GENEL - 22 Şubat 2018 Perşembe 16:01

Tokat’ta inşaatçılara iş sağlığı ve güvenliği semineri

A
A
A
Tokat’ta inşaatçılara iş sağlığı ve güvenliği semineri

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerine İş Sağlığı ve Güvenliği konulu seminer verildi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerine İş Sağlığı ve Güvenliği konulu seminer verildi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonunun iştirakiyle düzenlenen, ’Geleceğimizi güvenle inşa edelim’ konulu seminere inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyeler katıldı. ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt’un da katıldığı seminerin ilk oturumunda, Güvenlik Kültürü konusu İSG Uzmanı Muhammed Furkan Kahraman, Cephe İskeleleri ve Sütunlu Çalışma Platformları konusu İSG Uzmanı Nurullah Taş, Geçici Kenar Koruma Sistemleri ve Düşmeyi Durdurucu Sistemler konusu İSG Uzmanı Ahmet Esat Korkut, İnşaat Sektöründe Kullanılan Kişisel Koruyucu Donanımlar konusu ise İSG Uzmanı Ali Burak Özdemir tarafından gerçekleşti.


İnşaat Sektöründe İs Sağlığı ve Güvenliği Denetimleri konulu sunum İş Başmüfettişi İbrahim Gökhan Korkutan, İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Süreçleri konulu sunum İstatikçi Kamil Öz ve Uzman Yardımcısı Esma Doğan ve son olarak Etkili İSG Eğitimleri konulu sunum ise ÇSG Eğitim Uzmanı Berna Yazar Aslan tarafından gerçekleştirildi.


Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Özer, ekonominin lokomotifi olarak gördükleri inşaat sektörüne yönelik yapmış oldukları çalışmalara bir yenisinin daha eklenmesine vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek,"İmarın önünün açılabilmesi için karar alıcılarla sizleri bir araya getirmiş 2009’dan beri dönem dönem bir araya getirmeye özen gösterdik. Yine bu salonda bulunan bir çok arkadaşımızın da katılım sağladığı bu toplantılar sonrasında güzel sonuçlar alan bir komisyon oluşturmuş ve sektörün nefes alabilmesine katkı sağlamıştık. Benzer toplantılarda dile getirilen konulardan birisi de iş sağlığı ve güvenliğine yönelik sizlerden gelen talepler olmuştu. Biz de arkadaşlarımızla bir karar aldık ve havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor olmasıyla birlikte çok yakın bir zamanda sektörün yoğun tempoyla çalışmaya başlamasından önce bu konuyla alakalı bir çalışma yapalım istedik. İl Müdürlüğümüz nezdinde Bakanlığımız ve Müteahhitler Konfederasyonumuzun da verdiği destekle bu seminerden sezon başlamadan önce faydalanılmasını istedik" şeklinde konuştu.


ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt amaçlarının mümkün olduğunca iş kazaları ve meslek hastalıkların önüne geçmek olduğunu söyleyerek,"İş kazaları sonrasında oluşan manevi ve maddi kayıpları hepimiz biliyoruz. Belki manevi tarafı daha büyük ama maddi kayıpların da müteahhitleri çok zor duruma düşürdüğünü iyi biliyoruz. Bu tür durumların yaşanmaması için yaptığımız bu ve benzeri çalışmalarla işverenimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bir konunun daha altını çizmek istiyorum. Burada müteahhitlerimizin sayısının çok fazla olduğunu görüyorum. Müteahhitlerimiz iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yaptığı harcamaları maliyet değil bir yatırım olarak görsünler. Çünkü hepimiz biliyoruz ki olası bir kazada manevi ve maddi kayıplarla karşı karşıya kalınabiliyor. 1 milyon liraya kadar paralar ödemek durumunda kalabiliyor. Hatta çoğu zaman sahip oldukları marka değerinde bile değer kayıpları gözlemlenebiliyor. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir MÜSİAD İzmir’den kan bağışı kampanyası Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin gençlik kurulu, kan stoklarında yaşanan azalma nedeniyle "Sen Kan Ver, Kızılay Can Versin" sloganı ile kan bağış kampanyası düzenledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin gençlik kurulu, Kızılay’ın kan stoklarında son günlerde yaşanan azalma üzerine bağış programı düzenledi. Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezinde düzenlenen kampanyaya; Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, Gençlik Kurulu Başkanı Alper Atlı, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. “Bütün vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyorum” Kan bağış kampanyasında konuşan MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, “MÜSİAD olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olmaya çalıştık. Her konuda çalışmaya devem ediyoruz ve edeceğiz. Bugün üyelerimizle kan bağışında bulunarak gönüllere can ve nefes oluyoruz. Kan, hayati bir maddedir. Hiç beklemediğimiz bir anda kana ihtiyaç duyabiliriz. Çünkü kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu doğrultuda bizler de sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluktan hareketle üyelerimizin ve üye firma çalışanlarımızın katılımlarıyla Türk Kızılay’ı işbirliğinde kan bağışı kampanyası gerçekleştiriyoruz. Yaz aylarına girmemiz nedeni ile kan bağışının düşük olduğu bir döneme giriyoruz. Buradan bütün vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş da kan bağışının önemine dikkat çekerek, yeterince kan bağışı alamadıkları zaman hastanedeki ihtiyaç sahiplerinde de ciddi bir mağduriyetin ortaya çıktığını vurguladı.
Elazığ Türkiye’nin en büyüğü: Üretilen çantalar 26 ülkeye ihraç ediliyor Elazığ’daki Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 bin metrekare alan üzerine kurulan dünyanın 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyük çanta fabrikası, ürettiği çantaları 26 ülkeye ihraç ederek, 700 kişiye istihdam sağlıyor. Elazığlı iş adamı Gürkan Talo, Organize Sanayi Bölgesi’nin 6’ncı bölge teşviklerinden yararlanmasının ardından İstanbul’da bulunan iş yerini Elazığ’a taşıyarak, 12 bin metrekare alan üzerine dünyanın 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyük çanta fabrikasını kurdu. Burada üretilen ürünler diğer illere gönderilirken, 26 ülkeye de ihraç edilmeye başlandı. 700 vatandaşa ekmek kapısı olan Türkiye’nin en büyük çanta fabrikasında üretilen ürünler, başta Almanya, Fransa ve Belçika’ya ihraç edilerek Elazığ ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Talo Çanta Fabrikası sahibi Gürkan Talo, bundan sonraki hedeflerinin dünyada birinci sıraya yükselmek olduğunu ifade etti. Çanta fabrikasının Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 bin metrekare kapalı alanda kurulu olduğunu belirten Talo, ’’Yaklaşık 700 personel ile Elazığ’dan yaklaşık 26 ülkeye çanta ihracatı yapan bir fabrikayız. Kapasite olarak Türkiye’de birinci, dünyada ise 3’üncü sıradayız. Bir rakibimiz Çin’de, bir diğeri ise Pakistan’da var. Onların dışında dünyada kapasite olarak 3’üncü sırada biz varız. 700 çalışanımızdan 650’si kadın istihdamından oluşmaktadır. Kadınlara istihdamda öncelikli olarak yer vermemizin nedeni ise kadınların iş gücüne olan katkılarında inanılmaz bir bereket gördük. Bundan dolayı da çalışanlarımızın çoğunluğunu kadın tercih ettik. Bu fabrikada kedi çantasından kadın kol çantasına, seyahat çantasından elbise çantasına, kısaca çantayla ilgili bütün ürünlerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Elazığ’da üretmiş olduğumuz çantalarımızı dünyanın üç kıtasına yollamanın gururunu yaşıyoruz. Bütün lojistik merkezlere Elazığ müthiş derecede yakın konumda. Elazığ’a yatırım yapmamızın en büyük nedenlerinden bir tanesi de 6’ıncı bölge teşviklerinden yararlanmasıdır. 6’ncı bölge teşviklerinden faydalandığımız için imalatımızı İstanbul’dan Elazığ’a taşıdık. Bundan dolayı da çok memnunuz. Bundan sonraki hedeflerimiz, nasip olursa dünyada birinci olmayı planlıyoruz. Şu anda ilk üç firma arasındaki üretimlerde çok büyük farklılıklar yok, ulaşılabilir bir fark var. Nasip olursa bu gururu Elazığ’a kavuşturacağız” dedi.