ASAYİŞ - 10 Aralık 2016 Cumartesi 23:02

Dink davasının kilit ismi FETÖ operasyonunda gözaltına alındı

A
A
A
Dink davasının kilit ismi FETÖ operasyonunda gözaltına alındı

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerinin düzenlediği FETÖ operasyonları kapsamında Ankara’da gözaltına alınan Hrant Dink cinayetinin şüphelilerinden dönemin İstihbarat Müdürü Faruk Sarı Trabzon’a getirildi.
Edinilen bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile birlikte yapılan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında Ankara’da ikamet ettiği evinde Dink davasının kilit isimlerinden dönemin İstihbarat Müdürü Faruk Sarı ile Trabzon Polis Okulu eski Müdürü Şaban Kutlu da bulunuyor.
Öte yandan daha önceden Ankara emniyeti tarafından göz altına alınan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hücreye çekildikleri yönünde ve örgütün kriptosu oldukları ileri sürülen Kıbrıs Hutut komutanlığından görevli Kurmay Yarbay İbrahim A., Van Erçiş İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Eser U., Malatya’da görevli Binbaşı Murat I. Erzurum’da görevli Binbaşı Murat K. Ankara’da görevli Kurmay Albay İsmail K.’ da Polis eşliğinde Trabzon’a sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.