ÇEVRE - 23 Haziran 2025 Pazartesi 15:59

Başkan Yazıcıoğlu: "Söz verdik, yapıyoruz"

A
A
A
Başkan Yazıcıoğlu: "Söz verdik, yapıyoruz"

Tokat Belediyesi, Güneşli Mahallesi’ni şehir merkezine bağlayacak köprü ve yol projesiyle kent içi trafiği rahatlatmayı hedefliyor.



Tokat Belediyesi, şehir içi ulaşımda önemli bir rahatlama sağlayacak yeni köprü projesinin inşaatına başladı. Güneşli Mahallesi’ni, Barbaros Caddesi üzerinden Vali Zekai Gümüşdiş Bulvarı’na ve çevre yoluna bağlayacak olan 25 metre genişliğindeki çift yönlü köprü, hayata geçiriliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte hem mahalle trafiği rahatlayacak hem de ağır vasıtaların geçişi kolaylaşacak.


Barbaros Caddesi şehrin yeni ulaşım aksı olacak


Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, köprü ve cadde çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tokat’ımızın en geniş caddesi olacak Barbaros Caddesi üzerindeki çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor. 3 kilometre uzunluğunda ve 22 metre genişliğindeki bu cadde, doğu ile batı arasında güçlü bir ulaşım köprüsü olacak. Güneşli Mahallemizi doğrudan şehir merkezine bağlayacak bu yol ile kent içi ulaşımı çok daha konforlu hale getireceğiz" dedi.



Sebze hali ve OSB’ye ağır vasıta kolaylığı


Yapımı devam eden köprü, özellikle sebze ve meyve hali ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönünden gelen ağır vasıtaların çevre yoluna erişimini kolaylaştıracak. Başkan Yazıcıoğlu, "Sebze ve meyve halinin arkasından geçen yol ile hem ana yol hem de çevre yoluna doğrudan bağlantı sağlanacak. Ağır vasıtaların şehir merkezine girmeden ulaşımını mümkün kılacak bu düzenleme, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak" diye konuştu.



Seçim vaatleri hayata geçiyor


Yazıcıoğlu, seçim döneminde verdikleri sözleri yerine getirdiklerini vurgulayarak, "Dimes Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltmak için söz verdiğimiz gibi, bu bölgedeki düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Barbaros Caddesi’ni altyapıdan üstyapıya baştan sona yeniliyor, bağlantı köprüsüyle birlikte bölge ulaşımını dönüştürüyoruz. Üretken belediyecilik anlayışıyla Tokat’ın dört bir yanında çalışmaya devam ediyoruz" dedi.


Şehir estetiği, altyapı, sosyal hizmetler ve ulaşım gibi birçok alanda sürdürülen projelerle Tokat’ın geleceğine yatırım yaptıklarını belirten Yazıcıoğlu, yeni yol ve köprü projesinin bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti.



Başkan Yazıcıoğlu: "Söz verdik, yapıyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şahıs yakalandı Diyarbakır’da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şahıs yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, suçların önlenmesi ve adli makamlarca haklarında yakalama emri bulunan "asayiş ve diğer suçlardan aranan" şahısların yakalanmasına yönelik Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) koordinesinde ilçe jandarma komutanlıkları ile operasyon gerçekleştirildi. İcra edilen operasyonlar neticesinde aralarında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan aranan ve hakkında 62 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.C.Y. isimli şahıs Bağlar ilçesinde, "birden fazla kişi tarafından gece vakti silahla yağma" suçundan aranan ve hakkında 41 yıl 9 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.K. isimli şahıs Sur ilçesinde, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ihraç etme" suçundan aranan ve hakkında 22 yıl, 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan R.Ş. isimli şahıs Kayapınar ilçesinde, "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma" suçundan aranan ve hakkında 20 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.K. isimli şahıs Çınar ilçesinde, "silahla yağma, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından aranan ve hakkında 32 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.D. isimli şahıs Hazro ilçesinde, "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma" suçundan aranan ve hakkında 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.A. isimli şahıs Kayapınar ilçesinde yakalandı. Yakalanan E.C.Y., Y.K., R.Ş., A.K., M.D. ve A.A. isimli şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Diyarbakır Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Antalya Dönmezler İnşaat, Antalya’daki Voila Kanyon Projesinin tanıtımı için dizi oyuncusu Taner Ayyıldız ile iş birliği yaptı Dönmezler İnşat, Antalya’da hayata geçirilen Voila Kanyon isimli villa projesinin tanıtım sürecinde oyuncu Taner Ayyıldız ile iş birliği gerçekleştirdi. Sinema ve televizyon projeleriyle tanınan Taner Ayyıldız, Voila Kanyon’un iletişim çalışmalarında projeyi temsil eden isimlerden biri olacak. İşbirliği hakkında bilgi veren şirket yöneticisi Orhan Şengöz, "Yılların verdiği tecrübe ve güvenle sektörde güçlü bir yer edinmiş bir inşaat firmasıyız. Kaliteli, estetik ve dayanıklı yapılar inşa etme vizyonumuzla, modern yaşam alanları ve prestijli projelere imza atıyoruz. Konut, ticari yapılar, altyapı projeleri ve özel tasarım inşaatlarımıza devam ediyoruz. Antalya’daki Voila Kanyon isimli villa projemizde mimari tasarım, çevreyle uyum ve yaşam konforu öncelikli unsurlar arasında yer alıyor. Voila Kanyon, mimari yaklaşımı ve bulunduğu çevreyle uyumlu yapısıyla geliştirdiğimiz bir projedir. Dönmezler İnşaat olarak tanıtım sürecinde Taner Ayyıldız ile yapılan bu iş birliği, projenin temel özelliklerini kamuoyuna doğru bir dille aktarmayı amaçlamakta. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. Son olarak Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinde Satılmış Ağa’yı canlandırmakta olan oyuncu Taner Ayyıldız, dizide Sultan Mehmet’in fetih planlarında kritik bir rol üstlenen Satılmış Ağa karakteri ile dikkatleri üzerine topladı.