YEREL HABERLER - 22 Nisan 2015 Çarşamba 12:22

Trabzon'da Bugün Koltuklar Çocukların

A
A
A
Trabzon'da Bugün Koltuklar Çocukların

Bugün koltuklar tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da a temsili olarak çocukların eline geçti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılı kutlama programı etkinlikleri çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan gelen öğrenciler Vali Öz’ü makamında ziyaret ederken, öğrenciler makamı geçici olarak Vali Öz’den devraldı. Aynı şekilde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da kendisine ziyarette bulunan Hasan Tahsin Kırali İlkokulu öğrencilerine başkanlık makamını bir süreliğine devretti.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4.sınıf öğrencilerinden Merve Nisa Bıçakcı ile Akif Sayhan Yılmaz’ı makamında kabul etti. Çocukları makam girişinde karşılayan ve tek tek öpen Vali, onlara koltuğunu devretti.
Vali Öz’ün koltuğuna oturarak vali olan Akif Sayhan Yılmaz, mesajında Trabzon’un sorunlarına değindi. Yılmaz, “Trabzon’da hava kirliliği, çarpık yapılaşma ve işsizlik var. Binalar daha planlı ve düzenli yapılabilir. Hava kirliliği doğalgaza geçiş ile önlenebilir. Ayrıca bacalara filtre takılabilir. İşsizlik çok. Daha fazla iş merkezleri açılmasıyla bu sorun çözülebilir. Eğitim ve okullarla ilgili de çözülmesi gereken problemler var. Okulların bahçeleri çok küçük. Akıllı tahta ve tablet konusunu hızlandırmalıyız. Bazı okulların önünde trafik lambası ya da polisi bulundurulmasında yarar var. Alt geçitlerde güvenlik sorunu var” dedi.
Valinin koltuğuna oturan bir başka isim ise Merve Nisa Bıçakcı oldu. Bıçakcı okullarda güvenliğin arttırılması, revir açılması ve şehir içinde ses kirliliğinin azaltılmasıyla ilgili taleplerde bulundu.
Temsili valilerin tespitlerine açıklık getiren Öz, “İlimizde doğalgaza geçişle ilgili süreci belediyemizle birlikte takip ediyoruz. Çarpık yapılaşmadan kaynaklanan aşırı yoğunlaşmalar var. Önümüzdeki süreçte yeni imar düzenlemeleriyle bu sorunu çözmeye çalışacağız. Okullarımızda uygulanan güvenli okul projesi sayesinde her okulda görevli polis bulunduruyoruz. Belli dönemlerde okulların çevrelerinde görev alıyorlar. Okul Aile Birliklerimizle okul yöneticilerimiz sürekli irtibattalar. Bu konuda bakanlığımızla da görüşmelerimiz sürüyor. Okullarda sağlık personeli bulundurulmasıyla ilgili olarak da belli büyüklükteki okullarda ve yatılı okullarda bu düzenlemeler yapılabilecektir. Okullarımızın bahçelerinin dar olması ilimizin coğrafi zorluklarıyla ilgili. Bazı okullarımız yeterli genişlikteki bahçeye sahip olmasına rağmen birçok okulumuzun bahçesi dar. Okul yapmak için arsa bulmak zor. Önümüzdeki süreçte bunla ilgili yapılan planlamalar var. Trafikte tedbirlerin alınmasından daha önemli insanların birbirine saygılı olmasıdır. Özellikle sürücülerin yayalara karşı saygılı olması gerekir. Özellikle yaya geçitlerinde dikkatli olmalıyız. Birbirimize saygılı olup, kurallara uyarsak trafik sorununu büyük ölçüde aşmış oluruz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU GÖREVİNİ ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kendisine ziyarette bulunan Hasan Tahsin Kırali İlkokulu öğrencilerine başkanlık makamını bir süreliğine devretti. Okul Müdürü Suat Öztürk ve Sınıf Öğretmeni Yasemin Nuhoğlu ile birlikte Başkan Gümrükçüoğlu’na ziyarette bulunan 4-A sınıfı öğrencisi Mislina Beyza Ak ve 4-B sınıfı öğrencisi Yusuf İzzet Yazar başkanlık makamını devralarak belediye yetkililerini şehirde yapılmasını istedikleri çalışmalar doğrultusunda talimatlandırırken, yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi aldılar.
Başkanlık makamını ilk olarak devralan Mislina Beyza Ak, Trabzon’da yeşil alanların çoğaltılmasını istedi. Hasan Tahsin Kırali İlkokulu’na kazandırılan basketbol sahası için Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür eden Ak, sahanın zemininin epoksi malzeme ile kaplanmasını isterken, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahilde oluşturulan Oyuncakistan’ın çocuklar için son derece önemli bir çalışma olduğunu belirterek emeği geçenleri kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 4-A sınıfı öğrencisi Mislina Beyza Ak’ın yeşil alanların arttırılması talebi üzerine, 103 dönümlük alan üzerinde yapım çalışmaları hızla devam eden Trabzon Botanik hakkında açıklamalarda bulunarak çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon’un son derece büyük ve modern, yeşil bir yaşam alanına kavuşacağını söyledi. 4-A sınıfı öğrencisi Ak, bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Nalan Aydın’ı arayarak Trabzon Botanik’in yapım çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.
ÇUKURÇAYIR’A İKİ AYRI YOL BAĞLANACAK
Başkanlık makamını devralan Hasan Tahsin Kırali İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Yusuf İzzet Yazar ise okullarının bulunduğu Çukurçayır Mahallesi’ndeki ulaşım problemlerinin ortadan kaldırılması için ne tür çalışmalar yapılmakta olduğunu sordu. Bunun üzerine Yazar’a ayrıntılı açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Çukurçayır yoğun nüfusun olduğu bir bölge. Şu anda Kanuni Bulvarı diye çok önemli bir yolun yapımını sürdürmekteyiz. Burası Yenicuma bölgesindeki kavşaktan Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne bir ayrı yol vererek Çukurçayır’ın ulaşımını rahatlamak amacını gütmekte. Ayrıca Aynı Kanuni Bulvarı, Boztepe Tüneli’ni geçtikten sonra hemen Akoluk istikametine dönüldüğünde ayrı bir Çukurçayır bağlantısı ile ayrı bir ulaşımı hattını da gerçekleştirmektedir. Bu iki ayrı ulaşım hattının hizmete girmesiyle Çukurçayır’da trafik tıkanıkları olmayacaktır. Bu çalışmalar önümüzdeki iki yıl içinde tamamlanacaktır” bilgisini verdi.
Çukurçayır’ın ulaşımında şu anda toplu taşıma çalışmasının da sonuçlanmak üzere olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu “Mayıs ayı içerisinde oraya toplu taşıma vasıtaların hattını da açmış olacağız. Bunu başkanımız olarak size arz ediyoruz. Çukurçayır’a yeni bir okul yapımı da bina olarak sürdürülmekte. Yeni okulun bu yılın sonuna yetiştirilmesine gayret edilmekte. Okulunuzu da her konuda destekleyeceğimizi sayın başkanımız olan sizlere arz ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-