GENEL - 21 Nisan 2018 Cumartesi 13:53

Trabzon’da uluslararası köpek ırkları yarışması

A
A
A
Trabzon’da uluslararası köpek ırkları yarışması

Trabzon’da farklı ülke ırk standartlarının yer aldığı 50 köpek halı sahada düzenlenen yarışmada podyuma çıkarak birincilik için yarıştı.

Trabzon’da farklı ülke ırk standartlarının yer aldığı 50 köpek halı sahada düzenlenen yarışmada podyuma çıkarak birincilik için yarıştı. Yarışmada dereceye girecek olan köpeklerin Türkiye Şampiyonası’na katılacağı belirtildi.


Ulusal ırk standartları yarışmasını geçtiğimiz yıl Eylül ayında Trabzon’da yaptıklarını bugün ise ikincisini gerçekleştirdiklerini belirten Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Başkanı Dr. Ümit Özkanal, yarışmada derece girenlere madalyanın yanı sıra mama ödülleri vereceklerini söyledi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen misafirleri Trabzon’da ağırladıklarını belirten Özkanal, “Son bir yıl içinde ikinci kez Trabzon’dayız. Karadeniz’in değişik illerinin yanı sıra Ankara, İstanbul’dan gelen misafirlerimiz var. Burada yarışacak köpekler, standartlarıyla belirlenecek. Köpeklerin dereceye girmeleri kafa, diş, kulak, kuyruk yapısı, yürümesi, tüyü, karakteri gibi özelliklerine göre belirlenecek. Hakemler köpekleri buna göre değerlendirecekler. Bugün 50 köpek var. Yarın yarışmaya 120 köpek katılacak. Dolayısıyla dünyanın farklı ülke ırklarının yer aldığı köpekler yarışmada yer alacak” dedi.


Yarışmada derece girecek köpeklerin Türkiye Şampiyonluğu’na katılacağını kaydeden Özkanal, “Buradaki yarışmada dereceye girenler Türkiye şampiyonluğu adayı unvanı verilecek aynı zamanda madalya, kupa ve mama ile ödüllendireceğiz. Biz köpeklerin maddi olarak ölçülemeyeceği kanaatindeyiz. Köpekler insanların var oluşundan beri insanların yanında olan hayvanlar. Onlar bizim dostumuz. Uygar ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de aynı şekilde köpeklerin insanlarla beraber olması toplum içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Onun için maddi tarafını pek düşünmüyoruz. Önemli olan onların manevi dostluğu” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Abdullah Avcı: "Trabzonspor vazgeçmeyeceğini gösterdi" Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, bugün yine Trabzonspor’un vazgeçmediğini gösterdiğini belirterek, hedeflere doğru ilerlediklerini söyledi. Tredyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, "Taraftarsız oynadığımız Sivasspor ve Gaziantep FK maçlarında konsantrasyon olarak taraftarsız oynamakta zorlanıyoruz. Özellikle taraftarımız bizim için önemli bir oyuncumuz. Lütfen bizi bir daha yalnız bırakmasınlar. Ne kadar konuşsak, ne kadar çalışsak oyunun başlangıcında iki şey var. Top rakipteyken ya sert olacaksın ya da topa sahip olacaksın. Erken final paslarında geçişten gol yedik. Doğru oyun oynayacaksak, oyuna sadık kalacaksak, oyunu döndürme şansınız fazla oluyor. İkinci yarı itibarıyla bir gole bakıyordu. Bu bizi oyunun içine sokacaktı. Doğru değişiklikler cevap verdi. Geriden gelip kazanmak son derece önemli" dedi. "Dragus önemli bir oyuncu" Trabzonspor’un bugün yine vazgeçmediğini gösterdiğini belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Transfer çalışmalarımız ciddi bir şekilde devam ediyor. Bitmiş gibi gözüken ama yaklaştığımız önemli transferler var. Dragus önemli bir oyuncu. Geldiği günden beri Gaziantep FK’ya önemli işler sergiledi. Bugün de bize karşı ciddi bir performans sergiledi. Onuachu ile konuşuyoruz. Önümüzdeki sezonun planlamasını yaparken onunla da konuşuyoruz. Onuachu onunla konuştuğumu size söylememiş ben de söylemiyim o zaman. O bizim aramızda kalsın. Yarışırken, önümüzdeki sezonun hazırlığını yapıyoruz. Daha çok alternatifi olan ve zenginliği olan bir takım için çalışıyoruz." Oyun olarak geliştiklerini belirten Avcı, "Bazen sonuç alıyoruz, bezen de alamıyoruz ama önümüzdeki sezon için daha iyi hale getireceğimiz bir durum olacağını düşünüyorum. Her kulvarda yarışan bir Trabzonspor oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
İstanbul Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı Kayaşehir’de metroda tacize uğrayan genç kız, yaşadıklarını anlattı. Başakşehir’de dün sabah saatlerinde işe gitmek için Kayaşehir metrosuna binen Zeynep Bilici isimli genç kız, karşısına oturan bir şahsın tacizine maruz kaldı. Metrodaki kalabalığa aldırış etmeden cinsel organını çıkartarak mastürbasyon yapan şahsı fark eden genç kız, korku içerisinde o anları görüntüledi. Yaşananlar sonrasında elindeki görüntüyle Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olan genç kız, yaşadığı dehşet anlarını İHA’ya anlattı. “Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” Zeynep Bilici, “Ben sabah saat 10.00 sıralarında metroya bindim. Ben bindiğimde o şahısta metrodaydı. Oturdum, bir süre beni süzmeye başladı ve ben bakışlarından rahatsız oldum. Üzerimde de uzun bir kıyafet vardı. Ben durumu fark ettiğimde o beni rahatsız etmeye devam etti. Üzerimi düzelttim ben, sol yanımda iki hanımefendi ve sağ yanımda başka bir hanımefendi de vardı. Ben hareketleri fark ettim ama emin olamadım. Bu nedenle kamera kaydını açtım. Kamera kaydından bakıldığında cinsel organıyla oynadığı görülüyor. Ben tepki verdim ve bağırdım. Hemen çantasını alıp kalktı, o esnada fermuarı da açıktı. Kendisi inkar etti. Şahıs kaçtı, ben Başakşehir Karakolu’na şikayette bulundum. Bunun bir cinsiyetle alakası yok, insan olmakla alakası var. Ben kendisinden davacı oldum. Bu sürecin peşini hiçbir şekilde bırakmayacağım. Kamera kayıtları şu anda inceleniyor. Umarım bulunur. Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” ifadelerini kullandı. Polis ekipleri metro kameralarını tek tek inceleyerek, şahsı tespit etmeye çalışıyor.