EĞİTİM - 26 Ekim 2020 Pazartesi 16:49

Tokat’ta, “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi hayata geçti

A
A
A
Tokat’ta, “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi hayata geçti

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi Tokat’ta hayata geçirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi Tokat’ta hayata geçirildi.


26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen toplantıya protokolün yanı sıra anneler katıldı. Narkotik polisi tarafından yapılan sunumda uyuşturucu bağımlısı bireylerin annelerinin yüzde 90 oranında ev hanımı olduklarının tespit edildiği kaydedildi. Bu anlamda hayat geçirilen proje kapsamında annelere eğitim seminerleri verilerek çocuklarda, gençlerde uyuşturucu kullanımının henüz başlamadan önüne geçmek ve bağımlılık boyutuna ulaşmaması hedefleniyor.


Programda konuşma yapan Tokat Valisi Ozan Balcı, projenin önemine dikkat çekti. Vali Balcı, uyuşturucu ile mücadelenin anne üzerinden rehber öğretmenler aracılığı ile yürütüleceğini ifade ederek, “Çocuklar bizim her şeyimiz geleceğimiz. Annelerin, babaların biricikleri ama ülkemizin geleceği onlar. Bugün itibariyle “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi Tokat’ta başlattık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber emniyetimiz, jandarmamız plan program yapacak, yıl boyunca bu işi detaylandırarak uygulayacaklar” dedi.



"Bir kişiye dahi bulaşmaması lazım"


Uyuşturucunun bir kişiye dahi bulaşmaması gerektiğini belirten Vali Balcı, “Pandemi ile mücadele de söyledim sayı ha bir olmuş ha bin olmuş. Uyuşturucu mücadelesinde de ha bir, ha bin. Sayı önemli değil. Bir kişiye dahi bulaşmaması lazım. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, sahadayız alandayız. Emniyet, jandarma, devlet olarak bu iş takip ediliyor, kontrol altında. Diğer boyutları ile ilgili de çocuklarımızın, ailelerimizin bilgilendirilmesine büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.