ÇEVRE - 23 Temmuz 2025 Çarşamba 17:07

Tekirdağ’da Afrika sıcakları kavurdu: Vatandaşlar yumurta pişirmeye çalıştı

A
A
A
Tekirdağ’da Afrika sıcakları kavurdu: Vatandaşlar yumurta pişirmeye çalıştı

Afrika sıcaklarının kavurduğu Tekirdağ’da vatandaşlar serinlemek için ağaç gölgelerine ve parklara akın etti.


Termometrelerin 35, hissedilen sıcaklığın ise 39 dereceyi bulduğu kentte vatandaşlar sıcakla baş etmeye çalıştı. Süleymanpaşa ilçesinde kavurucu sıcağın etkisiyle kimi vatandaşlar beton zeminde yumurta pişirme denemesi yaparken, yaşlılar ise serinlemek için ağaç gölgelerine ve parklara akın etti. Özellikle sahil dolgu alanı ve park çevresindeki banklarda gölge arayan vatandaşlar, sıcak havanın bunaltıcı etkisinden korunmaya çalıştı.



"Yanıyoruz"


Sıcaklardan şikâyet eden bir vatandaş, "Yanıyoruz. Memleket yanıyor. Evlere gidiyoruz evler yanıyor. Ağaçlar altında zaman geçiriyoruz" diyerek serinleyecek alan bulmakta zorlandıklarını dile getirdi.


Meteoroloji yetkilileri, sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini belirterek, yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşları 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.



Tekirdağ’da Afrika sıcakları kavurdu: Vatandaşlar yumurta pişirmeye çalıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.