YEREL HABERLER - 14 Ağustos 2017 Pazartesi 15:19

Kurbanlık koçları pazara inmeden sattı

A
A
A
Kurbanlık koçları pazara inmeden sattı

Tokat’ta küçükbaş kurbanlık besleyen Ömer Süer, elindeki kurbanlıkların yüzde 50’sini daha kurban pazarları açılmadan sattığını söyledi.

Tokat’ta küçükbaş kurbanlık besleyen Ömer Süer, elindeki kurbanlıkların yüzde 50’sini daha kurban pazarları açılmadan sattığını söyledi.


Kurban pazarlarının henüz açılmadığı Tokat’ta besiciler üretim yaptıkları çiftliklerden kurbanlık satışı yapıyor. Doğancıbağları İl Emniyet Müdürlüğü binası arkasında bulunan çiftliğinde beslediği 40 küçükbaş kurbanlıktan 20’sini satan Ömer Süer, besili kurbanlıkların fiyatlar artsa da talep gördüğünü kaydetti.


Geçen yıl ki kurbanlıklara göre fiyatların 300-400 lira arasında arttığını ifade eden Süer, et fiyatlarının yüksek olması ve hayvancılık yoğun olmaması nedeni ile bu artışın yaşandığını belirterek,"Damızlık hayvan kalmadı desek yeri. O nedenle dişi hayvanların kesimi yasaklandı. Bundan sonra dişi kurbanlık kesilmez ise küçük ve büyükbaş hayvan sayısı artar diye ümit ediyoruz. O zaman et ve kurbanlık fiyatları düşebilir" dedi.


Fiyatların artmasının kendi açısından satışları çok fazla etkilemediğini ifade eden Süer, bayrama kadar elindeki tüm kurbanlıkları satabileceğini kaydetti.


Kurbanlık alan Ali Akarslan ise fiyatların yüksek olduğunu belirterek,"Geçen sene büyükbaş almıştım. Bu sene küçük baş almaya karar verdik. Fiyatlar yüksek olsa da alacağız" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı Süper Lig’de en fazla puan topladığı sezonu yaşayan Fenerbahçe, son 2 deplasman maçında 4 puan kaybederek şampiyonluk yarışında yara aldı. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Fenerbahçe, Konyaspor’a konuk olurken sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 90’a yükselten sarı-lacivertliler, ligde son 3 haftaya girilirken lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düştü. Bu sezon dış sahada mağlubiyet yaşamayan Kanarya, üst üste elde ettiği 10 maçlık galibiyet serisinin ardından Sivasspor ve Konyaspor maçlarında 2’şer puan kaybetti. Fenerbahçe dış sahada oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 3 beraberlik alarak 48 puan topladı ve 2020-2021 sezonunda elde ettiği ‘dış sahada en fazla puan toplama rekorunu’ da geride bıraktı. Sarı-lacivertliler 3. kez gol atamadı Sarı-lacivertliler, 18 hafta sonra bir maçta fileleri havalandıramadı. Ligde 89 golle, en golcü takım olan Fenerbahçe, 3. kez rakip fileleri havalandıramadan maçı tamamladı. İsmail Kartal’ın öğrencileri ligin 36. haftasında 12 Mayıs Pazar günü Kayserispor’u konuk edecek. Mert Müldür cezalı duruma düştü Konyaspor mücadelesine yedek kulübesinde başlayan Mert Müldür, iki takım oyuncularının yaşadığı gerginlik sonrası itirazda bulunurken hakem Bahattin Şimşek tarafından 34. dakikada sarı kart gördü. Bu sezon ligde 4. sarı kartını gören Mert, gelecek hafta iç sahada oynanacak Kayserispor müsabakasında cezalı duruma düştü. 25 yaşındaki futbolcu Samsunspor’la oynanan iki maçta ve Pendikspor karşılaşmasında sarı kart görmüştü. Konyaspor’a karşı 52. dakikada Osayi-Samuel’in yerine oyuna giren Mert Müldür, sarı-lacivertli formayla bu sezon 25 lig maçında görev aldı.