GENEL - 05 Ocak 2019 Cumartesi 16:26

15 yerinden bıçaklandı, ölümden döndü

A
A
A
15 yerinden bıçaklandı, ölümden döndü

Tokat’ta iş yerinde uğradığı saldırıda 15 bıçak darbesi ile ağır yaralanan ayakkabı tamircisi, yaklaşık 3 ay süren tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuştu.

Tokat’ta iş yerinde uğradığı saldırıda 15 bıçak darbesi ile ağır yaralanan ayakkabı tamircisi, yaklaşık 3 ay süren tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuştu.


Tokat’ta yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olayda iki çocuk babası İdris Sarı (46), iş yerinde Afgan uyruklu 7 çocuk babası Mohammed Shoaib Aryan’ın (53) bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Olayın ardından zanlı polis merkezine kaçarak teslim olurken, ağır yaralanan İdris Sarı tedavi altına alınmıştı. Bıçak saldırısında karnından, kalp bölgesi, kolundan ve elinden yaralanan Sarı, bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra yataklı servise çıkarıldı. Yaklaşık bir ay hastanede kalan Sarı, evde devam eden tedavi sürecinin ardından Sulu Sokak Çarşısındaki iş yerinde çalışmaya başladı.



’15 yerimden bıçakladı’



İş yerinde yaşadığı dehşet dolu anları anlatan Sarı, “İş yerine girdi elinde bıçak varmış. Ben o anda dışarı yöneldiğimde beni bıçaklamaya başladı. 15 yerimden bıçakladı. Öyle bir seri bıçakla saldırdı ki eline bile yetişemedim. Ben bağırınca komşu esnaflar yetişti, o da kaçarak yakındaki karakola gitmiş. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Ambulansla hastaneye kaldırmışlar. Bir hafta 10 gün yoğun bakımda kalmışım. Yaklaşık bir ay hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. Şimdi ham dolsun iyiyim” dedi.



Saldırganın şizofren hastası olduğu ortaya çıktı


Bıçaklı saldırı da bağırsaklarından, kalbinden yaralandığını ifade den Sarı, “Vücudumda bıçak yaralarının izleri duruyor. Aramızda bir sorun yoktu. İş yerinin arka tarafındaki evde oturuyordu. Çocuklarını tanıyordum, komşumuzdu. Hastalandı, hastaneye götürdüm. Neden saldırdı anlayamadım. Düşmanlığımız yoktu. Şizofren hastalığı varmış. Buradan Kayseri’ye gönderdiler, tedavi görüp görmediğini bilemiyorum” diye konuştu.



Vali Yazıcıoğlu, döneminde kursa katıldı, ayakkabı tamircisi oldu



Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Tokat’ta görev yaptığı yıllarda açılan kursa katılarak ayakkabı tamirciliğine başladığını ve ailesinin geçimini bu işten sağladığını belirten Sarı, “Aileme geri döndüm, çok mutluyum. Rabbime şükürler olsun. İki kızım bir ailem var, bana bakıyorlar. Ayakkabı tamirciliği ile geçimimizi sağlıyoruz. Buna şükürler olsun, Rabbim canımızı bağışladı.” İfadelerini kullandı.



Öte yandan şizofren hastası olduğu öğrenilen yabancı uyruklu şahsın bir süre Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördükten sonra kentte tepkiler üzerine ailesi ile birlikte Kayseri’ye gönderildiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.