günü il sınırları içerisinde motokuryelerin trafiğe çıkmaları 1 gün süreyle yasaklandı. Yetkililer, diğer bireysel motosiklet ve scooter kullanıcılarının da can güvenlikleri açısından toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri yönünde uyarıda bulundu.