SPOR - 07 Aralık 2016 Çarşamba 12:31

Spor Toto 2. Lig

A
A
A
Spor Toto 2. Lig

Tokatspor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Koç, “Biz hizmet için buradayız. Hiç kimse ile laf yarıştırmak ya da herhangi bir kısır döngü için burada değiliz” dedi.
Bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Tokatspor’un Başkanı Hasan Hüseyin Koç, kongrede güven tazeledikten sonra yapacakları çalışmalar ve kulübün durumunu değerlendirdi. Koç, tüm Tokat, mülki amirler, taraftarların Tokatspor etrafında birleşmiş durumda olduğunu ifade ederek, “Bunlar sizlerin de desteği ile bu noktalara geldi. Yeni yönetim kurulunda görev dağılımını yaptık. Biz yola çıktığımız andan itibaren de Tokatspor’u son noktasında kadar taşıyabildiğimiz noktaya kadar taşımakta kararlıyız. İstanbul’da Sarıyer’de maçımız var. Bizim için önemli bir maç. İstanbul’da yaşayan Tokatlı hemşehrilerimizin maça iştirak etmelerini rica ediyorum. El birliği ile destek olacağız takımımıza ve inşallah galip ayrılacağız” diye konuştu.

"Tüm deplasmanlara taraftar götüremeyiz"
Koç, Niğde’de oynanan maçta hoş olmayan olaylar çıktığını ifade ederek, “Taraftarlarımızdan 3 arkadaşımız çıkan olayda yaralandı. Biz yanlarındaydık, gerekli tedavilerini de yaptırdık. Ama futbolda hoş bir şey değil. Yakın yerlerdeki maçlarda taraftarın yanımızda olmasını istiyoruz. Ama tüm deplasmanlara taraftar götüremeyiz" diye konuştu.

"Derdimiz Tokatspor’a hizmet etmektir"
Sosyal medyada kendisine yönelik yapılan eleştirilerle ilgili sorulara Koç şöyle cevap verdi:
“Benim kim olduğum, yönetim kurulundaki arkadaşların kimler olduğu herkes tarafından gayet iyi biliniyor. Biz hizmet için buradayız. Hiç kimse ile laf yarıştırmak ya da herhangi bir kısır döngü için burada değiliz. Biz Tokatspor’umuza hizmet vermek için buradayız. Sosyal medyada söylenen şeylere cevap verip bir döngüye girmek istemiyorum. Her söz kim söylemişse ona aittir. Bizim amacımız derdimiz Tokatspor ve Tokat’a hizmet etmektir. Onun da dışında orada kısa bir cümle vardı inşaat ruhsatı konusunda. Benim inşaatlarımı araştırabilirsiniz, ben Tokatspor kulübüne yönetim kurulu üyesi değilken işlerime başlamıştım. İnşaatlarım şu an bitmek üzere, yüzde 60’ı bitmiş durumda. Bizim herhangi bir beklentimiz yok. Hizmet etmek isteyenler vardı da biz hizmet etmeyin diye bir tabir mi kullandık? Bu bir seçimdi herkes seçime girebilir, güzel bir yarıştır. Seçimin kaliteli olması verilecek hizmetinde kaliteli olduğu anlamına gelir. Onun için biz kimsenin önünde durmadık, durmayız da. Bizim kim olduğumuz bellidir. ’Yeni yetme arkadaş daha düne kadar yoktu’ diyenler var. Ben 1973 doğumluyum, lise bitene kadar Tokat’taydım. Tokat’ın her köyünü bilirim. Akrabam eşim dostum bütün çevrem burada. Benimle beraber İstanbul’da olan bir kardeşim var. Bütün sülalem Tokat’ta. Bu ifadeler hoş değil. Bu sözlere cevap vermek istemiyorum, biz işimize bakıyoruz. Yeni yönetimimizle iç içe samimiyiz."

