SPOR - 21 Nisan 2015 Salı 17:57

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Şampiyon Takımı Bekliyor

A
A
A
Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Şampiyon Takımı Bekliyor

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Guatemala’da yapılan Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası’nda şampiyon olan takımı bekliyor.
Trabzon’un Erdoğdu Mahallesi’nde bulunan lisenin giriş kısmına Türkçe ve İngilizce pankart asıldı. "We Are The Champions Of The World" ve "Okulumuz sizinle gurur duyuyor" yazılı pankartlar asılırken, okul yönetimi de karşılama programı hazırlığı yapıyor. Yaş gruplarına göre sporcular iki farklı yerde ders görürken, küçük bir sınıf olan 11-G sınıfındaki tahtaya ise "Dünya Şampiyonu Erdoğdu Anadolu Lisesi’ne Hoş Geldiniz" yazısı yazıldı.
Okul Müdür Yardımcısı Ali Önder Cengizhan, takımın elde ettiği başarıdan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, anlatılması zor duygular yaşadıklarını söyledi.
Cengizhan, dünya şampiyonuna yakışır bir karışlama hazırlığı içinde olduklarını belirterek, "Trabzon olarak okul olarak şampiyon sporcularımıza yakışır bir şekilde güzel bir karşılama yapacağız. Bu yönde hazırlıklarını sürüyor. Bu konuda her kesimden destek alıyoruz" dedi.
CENGİNZHAN: "DÜNYALAR KADAR MUTLUYUZ"
Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi olarak dört yıllık bir çalışmanın ürününü aldıklarını belirten Cenginzhan, "Hocamız Adem Cebeci Sürmene’den okulumuza tayinle geldi. Kendisinin futbola olan ilgisini ve hedeflerini bizimle paylaştı. Okulumuz adına güzel bir takım kurmak istiyorum. Okulumuzun adını şahlandırmayı düşünüyorum. Hocamızın sayesinde bu ekibi kurduk. Öğrencilerimizle beraber 4 yıl önce başlattığımız bu çalışma 3 yıl öncesinde Trabzon 3. olarak verdi. Geçtiğimiz yıl Trabzon şampiyonu ve Türkiye ikincisi olduk. Finalde kaybetmenin acısını yaşadık. Bir taraftan da dünya şampiyonluğunun tohumlarını oradaki hırsla birlikte atmış olduk. Eksiklerimizi giderdik. Çocuklar bize söz vermişti ve bu sözlerini tutarlar. Dünyalar kadar mutluyuz. Herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Okul Müdür Yardımcısı Ali Önder Cengizhan, silahların gölgesinde bir şampiyona yapıldığını şeklindeki haberlerle ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Bu konuda onlarla zaman zaman görüştük. Onlar da bulundukları kamp ortamının, tatil köyünün çok iyi bir yerde olduğunu, onun dışına maçlara çıkarken polis ve özel harekat eşliğinde gittiklerini söylüyordu. Çalışma şartları ve bulundukları alanlarla ilgili fotoğrafları bizimle paylaştılar. Büyük bir sıkıntı oluşturmadı."
TFF’YE SİTEM
Cengizhan, dünya şampiyonu olduktan sonra birçok kesimden tebrik aldıklarını belirterek, "İlimizdeki kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Ulusal düzeyde pek yankılanamadı. Türkiye Futbol Federasyonu sadeci kendi sitesinden küçük bir haberle geçti. Bunu öncesinde bir arama veya telgraf gibi bir şey olmadı. Son maçımız canlı verilebilirdi. Bunlar olmadı. İnternetten kesik kesik izlemek zorunda kaldık. TFF biraz daha girişimci ve ilgili olabilirdi. Umarım TFF yetkilileri bundan sonrasında çocuklarımız evlerine geldikten sonra onlara gereken maddi ve manevi olarak sadece onlara ödülleri vererek geçmişteki eksikliklerini bertaraf ederler diye umut ediyorum" şeklinde konuştu.
Cengizhan, şampiyon takımın yarın gece veya perşembe günü Trabzon’da olmasını beklediklerini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.