GENEL - 06 Kasım 2018 Salı 16:19

Vali Balcı, göreve başladığı ilk gün fidan dikti

A
A
A
Vali Balcı, göreve başladığı ilk gün fidan dikti

Tokat Valisi Ozan Balcı’nın göreve başladığı ilk gün düzenlenen törenle bin 100 fidan toprakla buluşturuldu.

Tokat Valisi Ozan Balcı’nın göreve başladığı ilk gün düzenlenen törenle bin 100 fidan toprakla buluşturuldu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 81 ilde düzenlenen ’Fidanlar Fidanlarla Büyüyor’ etkinliği Tokat’ta Organize Sanayi Bölgesinde yapıldı. Bin 100 öğrencinin katılımı ile bin 100 fidan toprakla buluşturuldu. Törende konuşma yapan Vali Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklerinde daha yeşil bir Türkiye için Fidanlar Fidanlarla Büyüyor adlı ülke genelinde uygulanan proje kapsamında Tokat’ta görevinin ilk gününe denk gelen fidan dikme programına katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün benim için heyecanlı ve mutluluk verici bir gün. Ben bugün burada Tokat’ımıza Tokatlı hemşehrilerimize hizmet etmek, onların yaşamlarına değer katmak, verilen hizmetleri kolaylaştırmak için sizlerle beraber valilik görevine de başlamış bulunuyorum. Böylesine güzel bir proje hem de benim için güzel bir başlangıç. Hoş bir anı oldu. Bundan ayrıca da mutluluk duyuyorum. Şunu ifade etmek isterim ki vatan topraklarını sevmek, vatan topraklarının imarı, ihyası ve inşası ile gerçekleşir. Bunun en önemli yollarından birisi de vatan topraklarını korumak ağaçlarla, fidanlarla buluşturmaktır. Gücümüz ve kapasitemiz yettiği ölçüde bütün alanları fidanlarla donatacağız” dedi.


Vali Balcı, konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte fidan dikti. Çam türleri ve meyve fidanlarının geliştirilmesine özel önem vereceklerini ifade eden Vali Balcı, “İnşallah hedefimize varacağız. Sıkı takip edicisi olacağım, gözetleyeceğim, destekleyeceğim bizzat çalışacağız bu işte” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da 1919 metrelik dev bayrakla coşkulu ’Fener Alayı ve Gençlik Haftası’ yürüyüşü Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi. Gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 19 Mayıs ruhu kentte coşkuyla yaşatıldı. Saat 19.19’da başlayan yürüyüş için vatandaşlar ve protokol üyeleri Uğur Mumcu Parkı mevkisinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan vatandaşlar, marşlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek 19 Mayıs Bulvarı’nı takip etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca renkli görüntüler oluşurken, güzergah boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarla korteje destek verdi. Gençlerin taşıdığı 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı yürüyüşe ayrı bir anlam kattı. Program, İstiklal Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Meydanda toplanan vatandaşlar, hep birlikte marşlar söyleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Yürüyüşe katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, "Tarihimizi bilmek, milli mücadele ruhunu yaşamak ve geleceğe güvenle adım atabilmek için çok önem taşıyor. Bu nedenle bu günlerin canlandırılması ve hepimizin bu günler için yeniden bir araya gelmesi gerekiyor. Milli benliğimizi canlı tutmamız gerekiyor. Bu nedenle biz de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak buraya geldik" dedi. Yürüyüşe Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yozgat Yozgat’ta bayrak yürüyüşü coşkuyla gerçekleştirildi Yozgat’ta 19 Mayıs coşkusu ‘Bayrak Yürüyüşü’ ile başladı. Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayrak yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti. Terminal mevkiinden kentin simgesi Saat Kulesi’ne kadar süren yürüyüşe kent protokolü, polis okulu bando takımı, öğrenciler, halk dansları şenliği için yurt dışından gelen katılımcılar ve çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Yozgat’ta milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla organize edilen ‘Bayrak Yürüyüşü’, her kesimden pek çok vatandaşı bir araya getirdi. Polis okulu bando takımının çaldığı marş eşliğinde başlayan yürüyüşte, katılımcılar dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdı. Yürüyüşe katılan kalabalık kent meydanında toplandı. Avrupa ve Dünya Halter Şampiyonu Muhammed Furkan Özbek meydanda toplananlara hitap etti. Özbek, "Yaklaşık 2-3 hafta önce yapılan Avrupa Şampiyonasında Avrupa rekoru kırarak şampiyon oldum. Yozgat’ta Türkiye’de sporun büyümesi, halter branşının büyümesi çok güzel. Buna öncülük etmek çok güzel. Sizlerin karşısında bu şekilde olmak çok güzel. Hepinizin 19 Mayıs’ını kutluyorum. Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Sayın protokolümüze teşekkür ederim. Madalyamı Türk halkına ve özellikle Yozgat halkına da armağan etmek istiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim" dedi. Bingöllü Ozan Hacı Gürhan ‘Ben Anadoluyum’ şiirini okudu. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise bayrağın ve bağımsızlığın önemine vurgu yaptığı konuşmasında herkesin bayramını kutladı. Halk dansları şenliği için kentte bulunan Azerbaycanlı öğrenciler danslarından kesit sundu ve program sona erdi.
Samsun Samsun’da 1919 metrelik dev bayrakla coşkulu ’Fener Alayı ve Gençlik Haftası’ yürüyüşü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Samsun’da 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi. Gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 19 Mayıs ruhu kentte coşkuyla yaşatıldı. Saat 19.19’da başlayan program için vatandaşlar ve protokol üyeleri Uğur Mumcu Parkı mevkisinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan katılımcılar, marşlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek 19 Mayıs Bulvarı’nı takip etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca renkli görüntüler oluşurken, güzergah boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarla korteje destek verdi. Gençlerin taşıdığı dev Türk bayrağı yürüyüşe ayrı bir anlam kattı. Program, İstiklal Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinlikleriyle sona erdi. Meydanda toplanan vatandaşlar hep birlikte marşlar söyleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Yürüyüşe Samsun Valisi Orhan Tavlı,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, " Tarihimizi bilmek, milli mücadele ruhunu yaşamak ve geleceğe güvenle adım atabilmek için çok önem taşıyor. Bu nedenle bu günlerin canlandırılması ve hepimizin bu günler için yeniden bir araya gelmesi gerekiyor. Milli benliğimizi canlı tutmamız gerekiyor. Bu nedenle biz de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak buraya geldik" dedi.