"Borç 7,5 milyon civarında"
Tokatspor’un 5 yıl geçmişe dönük olarak hesaplarının kısmen incelendiğini ifade eden Koç, ellerinden geldiği kadar kulübün menfaatini koruyacak şekilde çalışmalarına devam edeceklerini, kulübün şu an itibariyle 7,5 milyon civarında borcu olduğunu sözlerine ekledi.
Koç’un açıklamalarının ardından Başkan Yardımcısı, Basın Sözcüsü ve Altyapı Sorumlusu Oktay Kızılkaya, yeni yönetim kurulunda yapılan görev dağılımını açıkladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Meke Gölü karavanlı turistlerin uğrak noktası Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölüne gelen karavanlı turistler uzun süre kamp yapıp göldeki gün doğumu ve gün batımını izlemenin keyfini yaşıyor. Günlük en az 25 karavanlı turistinin ziyaret ettiği Meke Gölünde kimi turistler kamp yapıp oradan Kapadokya’ya gidiyor. Meke Gölünü Alman turistler Nicole ile Albrecht ile yine Alman fotoğraf tutkunu Lucas Winke ziyaret etti. Alman fotoğrafçı Winke gölde 4 gündür kamp yapıp fotoğraflar çektiğini belirterek, "Dünya turunda bir çok ülkeyi ziyaret edip oradaki tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraflayıp daha sonra takvim haline getirip Almanya’da ve sosyal medya üzerindeki takipçilerime satışını gerçekleştiriyorum. 1,5 yıl önce karavanım ile dünya turuna başladım. Almanya’dan başladığım yolculukta, Danimarka, İsveç, Norveç, İtalya, Arnavutluk, Yunanistan ardından Türkiye’ye geldim. Türkiye’den sonra Gürcistan, Ermenistan, İran, Kuveyt, Suudi, VAE, Umman, Irak, Rusya, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan ve Kırgızistan’ı gezeceğim. 2025 ilk baharında Orta Asya’da olmayı planlıyorum. 1 aydır Türkiye’deyim. İstanbul, İzmir, Fethiye, Antalya, Konya gibi çok güzel yerleri gezdim. Fotoğraf çalışmalarımla sosyal medyada dünya çapında 20 binden fazla kişiye ulaşıyor ve gezdiğim yerlerin fotoğraflı takvimlerini satıyorum. İnsanlar göremedikleri yerlerin fotoğraflarını görüyor. Bazı takipçilerimin etkilenip o yerleri gezdiği bile olabiliyor. Meke Gölü ay manzarasını andırıyor ve beni etkiliyor. Türkiye’de böyle bir manzarayı hiç beklemiyordum. Meke Gölünde olmaktan mutluyum. Çok güzel fotoğraflar çektim. Gün batımı ve gün doğumunda eşsiz güzellikler ortaya çıkıyor. Gölün oluşumundaki ilginç durum başlı başına beni etkiliyor" dedi.
Aydın Aydın’da hava sıcaklıkları artacak Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın’ın, yeni haftaya artan hava sıcaklıkları ile başlaması beklenirken, en yüksek sıcaklığının 32 derece olacağı tahmin ediliyor. Aydın genelinde son haftalarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarından itibaren hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Hava sıcaklıkları artarak mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkacak. Konu ile ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıklarını, il genelinde 29 Nisan 2024 Pazartesi gününden itibaren artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yeni haftaya artan hava sıcaklıkları ile başlayacak olan Aydın’da en yüksek hava sıcaklığı, 30 Nisan Salı ve 1 Mayıs Çarşamba günü 32 derece olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Aydın’da 29 Nisan Pazartesi günü hava sıcaklığı en düşük 16, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak. 30 Nisan Salı günü hava sıcaklığı en düşük 16, en yüksek 32 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu, sabah saatlerinde doğusu puslu yer yer kısa süreli sisli hava hakim olacak. 1 Mayıs Çarşamba günü hava sıcaklığı en düşük 17, en yüksek 32 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu, sabah saatlerinde doğusu puslu yer yer kısa süreli sisli hava hakim olacak. 2 Mayıs Perşembe günü hava sıcaklığı en düşük 17, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak. Hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar olmak üzere çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
