ASAYİŞ - 16 Ekim 2024 Çarşamba 17:29

Tokat’ta pazar yerleri denetlendi

A
A
A
Tokat’ta pazar yerleri denetlendi

Tokat’ta zabıta ekipleri pazar yerlerinde gramaj şüphesine karşı denetim gerçekleştirdi.


Tokat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce Çarşamba Pazarı bölgesinde “Tartıda Kontrol” dönemi başladı. Satın aldığı sebze ve meyvenin gramajından şüphelenenler, tartıda poşetlerinin ağırlığını kontrol edip, alışverişine devam edebilecek.



“Şüphe duydukları ürünleri tartabilecekler”


Kentteki uygulamayla pazarcı esnafı ile müşteri arasındaki güvenin tazelenmesini amaçladıklarını söyleyen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Zabıta ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam ediyor. Bir yandan Tokat’ımızda faaliyet gösteren fırınlar, marketler, üretim alanları, berber ve kuaförler denetlenirken bir yandan da halkımızın en çok kullanım alanlarının başında gelen pazar yerlerinde denetimlerini sürdürüyor. Hemşehrilerimizin gramaj şüphesine karşı pazar yerlerimizde ‘Tartıda kontrol’ dönemini başlattık. Zabıta ekiplerimizin kontrolünde vatandaşlarımız şüphe duydukları ve satın aldıkları ürünleri tartabilecekler. Gramaj şüphesi olan ürünleri zabıtaya şikâyette bulunabilecekler. Tokat’ımızda vatandaşımızın sağlığı ve güvenliği için her türlü değişime devam edeceğiz” dedi.



Tokat’ta pazar yerleri denetlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Uraloğlu: "Hürmüz Boğazı’nda 15 tane Türk sahipli gemi var" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmelere ilişkin, "Hürmüz Boğazı’nda 15 tane Türk sahipli gemi var. Personellerle irtibat halindeyiz" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Grup Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Hürmüz Boğazı’nın kapatılması ve bölgede yaşanan sıcak çatışmalara ilişkin durumları değerlendirdiklerini belirtti. Hürmüz Boğazı’nda 15 adet Türk gemisinin beklediğini ve personelle irtibat halinde olduklarını ifade eden Uraloğlu, gemilere herhangi bir saldırı olmadığını ve personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu sözlerine ekledi. "Hava trafiğinde ciddi risk var" Bölgede yaşanan çatışmalar sebebiyle birçok ülkenin hava sahasını kapattıklarını ve bu riskin yönetilmesinin gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, "Hava trafiğinde ciddi risk var. O riskin yönetilmesi lazım. Özellikle Suriye’de, Irak’ta, İran’da ve İsrail’de hava sahası zaten kapalı. Diğer ülkelerde de yer yer kapanıyor. Bütün gayretimiz Umman’dan ve Suudi Arabistan’dan bölge ülkelere kara yolu ile gidip, Türk ve yabancı vatandaşları İstanbul’a, İstanbul üzerinden de diğer ülkelere gitmeleri noktasıdır. İlave seferler konusunda ilgili ülkelerle anlaştık. Seferler devam ediyor. Aksama yok. Diğer taraftan kara yolu noktasında da bir sıkıntı yok. Oradan da geçişler devam ediyor. İran’da kalan Pegasus ve Türk Hava Yolları’nın uçakları var. İki tane uçağı getirdik. Bir problem yok. Savaşın seyrine göre uçakların alınması söz konusu olacak. Hürmüz Boğazı’nda 15 tane Türk sahipli gemi var. Personellerle irtibat halindeyiz. İhtiyaçlarının giderilmesi konusunda bir sıkıntı yok. Hürmüz Boğazı rahatlarsa onları da oradan çıkarmış olacağız. Şu an için herhangi bir saldırı yok" diye konuştu.
Ankara Bakan Gürlek: (İBB davasına ilişkin) "Davanın canlı yayınlanması için kanun değişikliği gerekiyor" İBB davasının canlı yayınlanmasına ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Canlı yayınlanması için kanun değişikliği gerekiyor. Şu an mevzuatımızda canlı yayınlanmasına imkan yok ama kanun değişirse canlı yayınlanabilir" AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi mecliste gazetecilerle bir araya gelerek sorularını yanıtlayan Bakan Gürlek, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin üçüncü kez İBB davasının canlı yayınlanması çağrısı ile ilgili açıklamada bulundu. Gürlek, davanın canlı yayınlanması için kanun değişikliği gerektiğini ifade etti. "Davanın canlı yayınlanması için kanun değişikliği gerekiyor" MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin üçüncü kez İBB davasının canlı yayınlanması çağrısına ilişkin konuşan Gürlek, "Canlı yayınlanması için kanun değişikliği gerekiyor. Şu an mevzuatımızda canlı yayınlanmasına imkan yok ama kanun değişirse canlı yayınlanabilir. Zaten şu an yargılama süreci devam ediyor biliyorsunuz. Mahkeme salonları siyaset arenası değildir. Burada siyasi şov yapılamaz. Mahkeme salonlarında yalnızca yargılama yapılır. Burada şahısların statü ve görevleri önemli değildir. Herkes sanık statündedir. Mahkeme salonlarında hakim, savcı hitap ederken sanık Ali, sanık Mehmet, sanık Ekrem diye hitap eder. Belediye Başkanım, sayın müdürüm diye hitap etmez. Anayasamızın 138. maddesine göre mahkemeler Türk milleti adına yargılama yapar. Yargılama sürecinde kimse mahkemelere telkin, talimat, emir veremez. Bunun altını çizmek gerekiyor. Usule göre her sanığın ne zaman savunma yapacağı mahkeme heyeti tarafından belirlenmiştir. Sanık Ekrem İmamoğlu’da mahkeme tarafından belirlenen günde savunmasını yapacaktır. Onun haricinde avukatlar söz alabilirler. Tartışmalarla ilgili önce taraflara söz verebilirler. Ama burada kesinlikle selamlama konuşması yapmak, gelenlere hoş geldin demek bu değildir. Bu yakışmaz. Bizim yargımıza da yakışmaz. Mahkemenin düzenine yakışmaz. Mahkemenin düzenine karar verme yetkisi heyet başkanı, mahkeme başkanına aittir. Hiçbir mahkeme bundan da etkilenmez. Söylemlerden de etkilenmez, siyasi muhabbetlerden de etkilemez. Mahkeme dosyadaki delillere göre vicdanı kanat verip karar verir" ifadelerini kullandı.