KÜLTÜR SANAT - 05 Ekim 2020 Pazartesi 15:25

Azerbaycan ve Türkiye dayanışması maskelere de yansıdı

A
A
A
Azerbaycan ve Türkiye dayanışması maskelere de yansıdı

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Azerbaycan’a destek vermek için özel maske üretildi.

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Azerbaycan’a destek vermek için özel maske üretildi.


Ermenistan’ın saldırdığı Azerbaycan’a destek vermek amacıyla Türkiye’de esnaflar, vatandaşlar iş yeri ve evlerini bayraklarla donatıyor. Bu anlamda korona virüs salgını kapsamında maske üretimi yapan Tokat Olgunlaşma Enstitüsünde sürece destek vermek için özel tasarım maskeler üretildi. Bir tarafında Türk Bayrağı diğer tarafında Azerbaycan bayrağı bulunan maskeler talep görmeye başladı. Azerbaycan ve Türk Bayrağı motifli maskeleri takan vatandaşlar moral desteği vermek istediklerini kaydetti.



"Kalbimizden geçenleri maskelere yansıtarak bizler de desteğimizi belirtmek istedik"


Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Filiz Vanlıoğlu, kalplerinden geçen duyguları maskelere yansıttıklarını ifade ederek, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin, bu zor günlerinde bizler de yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz. İki devlet tek millet olduğumuzu her zaman vurguluyoruz. Ürettiğimiz maskelerimizde her zaman kendi gönlümüzden geçen duygularımızı yansıttık. Bu süreçte kalbimiz, yüreğimiz kardeşimiz Azerbaycan’ın yanındayken bu duyguyu dışa vurmadan içimiz rahat etmezdi. Kalbimizden geçenleri maskelere yansıtarak bizler de desteğimizi belirtmek istedik” dedi.


Vanlıoğlu, tek tek boyanarak az sayıda üretimi yapılan maskeleri kalıp çıkartmak suretiyle seri üretime geçerek talep doğrultusunda çoğaltacaklarını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.