YEREL HABERLER - 14 Mart 2014 Cuma 17:23

“tokat’ın Yetiştirdiği İlim Ve Fikir Önderleri” Paneli

A
A
A
“tokat’ın Yetiştirdiği İlim Ve Fikir Önderleri” Paneli

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Tokat’ın Yetiştirdiği İlim ve Fikir Önderleri” panelinde Şeyhülislam Molla Hüsrev konuşuldu.
26 Haziran Atatürk Kültür Saray’ında düzenlenen panel öncesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Anas Al Jaad tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Panel öncesi konuşma yapan GOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, “Bir şehrin ilim ve fikir önderleri o şehrin inşası ve ihyasını yapmakla kalmaz tarih boyunca o şehrin manevi bekçiliğini de yaparlar. Bizler de bu abide şahsiyetleri anarak minnet borcumuzu ödemeye çalışıyoruz” dedi.
“Tokat’ın Yetiştirdiği ilim ve Fikir Önderlerinden Şeyhülislam Molla Hüsrev” konulu panelin oturum başkanı İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, Şeyhülislam Molla Hüsrev hakkında bilgiler paylaştı.
Panele konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Koca, Molla Hüsrev’in hayatı, ilmi kişiliği ve eserlerine dair bilgiler verdi.
Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Toksarı, Molla Hüsrev’in eserlerinde sünnet-i seniyyeye yaklaşımı, hadislere referansını ve Peygamber tasavvurunu ele aldı.
Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Hasan Özer ise konuşmasında Molla Hüsrev’in fıkhi kişiliğini ve fıkıh usulüne yönelik katkılarını değerlendirdi.
Panel sonunda Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, panelistlere teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir