GENEL - 31 Aralık 2018 Pazartesi 10:01

Zinav Gölü’nde eşsiz kış güzelliği

A
A
A
Zinav Gölü’nde eşsiz kış güzelliği

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde karla kaplanan tabiat parkı Zinav Gölü, eşsiz manzarasıyla büyülüyor.

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde karla kaplanan tabiat parkı Zinav Gölü, eşsiz manzarasıyla büyülüyor.


Tokat’ta 2010 yılında turizm bölgesi ilan edilen Zinav Gölü, yılın dört mevsimi farklı bir güzelliğe bürünüyor. Yazın yeşil ile kışın beyaz örtü ile kaplanan Zinav Gölü, manzarası ile Uzungöl’e benzetiliyor. Reşadiye ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan gölün çevresindeki ormanlık alanlar yağan kar ile kartpostallık görüntüler oluşturdu. Birçok balık çeşidinin yaşadığı göl çevresinde ise yaban hayvanlarını görmek mümkün.


Bölge sakinlerinden Mustafa İnan, yazın kalabalık olan Zinav Gölü’ne kış mevsiminde genelde manzara tutkunlarının fotoğraf çekinmeye geldiğini kaydetti. Göldeki manzaranın oldukça etkileyici olduğunu ifade eden İnan, "Gölde yaban hayatını görmek mümkün. Kış aylarında gölün kısmen donduğu oluyor. Eskiden tamamen donuyordu. Barajlar yapılalı kısmen donuyor" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da su kuyusunda kurtarma faciası: 3 ölü 1 ağır yaralı Aksaray’da temizlik için indiği su kuyusundan çıkmayınca arkasından inen 2 kardeşi ve 1 kuzeni de kuyuda oksijen yetersizliğinden fenalaştı. 2’si kardeş 1’i kuzen 3 kişi oksijen yetersizliğinden hayatını kaybetti, bir kardeşte ağır yaralandı.Olay 16.30 sıralarında Aksaray’ın merkeze bağlı Koçpınar köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, müstakil evlerinin bahçesinde bulunan, tarım arazilerini sulamak için kullandıkları ve yaklaşık 19 metre derinliğindeki su kuyusuna inen Mehmet Yeşildal (30), bir süre sonra çıkmayınca kardeşleri olan Recep Yeşildal (45), İsmail Yeşildal (50) ile kuzeni Murat Yeşildal (28)’de kuyuya indi. Kuyuda oluşan yoğun metan gazı nedeniyle 3 kardeş 1 kuzen de kuyudan çıkamadı. Diğer aile fertleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Afet Acil Durum (AFAD) ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen kurtarma ekipleri merdiven olan kuyuya oksijen maskeleri takarak indi. Kuyuda bulunan İsmail Yeşildal (50) ağır yaralı olarak kurtarılırken, kardeşi Recep Yeşildal (45), diğer kardeşi Mehmet Yeşildal (30) ve kuzen olan Murat Yeşildal (28) ölü olarak çıkarıldı. 3 kardeş ile 1 kuzen olay yerinde hazır bekleyen ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Ölen 2 kardeş ile 1 kuzenin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırılırken, ağır yaralı olarak çıkarılan diğer kardeş ise tedavi altına alındı. İsmail Yeşildal’ı sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Olayın ardında ise Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tahkikat başlattı.