GENEL - 17 Şubat 2020 Pazartesi 13:33

Kalorifer dairesi, sanat atölyesi oldu

A
A
A
Kalorifer dairesi, sanat atölyesi oldu

Tokat Gazi Osman Paşa lisesinde kullanılmayan kalorifer dairesi sanat atölyesine, atıl durumdaki 3 odada müzeye dönüştürüldü.

Tokat Gazi Osman Paşa lisesinde kullanılmayan kalorifer dairesi sanat atölyesine, atıl durumdaki 3 odada müzeye dönüştürüldü.


Tokat’ın en eski tarihi lisesi olma özelliği taşıyan Gazi Osman Paşa lisesinin bodrum katında bulunan kalorifer dairesi doğalgaz sistemine geçilmesi nedeniyle boşaltıldı. Atıl durumdaki kalorifer dairesi yapılan tadilatla sanat atölyesine dönüştürüldü. Ayrıca okulun yapıldığı yıl olan 1936 yılında bina temel aşamasındayken sel nedeniyle toprakla dolmuş olan 3 oda da temizlenerek kapı ve pencere açılarak müzeye dönüştürüldü. Müzede ilk etapta birçoğu tarihi lisenin depolarda atıl halde bulunan malzemeler sergilendi. Daha sonra Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar çerçevesinde etnografya müzesi İl Eğitim Tarihi Müzesine dönüştürüldü. Bu kapsamda müzede il genelindeki tüm okullarda tarihi değeri olan eğitim materyalleri sergileniyor.


Okul Müdürü Ramazan Atlı, kömürlük olarak kullanılan alanın doğalgaza geçilmesinin ardından sanat atölyesine dönüştürüldüğünü kaydetti. Öğrencilerin rahatça sanat atölyesinde derslerini yaptıklarını ifade eden Atlı, ayrıca uzun yıllar hiç kullanılmayan 3 odanın da müzeye dönüştürüldüğünü belirterek, “Kalorifer dairesi ile birlikte kullanılmayan atıl durumdaki, yaklaşık 70 yıldır boş kalan yer yapılan çalışmalarla müzeye dönüştürüldü. Müzede geçmiş dönemlerde okulumuzda kullanılan ve tarihi özelliğe sahip materyaller sergileniyor. Ayrıca, geçmişten günümüze okulda görev yapmış bütün öğretmenlerin fotoğrafları yer alıyor” dedi.


Görsel Sanatlar öğretmeni Ali Er ise kömürlüğün bir sanat atölyesine dönüşmesinin ilginç olduğunu ifade ederek, ”Öğrencilerimiz burada istedikleri sanat etkinliklerini yapabiliyorlar. Sadece resim değil görsel alanda kısa filmden tutunda fotoğrafçılığa kadar birçok alanda burada çalışıyoruz. Öğrencilerimiz çok rahat bir şekilde burada resimlerini yapabiliyorlar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TAV Havalimanları’nın kurucu ortağı Sani Şener yönetimi bırakıyor TAV Havalimanları kurucu ortaklarından Mustafa Sani Şener, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini 1 Mayıs 2024 itibariyle bırakıyor. Şener, iş yaşamına TAV İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam edecek. Mustafa Sani Şener, kurucu ortağı olduğu ve 25 yıl boyunca İcra Kurulu Başkanı, son iki yılda da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak yer aldığı TAV Havalimanları’ndaki görevini bırakıyor. TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sani Şener, “1997 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı yap-işlet-devret projesiyle ile başlayan ve geride kalan 27 yılda küresel bir marka haline gelen TAV Havalimanları, bugün dünyanın önde gelen havalimanı işletmecilerinden birisi. TAV Havalimanları’nda 25 yıl boyunca görev yaptığım İcra Kurulu Başkanlığı makamını bıraktıktan sonraki iki yıl geçiş dönemini de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak tamamladım. Bundan sonraki süreçte, TAV Havalimanları’ndaki yönetim ekibinin bilgisi, tecrübesi ve çalışkanlıklarıyla şirketin çok daha iyi yerlere geleceğine inancım sonsuzdur. Türkiye’de ve dünyada pek çok ilklere imza atmış havacılık sektörüne ait öncü bir şirket olmanın gururunu her zaman yaşadık ve bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz. 1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile TAV Havalimanları yönetimindeki görevimi bırakırken, firmanın ortağı olarak kalmaya devam edeceğim. Bundan sonraki iş hayatıma 2006 yılında TAV Havalimanları bünyesinden ayırdığımız TAV İnşaat şirketinde devam edeceğim” dedi.
Ankara Bakan Göktaş, Hande Fırat’ın Devriamber sergisini ziyaret etti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hande Fırat’ın Devriamber Sergisini ziyaret etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sunucu ve gazeteci Hande Fırat’ın uzun süreli çalışmalarını içeren Devriamber sergisini ziyaret etti. İkinci Mecliste sergilenen Devriamber Sergisi’ni ziyaret eden Göktaş serginin kız çocukları ve kadınlar için büyük önem taşıdığını söyledi. “Buranın da hikayesi aslında çok ilginç, çok derin” Hande Fırat’a sergi için teşekkür eden Bakan Göktaş, “Bugün ekranlardan tanıdığımız ve başarılı gazetecilik hayatıyla tanıdığımız Hande Fırat’ın aslında bir diğer yönü olan sanatçılığıyla ilgili çok güzel bir sergiye geldik. Devriamber Sergisi Hande Fırat’ın kendi yaşam hikayesini aktardığı ama aynı zamanda pek çok kız çocuğuna da ilham olabilecek bir sergi burası. Aile bağları köklü bağlar bunları da ele alan bir sergi. Aynı zamanda ebeveyn kaybı yaşamış kız çocuklarının ve kadınların kendi hikayesini ele alıyor. Bu tabi ki hande hanımın hayatının bir parçası. Bazen sanat sergisi ziyaret ettiğinizde bazı sanat eserlerinde insanların hikayesi vardır. Buranın da hikayesi aslında çok ilginç, çok derin. Aynı zamanda çok etkileyici ve belirleyici. Burada ebeveyn kaybı yaşamış kız çocukları ve kadınların çınarlarını kaybedip kendileri de bir çınar olan kadınları ve çocukları anlatıyor. Burada çok güçlü mesajlar var biz de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kız çocuklarımızın hayatın her alanında aktifleşmesi ve rol alması için çok önemli çalışmalara el atıyoruz. Bu minvalde de aslında bu sergi bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.