GENEL - 22 Mart 2019 Cuma 15:48

Başkan Eroğlu: "Bizler esnaf buluşmalarımızı sadece seçimden seçime yapmıyoruz”

A
A
A
Başkan Eroğlu: "Bizler esnaf buluşmalarımızı sadece seçimden seçime yapmıyoruz”

Tokat Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayı Av.

Tokat Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayı Av. Eyüp Eroğlu, “Bizler esnaf buluşmalarımızı sadece seçimden seçime yapmıyoruz” dedi.


Tokat’ta esnaflarla bir araya gelen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 5 yıllık belediye döneminde yapılan çalışmalardan ve önümüzdeki dönem için hazırladığı 71 projeden bahsetti. Başkan Eroğlu, esnaf ve vatandaşlarla seçim öncesinde de haftada iki gün düzenledikleri programlarla buluştuklarını hatırlatarak, “Bizler esnaf buluşmalarımızı sadece seçimden seçime yapmıyoruz. Her daim esnaflarımızla haftanın bir iki günü esnaflarımızla mutlaka buluştuk. Ev toplantılarımız ile hanım kardeşlerimizle her daim buluştuk. Hep içinizde kalmaya azami gayret ettik. Eserler oluşturmaya, şehri büyütmeye gayret ettik. Bizden önceki dönemlerde bu şehre hizmet eden tüm herkesten Allah razı olsun. Bu bir bayrak yarışıdır. Önceki dönemde 61 tane proje sözü verdik ve hamdolsun bugün sözümüzü tuttuk, 91 projeyi Tokat’ımıza kazandırdık” dedi.


Projelere harcanan rakam 360 Milyon TL


Başkan Eroğlu, devam eden ve yapacakları projelere değinerek, “Hz. Ali’nin dediği gibi söz namustur, söz senettir. Söz insanın ağzından çıkmamışken senin esirindir ama söz ağızdan çıktıktan sonra sen onun esiri olursun. Şuana kadar projelerimize harcadığımız tutar 360 Milyon’dur. Şehrimizin büyüdüğünü gösteren rakamlarla her fırsatta sizlerle paylaşıyoruz. Birlikte başardık, birlikte başarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


AK Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tokat ziyaretine değinerek, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Tokat’ta idi. Sayın Devlet Bahçeli dahi Tokat’ta yapılan çalışmaları övdü, Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsetti. Seçime sayılı günler kala bunu anlatmalıyız. Bizim derdimiz Tokat. Tokat’ta Türkiye rekoru kırmak istiyoruz. Daha fazla yatırım almak için oy oranımızı artırmak istiyoruz” diye konuştu.


Programa Başkan Eroğlu’nun yanı sıra Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Ak Parti Tokat Merkez İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Ak Parti Tokat Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aktürk ve teşkilat mensupları ile esnaflar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in mart ayındaki not artışının ardından bir kredi notu artışı da Standard & Poor’s’tan geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ise "pozitif" olarak korudu. S&P Global raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, beklentiler doğrultusunda yapılan kredi notu artışının kararlılıkla uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğuna vurgu yaptı. Dr. Erkan Kork, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetimi büyük bir emek veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nasıl bir özveri gösterdiğine iş dünyası olarak şahitlik ediyoruz. Yapılan kredi notu artışları Türkiye’nin potansiyelinin çok altında olsa da yabancı ilgisinin arttığı bu dönemde önem arz ediyor. Enflasyonla mücadele ederken, büyümeyi de başarabilen bir ekonomi var. Daha fazla sermaye girişi için gerekli rasyonel zemine sahip bir Türkiye var. Bu not artışları yılın ikinci yarısından itibaren bambaşka bir tabloyla karşılaşacağımızın işaret fişekleridir. Enflasyonun gerilemesiyle özellikle sonbaharın Türkiye için not artışlarının olduğu bir mevsim olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. ”Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi artarak devam edecek" Kararın hem portföy hem de uluslararası doğrudan yatırımları olumlu etkileyeceğini belirten Dr. Erkan Kork, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi yönetiminin rasyonel adımları, öngörülebilir politikalar ve enflasyonun düşeceğine ilişkin beklentiler yabancı yatırımcı tarafından satın alındı. Yapılan not artışlarının yanı sıra Türkiye’nin, Dünya Bankası gibi dev kuruluşlarla yürüttüğü milyar dolarlık finansman anlaşmaları, haziran ayında gri listeden çıkılacak olması ve temel göstergelerde iyileşmenin devam etmesi ekonomiye olan güveni perçinleyecek. Türkiye, geçen yıl doğrudan yabancı yatırım projelerinde İspanya’yı geride bırakarak Almanya’nın ardından Avrupa’da 4’üncü sırada yer aldı. Ülkemizin önü açık ve daha gidecek çok yolumuz var. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam edeceğini düşünüyorum."