Antalya Kumluca’da Yörük Göçü 25’inci kez canlandırıldı Antalya’nın Kumluca ilçesinde gerçekleştirilen, Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali’nin açılışında Yörük göçü canlandırıldı. Katılımcılar, Yörük göçünde; at, eşek, deve ve köpekleriyle kortej yürüyüşü yaptılar Kumluca İlçesinde bu yıl 25.’si düzenlenen Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında “Yörük Göçü” etkinliği, yoğun bir katılımla yapıldı. İlçenin, Gödene Caddesi’nden başlayıp Orhan Okulu Caddesi’ndeki Yörük Obalarına gelen Yörük Göçü etkinliğinde Kumluca halkı adeta sokağa döküldü. İlçeye bağlı, Bağlık Mahallesi Gödene caddesinden başlayıp Adnan Menderes Bulvarını takip ederek, Narenciye Mahallesindeki Orhan Okulu caddesinde son bulan kortej, yaklaşık 2 saat sürdü. Yörüklerin yaşayış tarzları sergilendi Birbirinden renkli görüntülere sahne olan festivalde, Kumluca’da yaşayan vatandaşlar, tamamen gönüllülük esasıyla etkinliğe katkı koydu. Katılımcılar, Yörük göçünde; at, eşek, deve ve köpekleriyle kortej yürüyüşü yaptılar. Yörüklerin yaşayış tarzlarını, günlük hayatta kullandıkları araç gereçleri, ulaşım şekillerini ve yemek kültürlerini canlandırdılar. Yörük Göçü Kortejini izlemek isteyen vatandaşlar ise saatler önceden kaldırım ve refüjlerde yerlerini alarak heyecanla kortejin geçmesini beklediler. “Yörük kültürünü, gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz” Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Yörük göçünün açılış konuşmasında şöyle konuştu: ‘’25.Tarım ve Seracılık Festivalimizin startını Yörük Göçümüzle verdik. Yörük kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarmak amacıyla etkinliğimizi düzenliyoruz. Konserlerimiz ve Yağlı Pehlivan Güreşlerimizle güzel bir festival ortamı yaşıyoruz.” Yörük göçü, baharın ve yazın müjdecisi Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir de Yörük göçünün önemine değindi. Erdemir, “Yörük göçü, bölgemiz için önemli bir etkinlik. Vatandaşlarımız, baharın ve yazın müjdecisi olarak görüyor. Yıllar öncesinde insanlarımız ovalardan dağlara göçtü. Hayvanlarını götürdüğü ve orada kaldığı bir günün başlangıcı.’’ dedi. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği festival, 4 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.
Elazığ Elazığ’da ’Elazığ Turizmini Geliştirme Toplantısı’ düzenlendi Elazığ’da birçok paydaşın katılımıyla ‘Elazığ Turizmini Geliştirme Toplantısı’ düzenlendi. Elazığ’da valilik, belediye, TSO ve Fırat Üniversitesi’nin işbirliğiyle ‘Elazığ Turizmini Geliştirme Toplantısı’ düzenlendi. Özel bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, Elazığ’da bulunan ve turizm değeri yüksek olan bölgelere yapılacak olan yatırımlar ve tanıtılması için yapılması gerekenler ele alındı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ TSO Vekili Gürkan Talo, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ turizm yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı. Turizmin dünyada çok farklı noktalara gittiğini aktaran Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, “Dünyada değişim ve dönüşüme bağlı olarak ülkemizde de turizmi anlama, anlamlandırma ve turizm alanında bir takım yatırım yapma anlamında ciddi değişiklikler ve dönüşümler yaşanıyor. Bizim kendi insanımızın gezme, görme ve tatillerini turizm alanlarında yapmaktadır. Dünyada birçok ülke turizm üzerinden yatırımlarını yapmaktadır. Avrupa’da ki bazı ülkeler doğa turizminden, Afrika ve Ortadoğu’da ki inanç turizminden ve bazı ülkeler kış turizminden sağlayarak turizm gelirlerini tek kalem üzerinden sağlıyor. Allah bizim ülkemizi öyle bir oluşturmuş ki bizim ülkemizde inanç turizminden tutun, kış turizmine, doğa turizmine ve sağlık turizmlerine kadar her türlü kaynağı ve potansiyeli bünyesinde barındıran bir ülkedir. Bu değerleri iyi bilmek lazım. Son yıllarda ki bakanlığımızın politikaları da bunları geliştirmeye ve dönüştürmeye yöneliktir. Ciddi atılımlar söz konusu bunların daha iyi bir konuma gelmesi lazım. Ülkemizde potansiyel var bu potansiyeli harekete geçirip ülkemize katma değerler sağlamak hepimizin borcudur” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elazığ’ımızı hak ettiği yere getirmek, Türkiye’de tanıtmak için inşallah çok güzel şeyler olacak. Bu toplantı ve bundan sonra ki çalışmalarda bunun ilk göstergeleri olacak. Özellikle şehrimizin en önemli yeri olan Türkiye’de tanınırlığı olan Harput’umuzda ki gelişmeler çok güzel. Önümüzdeki dönemlerde termal suyu da yapılacak kaplıca çalışmalarımız ve özellikle belediye başkanımızın turizme yönelik birçok vizyon projesiyle Elazığ’ımız hak ettiği yeri inşallah alacaktır” ifadelerini kullandı.