GENEL - 30 Mart 2021 Salı 15:20

Tokatlı kebapçı 4,5 ayın ardından iş yerini dualarla açtı

A
A
A
Tokatlı kebapçı 4,5 ayın ardından iş yerini dualarla açtı

Tokat’ta pandemi nedeniyle 4,5 aydır kapalı olan lokanta dualarla açıldı.

Tokat’ta pandemi nedeniyle 4,5 aydır kapalı olan lokanta dualarla açıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, lokanta ve kafe gibi işletmelerin renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ile açılacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Tokat’ta yaklaşık 4,5 aydır kapalı olan lokanta, kafe ve kıraathaneler güne iş başı yaparak başladı. Kentte faaliyet gösteren bir lokanta işletmecisi, dualarla iş yerinin kapılarını açtı. Şeyh-i Şirvani Cami İmam Hatibi Semih Öğrünç tarafından yapılan duaya iş yeri çalışanları sosyal mesafeye dikkat ederek katıldı.


Lokanta işletmecisi Mücahit Yılmaz, 4,5 ayın ardından iş yerlerini yeniden açabilmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız dün bize müjdeyi verdi. 4,5 ay gibi süredir pandemiden dolayı kapalıydık. Bugün vira bismillah dedik. İnsanlarda ciddi bir şekilde özlem olmuştu restorana. Misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Tokat kebabı zamanı gelmişti, müşterilerimiz de kebabın tadına bakmaya başladı” dedi


Uzun bir aradan sonra lokantada yemek yemeye gelen vatandaşlar, özledikleri Tokat kebabını tatma imkanı buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kadına şiddet: Ağlayan kadını sürükleye sürükleye araca götürdü Aksaray’da araçtan inip kaçmak isteyen eski karısını refüjde yakalayan şahıs ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını sürükleye sürükleye zorla arabaya bindirmeye çalıştı.Olay akşam saatlerinde Hacılar Harmanı Mahallesi Toptancılar sitesi yakınlarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eski eşi olduğu öğrenilen D.E. (42) isimli kadın ile görüşmek için buluşan Ö.F.B. (45) bir süre konuştuktan sonra kadın araçtan inmek istedi. Kadını araçtan indirmediği iddia edilen eski koca Ö.F.B. aracın kapılarını kilitleyip hareket ederek kadının inmesine engel oldu. Bir süre sonra kırmızı ışıkta duran araçtan inmeyi başaran kadın kaçmak isterken eski kocası tarafından refüjde yakalandı. Darp etmeye çalıştığı kadını kollarından tutarak zorla durdurmaya çalışan Ö.F.B., ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını yine zorla araca götürmeye çalıştı. Kadın direndikçe sokak artasında kadını zorla götürmeye çalışan eski koca, bunla da yetinmeyip kadının giysilerinin açılmasına bile aldırış etmeden kadını zorla sürükleye sürükleye 68 ES 022 plakalı araca doğru götürdü. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler burada kesilirken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şahsı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıs ve koruma altına alınan kadın ifadeleri alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.