ASAYİŞ - 10 Ocak 2019 Perşembe 19:05

Buzlanan yolda 2 tır çarpıştı

A
A
A
Buzlanan yolda 2 tır çarpıştı

Tokat-Sivas karayolunda buzlanma nedeniyle 2 Tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazayı araç sürücüleri hafif yaralı olarak atlattı.

Tokat-Sivas karayolunda buzlanma nedeniyle 2 Tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazayı araç sürücüleri hafif yaralı olarak atlattı.


Edinilen bilgiye göre; Sivas’tan Tokat’a seyir halinde olan Sedat Ö.l (23) idaresindeki 34 ASV 98 plakalı tır, buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yöne geçerek Gaziantep’e buğday taşıyan Murat Ç. (39) idaresindeki 60 VD 009 tır ile çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile tırlardan birinin kupası koparak yaklaşık 20 metre uzağa savrulurken, buğday yüklü tır şarampole devrildi. Kaza yapan tırın arkasında seyir halinde olan bir minibüs de yoldan çıkarak kara saplandı. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan iki sürücü 112 sağlık ekipleri tarafından Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. Kazada yolun Tokat istikameti ulaşıma kapanırken, trafik ekipleri ulaşımı diğer şeritten karşılıklı olarak sağladı. Bölge trafik ekipleri buzlanan yolda Karayolları ekiplerinin çalışma yapması için irtibat kurmaya çalıştı. Ekipler bir süre karayollarının bölgede çalışma yapmasını bekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kemik erimesi, çocuklukta ortaya çıkıyor Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Cantürk, Türkiye’de 50 yaş üzerindeki her 4 kişiden birinde görülen kemik erimesinin, çocuklukta ortaya çıktığını ve önlenebileceğini ifade etti. Prof. Dr. Cantürk, “Günümüzde artık kemik erimesinin çocuklukta ortaya çıkan çocuk hastalığı olduğu ancak erişkin yaşta kendini belli ettiği, erişkin yaşta klinik olarak görüldüğü anlaşılmış durumda. Biz bu hastalığı önleyebiliriz” dedi. Kemik kütlesi, 30 yaşına kadar artabilir 45. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi’nde konuşan Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Cantürk, “Osteoporoz (Kemik Erimesi) Risk Faktörleri” başlıklı sunum yaptı. Prof. Dr. Cantürk, yapılan yeni araştırmalar üzerine kemik yapımın 30 yaşına kadar sürdüğünü açıklayarak, şöyle konuştu: “Kemik yapımı aslında vücutta doğumdan itibaren ergenliğe kadar sürekli artış göstermektedir. Eskiden ergenliğe kadar diye bilirdik, artık günümüzde yapılan araştırmalarda 30 yaşına kadar kemik yapımının, kemik kütlesinin arttığı tespit edilmiş durumda. 30 yaşına kadar eğer yeterli, dengeli, kalsiyumdan zengin beslenme sağlanır, kanda D vitamini düzeyi normal aralıklarda tutulur, egzersiz yapılırsa o zaman kemik kazanımı giderek daha güçlü olur. Kemik kütlesinin asıl olarak belirleyicisi genetiktir ama yaklaşık yüzde 25 oranında sağlıklı beslenip, elimizden geldiğince artırabiliriz. Biz buna doruk kemik kitlesi deriz, bu kazanım 30 yaşına kadar ne kadar iyi olursa; zaman içinde menopozun devreye girmesi yani adetten kesilmeyle artan kemik erimesine karşı ya da yaşlanmayla ortaya çıkan kemik erimesine karşı kemik daha güçlü olur ve kemik erimesi görülme oranı azalır”. Prof. Dr. Zeynep Cantürk, kemik erimesinin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Çocuk yaşta yapılabilecek kemik taramasıyla önlem alınabileceğini kaydeden Cantürk, şöyle konuştu: “Günümüzde artık kemik erimesinin çocuklukta ortaya çıkan çocuk hastalığı olduğu ancak erişkin yaşta kendini belli ettiği, erişkin yaşta klinik olarak görüldüğü anlaşılmış durumda. Biz bu hastalığı önleyebiliriz, 50’li yaşlardan itibaren önce kamburlaşma giderek küçülme sonra tekerlekli sandalyeye maruz kalma gibi durumlar aslında önlenebilir. Bunun için de riskli kişilerin, çocukluktan itibaren sağlıklı beslenmeyi benimsemesi, uygun kontrollerle kemik erimesinin taranması, sonra uygun zamanda zaman geçirmeden tedavi edilmesiyle bu kötü gidiş önlenebilir.”