ÇEVRE - 13 Temmuz 2024 Cumartesi 14:24

Yeşilin maviyle buluştuğu Tufantepe, doğa severleri mest ediyor

A
A
A
Yeşilin maviyle buluştuğu Tufantepe, doğa severleri mest ediyor

Tokat’ın Almus ilçesinde bulunan Tufan Tepe Mevki, Almus barajı gölü manzarası ve yemyeşil doğası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


Tokat’ta 1984-1989 yıllarında görev yapan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu tarafından turizme kazandırılan Tufantepe, doğal güzellikleri, eşsiz yürüyüş yolları ve 2017 yılında yeniden restore edilen öğretmenevinde konaklama imkanı ile doğanın tadını çıkartmak isteyenlerin vazgeçilmez uğrak noktası oluyor. Ahşap platformlar üzerinden yapılan yürüyüşlerle doğa ile iç içe olmanın keyfini çıkaran vatandaşlar özellikle hafta sonu tatillerini burada değerlendiriyor. Doğanın tüm güzelliklerine tanıklık eden Tufantepe, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlere de ev sahipliği yapıyor.


Almus Kaymakamı Emre Çömen, vatandaşları Tufantepe’nin tüm güzelliklerini yerinde görmeleri, eşsiz göl manzarasıyla doğa ile iç içe zaman geçirebilmeleri için Almus’a davet etti. Kaymakam Çömen, yeşilin mavi ile buluştuğu bu eşsiz doğada, yalnızca manzaranın tadını çıkarmak için bile gelmeye değer olduğunu ifade etti.


"Doğa ile iç içer huzur bulacağınız bir ortam"


Arkadaşları ile birlikte hafta sonu tatilini fırsat bilen ve doğanın tadını çıkaran Dilşat Yeter, Tufantepe’de huzur bulduklarını kaydetti. Yeter, manzaranın keyfini çıkarmak isteyenleri de Tufantepe’ye davet ederek, "Bugün Tokat’ın Almus ilçesinde Tufantepe mevkiindeyiz. Doğa ile iç içe huzur bulabileceğiniz yemyeşil bir ortam. Sevdiklerinizle birlikte vakit geçirebileceğiniz bu nezih ortama herkesi bekliyoruz" dedi.


"Tufantepe’yi seçtik"


Ailesi ile birlikte Tufantepe’ye gelen Haktan Çeper ise, "Bugün ailemizle gelmek için Tufantepe’yi seçtik. Yeşilliğiyle ve barajıyla Almus’un en güzel yerlerinden birisi. Sizleri de bu güzel yere davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Yeşilin maviyle buluştuğu Tufantepe, doğa severleri mest ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi Belediyesi’nden engelsiz spor şöleni Osmangazi Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği "Engelsiz Atletizm Yarışması" ile özel bireyleri sporun birleştirici gücüyle buluşturdu. Engelli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif rol alabilmesi ve spora teşvik edilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen "Engelsiz Atletizm Yarışması", sporun engel tanımayan ruhunu bir kez daha ortaya koydu. Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) üyelerinin yanı sıra Bursa’nın farklı noktalarından katılan özel bireylerin yer aldığı organizasyon, renkli görüntülere sahne olurken, yoğun ilgi gören etkinlikte yarışmacılar hem kıyasıya mücadele etti, hem de unutulmaz bir gün yaşadı. Başarılı mücadeleleri madalyalarla ödüllendirildi Büyük heyecana sahne olan yarışmalarda toplam 46 engelli birey, üç farklı kategoride mücadele etti. Yarışmacılar; 60 metre koşu, gülle atma ve uzun atlama branşlarında performans sergileyerek izleyenlerden büyük alkış aldı. Etkinlik boyunca sporcuların yaşadığı heyecan ve mutluluk yüzlerine yansıdı. Özel bireylerin azmi ve mücadele ruhunun ön plana çıktığı etkinlik sonunda yarışmaya katılan tüm bireylere başarılarından dolayı madalya takdim edildi. Madalyalarını büyük sevinçle alan yarışmacılar, kendileri için hazırlanan organizasyondan dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti. "Engelsiz Atletizm Yarışması" hakkında bilgiler veren Osmangazi Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Dr. Sevcan Yaman, özel bireylerin yarışmalardan çok keyif alarak eğlendiklerinin altınızı çizerek, kendilerine bu imkanları sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.
Muğla Engelliler Haftası’nda erişilebilirlik vurgusu Muğla’nın Ortaca ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen kahvaltı etkinliğinde konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, erişilebilirlik uygulamalarının artırılması gerektiğini vurguladı. Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme Mahallesi’nde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında kahvaltı etkinliği düzenlendi. Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi tarafından organize edilen etkinliğe çevre ilçelerden çok sayıda engelli derneği temsilcisi katıldı. Etkinlikte konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, Engelliler Haftası’nın anlam ve önemine dikkat çekti. Özdemir, bu tür özel günlerin yalnızca kutlama ile sınırlı kalmaması gerektiğini ifade ederek, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir konuşmasında, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması nedeniyle bir kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdik. Böyle günleri kutlama yapıyorlar, ‘hepimiz engelli adayıyız’ diyorlar ama engelliliğe kimse aday olmaz. Engellilik böyle bir şey değil. Erişilebilirlik konusunda uygulamaların artırılması lazım. Bizlerin erişilebilir uygulamalara ulaşmamız lazım. Onun için bu günleri kutlamak yerine engelli dostu erişilebilir uygulamaların hayata geçirilmesi lazım" dedi.