YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 17:41

TURHAL`DA ELEKTRONİK SU SAYACI DÖNEMİ

A
A
A
TURHAL`DA ELEKTRONİK SU SAYACI DÖNEMİ

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, "Elektronik su sayaçlarıyla halkımız daha tasarruflu ve daha verimli su kullanacak" dedi.
Tokat’ın Turhal ilçesinde elektronik su sayaçlarına geçilmesiyle birlikte kaçak su kullanımının büyük oranda önüne geçilerek, su paralarının tahsilatı noktasında ise yaşanan sıkıntıların çözülmesi planlanıyor. Başkan Gözen, hayata geçirecekleri elektronik su sayaçları ile öncelikle artık su borcunu ödeyenle ödemeyenler arasındaki adaletsizlik ortadan kalkacağını kaydetti. Turhal’da 24 binden fazla su abonesinden yaklaşık 4 bininden tahsilat yapamadıklarını ifade eden Başkan Gözen, "Su paralarını ödemeyen hemşerilerimiz oysaki şunu bilmeli; ödemedikleri su parasında tüm hemşerilerimizin tabiri caizse tüyü bitmemiş yetimin bile hakkı var. İşte tüm bu haksızlık ve adaletsizlikleri önlemek adına yeni yılla beraber elektronik su sayacı sistemine geçiyoruz. Göreve geldiğimizden günden bu yana kaçak su kullanımıyla mücadelemizi aralıksız sürdük. Bin’in üstünde hiç su saati takılmadan kaçak su kullanımını tespit ettik, gerekli cezai işlemleri yaparak kaçak kullanımı sonlandırdık. Ama tüm önlemlere rağmen kaçak su kullanımının tam anlamıyla önüne geçilemediği için çağın gereği olan elektronik su saati uygulamasına geçtik. Bu sistemle abonelerimize daha tasarruflusu kullandıracağız" dedi.
Elektronik su sayacı sistemine geçilmiş olan yerler incelediğinde aylık su kullanım miktarlarında düşüş görüldüğünü ifade eden Başkan Gözen, "Elektronik su sayacına geçilmesiyle birlikte Turhal Belediyesi olarak birçok konuda tasarruf edeceğiz. Fatura düzenlenmeyeceği için belediyemize her ay maliyet getiren kırtasiye ve personel giderleri gibi giderler ortadan kalkacak, su saatlerini okuyan personellerimizi başka hizmet bölümlerinde çalıştırma şansına sahip olacağız. Turhal’ın dağlardan gelen cazibeli suyu olmadığı için ilçemizin su ihtiyacı çeşitli noktalarda bulunan kuyulardan elektrikli pompalarla çekilmek suretiyle sağlanıyor. Elektronik su sayaçlarının kullanımıyla beraber kaçakların önlenmesi ve tasarruflu su kullanımıyla su pompaları daha az çalışacak, daha az elektrik harcayacağız. Tabii ki bu tasarrufların hepsi vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönecek" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir