YEREL HABERLER - 17 Ağustos 2017 Perşembe 12:31

Solucan gübresi üretene yüzde 50 hibe desteği

A
A
A
Solucan gübresi üretene yüzde 50 hibe desteği

Tokat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, solucan gübresi gibi hayvansal orijin gübreleri üreten üreticilerin tesisleri için devlet tarafından yüzde 50 hibe ile makine ve ekipman desteği sağlandığını söyledi.

Tokat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, solucan gübresi gibi hayvansal orijin gübreleri üreten üreticilerin tesisleri için devlet tarafından yüzde 50 hibe ile makine ve ekipman desteği sağlandığını söyledi.


Tokat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan bilgilendirme toplantısına, il merkezi ve ilçelerde solucan gübresi üretim tesisi kurmak isteyen vatandaşlar katıldı. Burada konuşan İl Müdürü Orhan Şahin, solucan gübresi üretiminin Tokat’ta yeni bir sektör olduğuna vurgu yaparak, hayvansal orijin gübreleri üretmek isteyen vatandaşlara Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe desteklerinin verildiğini söyledi.


Şahin,"İlimizde yeni bir sektör olan solucan gübresi üretiminin artırılması, çiftçilerimizin kimyasal gübreden organik gübreye geçişini kolaylaştıracaktır. Birim alanda daha fazla ürün alınacağı ve çevre ve toprak kirliliği de bu üretimlerle azalacak. Bu alanda yatırım yapmak isteyenlere de İl Müdürlüğümüz tarafından gereken kolaylığın sağlanacağını belirtmek isterim. İçerisinde solucan gübresinin de olduğu hayvansal orijin gübresi üretmek isteyen yatırımcıya, tesisini kurması sonrasında devletimiz tarafından makine ve ekipman desteği sağlanıyor. Bize müracaat edilmesi ve gerekli şartların taşınması durumunda ekonomik yatırımlar kapsamında yüzde 50 oranında hibe desteği alınabilir" dedi.


Toplantıya katılan vatandaşlara, solucan gübresi üretim tesislerinin kurulumu ve ruhsatlandırılması ve üretilecek gübrenin pazarlanması konularında da ayrıntılı sunumlar gerçekleştirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİKAB) Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda, Birlik Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü seçildi. Düzce Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen DİKAB Meclis toplantısına, Vali Selçuk Aslan, birliğe üye belediyelerin ve özel idarenin temsilcileri katılım sağladı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal başkanlığında yapılan toplantıda, yapılan gizli oylamada, DİKAB Başkanlığı’na Faruk Özlü getirilirken, Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert Meclis 1. başkan vekili, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak Meclis 2. başkan vekili seçildi. Katip Üye seçiminde ise Çilimli Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kaplan ve Yığılca Belediye Meclis Üyesi Ercüment Şahin asil, Akçakoca Belediye Meclis Üyesi Sefer Tuzcuoğlu ve Gümüşova Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Daymaz ise yedek üye olarak belirlendi. Birlik encümen üyeliğine de, İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal ve Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Sübekçi getirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ise, Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak ve Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız’dan oluştu. Toplantıda, DİKAB Başkanlığı’na seçilen Özlü’ye proje ve protokol yetkisi de verildi. Faaliyet alanında sokak hayvanları da eklendi Öte yandan meclis toplantısında, Düzce İli Katı Atık Birliği’nde tüzük değişikliği kararı da alındı. Yapılan değişiklik ile Düzce’de katı atıkların bertarafı için kurulmuş bulunan ve Düzce Belediyesi, İl Özel İdaresi ve ilçe-belde belediyelerinin ortağı olduğu birliğin faaliyet alanına başıboş ve sahipsiz sokak hayvanları da eklendi.
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.