GENEL - 06 Mart 2018 Salı 12:41

Afrin şehitleri anısına fidan diktiler

A
A
A
Afrin şehitleri anısına fidan diktiler

Hatip Lisesi öğrencileri Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerler için çam fidanı dikti.

Hatip Lisesi öğrencileri Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerler için çam fidanı dikti.


Programda Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerler için daha önce okunan 23 hatim için hatim duası yapıldı. Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Zeytin Dalı operasyonundaki Mehmetçiklere dua ettiklerini ifade ederek, "Onların yanındayız, onlarla birlikteyiz. Bütün gönlümüz onlarla birlikte. Vatan bizim için kutsaldır. Tıpkı bir ana gibi bir baba gibidir. Vatanımız kolay alınmadı. Dün Mehmetçik’imiz bu mücadeleyi Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Hakkari’de, Şırnak’ta, El Bab’da sürdürürken, bugün bu mücadelesini Afrin’de sürdürüyor. Askerimiz bu mücadelesini verirken kimsenin toprağına göz dikmeden mazlumların ve mağdurların vatanlarında rahat yaşasınlar diye bir kardeşine elini uzatıyor. Çünkü Türkiye milyonlarca mazlum mağdur için bir umuttur. Türkiye komşusu, din kardeşi zalimin zulmü altında ezilirken ülkemiz bu zulme sessiz kalamazdı. Gün birlik olma günüdür. Gün kenetleme günüdür. Gün vatanına bayrağına sahip çıkma günüdür. Afrin’de şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet aile ve yakınlarına sabırlar versin. Allah gazilerimize de acil şifalar eylesin. Afrin ve tüm şehitlerimiz için düzenlediğiniz program dolaysıyla tüm okul idaresini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.


Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Hikmet Sezer ise, "Kız İmam-Hatip lisesi olarak tüm yüreğimizle dualarımızla ordumuzun yanındayız. Biz istedik ki Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak yapabileceğimiz en güzel şey serhat ordusu olarak Afrin’deki ordumuza manevi anlamda destek olalım, aynı zamanda da şehitlerimiz adına fidan dikerek onları daima yaşatalım. Onlar her ne kadar toprağa düşmüş gibi görülse de onlar bizim yüreğimizde ilelebet yaşayacaklardır" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından helva dağıtılarak, şehitler anısına okul bahçesinde protokol tarafından çam fidanı dikimi yapıldı. Ayrıca öğrencilerin aralarında topladıkları simit paraları okul müdürü tarafından şehit aileleri derneğine de bağışlandı.


Zile Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde düzenlenen programa Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erhan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Öcal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Gazi Himmet Atakol, şehit aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Takibi ömür boyu süren bu hastalık için göz hastalıkları uzmanından ‘hayati’ uyarı Halk arasında ’’sarı nokta hastalığı" olarak bilinen yaşa bağlı makula dejeneresansının, tüm dünyada görme kaybının en önemli nedeni olarak kabul edildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Turgut Yılmaz, “Sarı nokta hastalığının genellikle sebebi bilinmemektedir. Hastalığın ilerlemesini engellemek için sigara alışkanlığından uzak durmak ve Akdeniz mutfağı gibi antioksidan içeren bol yeşillikli ve omega 3 ağırlıklı gıdalarla da beslenmek faydalı olacaktır” dedi. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre, dünyada görme kaybıyla sonuçlanan görme bozuklukları arasında 3’üncü sırada yer alan sarı nokta hastalığı (makula dejeneresansı), tüm dünyada 30 milyon kişiyi etkiliyor. Elazığ’da özel bir hastanedeki göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Turgut Yılmaz da genellikle 60 yaş üzeri kişilerde görülen ve kronik bir hastalık olan bu hastalığın belirtilerini, seyrini ve tedavi süreci hakkında bilgi vererek uyarılarda bulundu. ’’Kuru cinsi, yaşa bağlı makula dejeneresansında maalesef bir tedavi yoktur’’ Hastalığın en önemli belirtilerine değinen Prof. Dr. Turgut Yılmaz, ’’Sarı nokta hastalığı diye halk arasında adlandırılan yaşa bağlı makula dejeneresansı diye tanımladığımız hastalık, genellikle 60 yaş üstü bireylerde görülen bir retina hastalığıdır. Bu hastalığın insidansı son yıllarda oldukça artmıştır. Hastalığın en önemli bulguları merkezi görmenin bozulması, hastaların insanların yüzünü seçememesi, düz zeminleri veya kenarları eğik, kırık veya bombeli olarak görmesi şeklinde sıralayabiliriz. Bu hastalığın genellikle kuru ve yaş olmak üzere iki cinsi vardır. Kuru cinsi, yaşa bağlı makula dejeneresansında maalesef bir tedavi yoktur. Sadece hastalığı stabil hale getirmek için durağanlaştırmak için vitamin desteği vermekteyiz. Ancak yaşa bağlı makula dejeneresansında ise enjeksiyonlar, göz içi iğneler yaparak hastalığın kuru cinse dönmesini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. ’’Hastalığın ilerlemesini engellemek için sigara alışkanlığından uzak durmak faydalı olacaktır’’ Sarı nokta hastalığının genellikle sebebi bilinmediğine dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, ’’Sarı nokta hastalığının genellikle sebebi bilinmemektedir. Etiyolojik faktörler arasında yaş en önemli faktördür. Ancak son yıllarda ultraviyole, beslenme alışkanlıkları gibi birçok faktör nedeniyle hastalığın yaşı biraz daha erken yaşlara doğru kaymıştır. Sigara, güneşe maruz yer, çevresel faktörler de hastalığı etkileyen diğer etkenlerdir. Hastalığın ilerlemesini engellemek için sigara alışkanlığından uzak durmak ve Akdeniz mutfağı gibi antioksidan içeren bol yeşillikli ve omega3 ağırlıklı gıdalarla da beslenmek faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.
Eskişehir Kız isteme demetleri yoğun talep görüyor Eskişehir’de düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kız istemek üzere çiçek demedi alan damat tarafları esnafın işini yoğunlaştırdı. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte düğün sezonu açıldı. Bu çerçevede hazırlıklara başlayan çiftler alışverişlerini yaparken, kız istemek için demet götürecek olan damatlar çiçekçilerin işlerini yoğunlaştırdı. Genellikle 41 adet gülden oluşan demetlere alternatif olarak renkli laleler ve ayçiçekleri tercih edildi. Fiyatları ortalama 2 bin 500 lira olan demetlerin talepleri her geçen gün artarken, son günlerde popüler olan bir televizyon dizisinde söz edilmesi nedeniyle ortalama bin 300 liraya satılan mavi orkide satışlarının da yüzde 200’den fazla yükseldiği öğrenildi. “Bu çiçek demetlerinde renkli lale ve güller ön plana çıkıyor” Eskişehir’de çiçekçilik yapan Nurgül Uzunharman, “Şu an düğün sezonunda olduğumuz için kız istemeye giden herkes bizlerden demet alıyor. Bu çiçek demetlerinde renkli lale ve güller ön plana çıkıyor. Onun dışında ayçiçeği de mevsim itibariyle çok soruluyor. Havanın ısınmasıyla birlikte çiçeklerin çeşitliliği de çok arttı. Laleler gelmeye başlarken, güllerin renkleri ve kalitesi artmış durumda. Gül adetlerimiz 75 liradan başlıyor. Kız isteme demetleri genellikle 41 adet gülden oluşuyor. O nedenle en az 2 bin 500 lirayı gözden çıkartmak gerekiyor” dedi. “Mavi orkide satışlarında en az yüzde 200 kadar artış var” Öte yandan, mavi orkide satışlarına da ayrı bir parantez açan Uzunharman, “Bir televizyon dizisinde söz edilmesinden kaynaklı mavi orkide de çok soruluyor ve isteniyor. O diziden sonra satışlarımız patladı diyebilirim. Satışlarda en az yüzde 200 kadar artış var. Fiyatları bin 200 ile bin 400 arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.