GENEL - 27 Mart 2019 Çarşamba 09:28

Tokat Sağlık Müdürlüğünden fidan dikme etkinliği

A
A
A
Tokat Sağlık Müdürlüğünden fidan dikme etkinliği

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kalbe Ekilen Tohum Projesi’ kapsamında 80 fidan toprakla buluşturuldu.

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kalbe Ekilen Tohum Projesi’ kapsamında 80 fidan toprakla buluşturuldu.


Tokat’ta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kalbe Ekilen Tohum’ projesi kapsamında evde sağlık hizmeti alan hastalarla birlikte fidan dikme etkinliği yapıldı. Orman İşletme Müdürlüğü’nün de verdiği katkılarla gerçekleşen etkinlik Organize Bölge Müdürlüğünde bulunan ağaçlandırma sahasında gerçekleşti. Tokat’ta evde sağlık hizmeti alan hastalar ile onların tedavilerinden sorumlu sağlık personellerinin katılımıyla gerçekleşen anlamlı etkinlikte 50 adet karaçam, 15 adet dut ve 15 adet ıhlamur olmak üzere toplamda 80 fidan toprakla buluştu.


İl Sağlık Müdürümüz Op Dr Hacı Ahmet Sümbül, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr Cihat Zülfüoğulları, Tokat Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Fatih Demir ile proje yürütücüleri Hatice Sazak Tutumlu ve Biyolog Mete Koyuncu’nun da katıldığı etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Sümbül; projenin sürekli hale getirileceğini ve bundan sonraki dönemde evde sağlık hizmeti alacak her hasta için bir fidan dikileceğini belirtti. Sümbül: “Bundan önceki dönemde de İl Sağlık Müdürlüğü adına Artova’da 4 bin adet badem, 4 bin adet akasya ve 2 bin adet ahlat olmak üzere toplam 10 bin fidan dikildi. Evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın sağlık çalışanlarımızla birlikte fidan dikmesi sırasında duygu dolu anlar yaşandığına şahit olduk. Hastalarımızın çoğu hayatları boyunca ilk kez fidan diktiklerini belirtti. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve hastalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.